Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αχαΐα: Πάνω από 850 παραβάσεις σε 18 μέρες- Οι αστυνομικοί που κάνουν τους ελέγχους στέλνουν το δικό τους μήνυμα στους πολίτες

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι έλεγχοι των αστυνομικών στην Πάτρα, την Αχαΐα και όλη τη Δυτική Ελλάδα για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής άσκοπων μετακινήσεων λόγω του
κινδύνου εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Εχουν ήδη συμπληρωθεί 18 μέρες που ισχύουν τα μέτρα και στην Αχαΐα έχουν βεβαιωθεί περισσότερες από 852 παραβάσεις.
Κλιμάκια αστυνομικών βρίσκονται σε κομβικά σημεία της πόλης αλλά και στο εθνικό οδικό δίκτυο (διόδια του Ρίου, κ.ά.) και ελέγχουν το σύνολο των οδηγών που κυκλοφορούν στους δρόμους.
Παράλληλα, άλλες δυνάμεις εποπτεύουν τις απαγορεύσεις σε ανοικτούς δημόσιους χώρους όπως στην πλαζ της Αγυιάς.
Το gnomip.gr μετέβη στην πλαζ και μίλησε με τους αστυνομικούς, οι οποίοι δίνουν χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες στους πολίτες προκειμένου να μην βρεθούν αντιμέτωποι με παραβάσεις.

Λάμπρος Δημητρέλλος: «Βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή»
«Οι αστυνομικοί του 1ου Αστυνομικού Τμήματος Πατρών καθώς και όλοι οι συνάδελφοί μας, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή και πραγματοποιούμε καθημερινά ελέγχους ως προς την τήρηση των μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού. Σήμερα 18η μέρα της ισχύς των μέτρων έχουν βεβαιωθεί πάνω από 820 παραβάσεις, οι οποίες κυρίως αφορούν κίνηση πεζών χωρίς την απαραίτητη βεβαίωση ή με ελλιπή στοιχεία. Υπενθυμίζουμε ότι δεν είναι αναγκαίο να μας παραδίδεται τα έγγραφα αλλά να μας επιδεικνύεται την ταυτότητα, την βεβαίωση ή το κινητό σας σε περίπτωση που έχετε στείλει SMS», αναφέρει στο gnomip.gr o ανθυπαστυνόμος του 1ου Α.Τ. Πατρών Λάμπρος Δημητρέλλος.

Έλενα Κοτσανά:«Μαζί θα βγούμε νικητές από αυτήν την κρίση».


«Χαιρόμαστε που οι πολίτες έχουν ενστερνιστεί τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας και τους ευχαριστούμε για την συμμετοχή τους σ’ αυτόν τον κοινό αγώνα. Αγαπητοί πολίτες μαζί θα αντιμετωπίσουμε αυτήν την κρίση θα βγούμε νικητές. Να θυμάστε ότι εσείς μένετε σπίτι και εμείς είμαστε εδώ για να σας βοηθάμε. Σας ευχαριστούμε πολύ», προσθέτει η ανθυπαστυνόμος του 1ου Αστυνομικού Τμήματος Πατρών Ελένα Κοτσανά.

ΕΛ.ΑΣ.: 1.919 παραβάσεις σ’ όλη τη Δυτική Ελλάδα
Στη Δυτική Ελλάδα οι έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και από την 06:00 ώρα της 23-03-2020 μέχρι και σήμερα 9-4-2020 και ώρα 06:00 έχουν βεβαιωθεί συνολικά 1.919 παραβάσεις που επισύρουν αντίστοιχα διοικητικά πρόστιμα για μετακινήσεις χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις ως εξής :

Ανά Διεύθυνση Αστυνομίας :
• Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας : 852 παραβάσεις
• Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας : 506 παραβάσεις
• Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας : 293 παραβάσεις
• Διεύθυνση Αστυνομίας Αιτωλίας : 268 παραβάσεις

Χθες 8-4-2020 στη Δυτική Ελλάδα βεβαιώθηκαν συνολικά 157 παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα.

Παρακαλούμε τους πολίτες για την συνεργασία τους και την υπεύθυνη στάση τους ως προς την τήρηση των μέτρων. Η αποφυγή και ο περιορισμός της διάδοσης του κορωνοϊού είναι υπόθεση όλων μας.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τις προϋποθέσεις των μετακινήσεων. https://forma.gov.gr/



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια