Υπόθεση απάτης στο Ρέθυμνο: Πως οι δράστες κατάφεραν να αποσπάσουν 8.000 ευρώ


Παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά κατάφεραν να αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 8.000 ευρώ. Ο λόγος για έναν άνδρα και μία γυναίκα οι οποίοι συνελήφθησαν ενώ σε βάρος τους
σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη.
Η υπόθεση εξιχνιάστηκε την Πέμπτη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου.
Όπως αναφέρει η αστυνομία ο δράστης μετά από τηλεφωνική επικοινωνία  με τον  46χρονο παθόντα, παρουσίασε ψευδή γεγονότα ως αληθινά, πείθοντας τον (παθόντα) να του καταβάλει συγκεκριμένο χρηματικό ποσό σε τραπεζικό λογαριασμό που αντιστοιχούσε στα στοιχεία της ημεδαπής συλληφθείσας.
Συγκεκριμένα, ο δράστης το πρωί της Πέμπτης προέβη στην αγορά φρούτων τα οποία θα πλήρωνε μέσω τραπεζικής κατάθεσης. Στην συνεχεία έστειλε φωτογραφία αποδεικτικού μεταφοράς χρημάτων.
Στη εν λόγω φωτογραφία φαινόταν η καταβολή στο λογαριασμό του παθόντα  χρηματικού ποσού με μεγάλη απόκλιση από την χρηματική αξία των προϊόντων  που είχε αγοράσει.
Ακολούθησε επικοινωνία εκ νέου με τον παθόντα και ο δράστης λέγοντας ότι είχε καταβάλει περισσότερα χρήματα από την αξία των προϊόντων που υποτίθεται ότι αγόρασε, άμεσα ζήτησε την επιστροφή του επιπλέον ποσού σε λογαριασμό ημεδαπής γυναίκας, καταφέρνοντας έτσι να αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 8.000 ευρώ.
Από την εμπεριστατωμένη έρευνα και προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων,  εξακριβώθηκαν τα στοιχεία του ημεδαπού και έπειτα από παραγγελία στο Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, εντοπίστηκε και συνελήφθη στο Ναύπλιο μια 27χρονη γυναίκα, κατά το χρόνο που προέβαινε σε ανάληψη του εν λόγω χρηματικού ποσού.
Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνης, ενώ η συλληφθείσα με την σε βάρος της σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί αρμοδίως.