Εισαγγελέας καλεί με κατεπείγουσα κλήση – εν μέσω πανδημίας – 76χρονη που στράβωσε μία…. καγκελόπορτα

Να παρουσιαστεί ενώπιον της Δικαιοσύνης  πάραυτα…. παραβιάζοντας την καραντίνα που εφαρμόζουν οι αρχές εν μέσω πανδημίας προς αποφυγή εξάπλωσης του sars CoV-2, 76χρονη
μηνυόμενη, η οποία εγκλημάτησε σε βάρος μίας …. Καγκελόπορτας, ζητεί εισαγγελέας από τα Χανιά!
Όχι μην φανταστείτε ότι η ανωτέρω είδηση ανήκει σε κάποια σειρά κόμικς που προβάλλεται εκτάκτως λόγω της επικαιρότητας της πανδημίας. Είναι γεγονός πραγματικό και αδιαμφισβήτητο, καθώς συμβαίνει στη χώρα μας τον καιρό της σάρωσης του κορονοϊού. Την ώρα που οι επιδημιολόγοι φωνάζουν κρύψτε τους ηλικιωμένους από τον κορονοϊό, η 76χρονη γυναίκα, (σ.σ. ούτε το 18μηνο της να έληγε) μόλις την περασμένη εβδομάδα, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται, έλαβε κλήση με την ιδιότητα της υπόπτου.
ΟΙ αρχές της ζητούν να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις, σχετικά με μήνυση που υπέβαλε προ διμήνου συγγενικό της πρόσωπο ότι προκάλεσε πριν από δύο χρόνια ζημιές σε κολονάκι της καγκελόπορτας οικοπέδου που έχει τις κότες του και πριν από 4,5 χρόνια τον εξαπάτησε διότι τον έπεισε να υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό.
Εξαίρεση;;;  
Προφανώς η υπόθεση αυτή έχει τη μορφή του «κατεπείγοντος»… και χρήζει εξαίρεσης των αυστηρών μέτρων που έχει επιβάλει η Πολιτεία για τον κορωνοϊό και στις δικαστικές υποθέσεις αφού ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χανίων, το έβαλε σε προτεραιότητα ζητώντας από την ηλικιωμένη να αθετήσει την καραντίνα και να εξέλθει της οικίας της.
Να  πάει δηλαδή να συναντήσει τον ειρηνοδίκη Καλλιθέας (και πιθανότατα και τον sars CoV-2), ώστε να δώσει κατάθεση γα το θέμα της.
Όταν μάλιστα τα δικαστήρια τελούν προσωρινά σε αναστολή μέχρι τις 10 Απριλίου, ενώ αναμένεται να παραταθούν τα μέτρα και την ώρα που δεν γίνονται δίκες ούτε για τα πλημμελήματα που κινδυνεύουν να παραγραφούν.
Το αίτημα της 76χρονης προς την Ειρηνοδίκη Καλλιθέας – η οποία της απέστειλε την κατεπείγουσα κλήση – ότι μία έξοδο της από το σπίτι της είναι επικίνδυνη για την υγεία της αλλά και στην παρούσα φάση δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της, γιατί δεν μπορεί να συλλέξει στοιχεία και αποδείξεις, έπεσε στο κενό!
Απορρίφθηκε το αίτημα της για μεταφορά ημερομηνίας εξέτασης της μετά την λήξη του συναγερμού για την πανδημία, όπως και αδύνατη ήταν η επικοινωνία της με τον εισαγγελέα Χανίων που απέστειλε την παραγγελία, καθώς  υπάλληλος της εισαγγελίας της είπε πως δεν γνώριζε καν το email της Εισαγγελίας Χανίων για να στείλει εγγράφως το αίτημα της!