ΚΚΕ: Προβλήματα συνθηκών εργασίας και προστασίας από τον κορονοϊό, στο προσωπικό του 700 Στρατιωτικού Εργοστάσιου «Συνταγματάρχη Μαγγιώρου»

Παραθέτουμε ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας: Σύμφωνα με έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Π.Π.Α.), αλλά
και της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), γίνονται γνωστά μια σειρά από προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό που υπηρετεί στο 700 Στρατιωτικό Εργοστάσιο «Συνταγματάρχη Μαγγιώρου» στο Κερατσίνι.
Πιο συγκεκριμένα αναφέρουν ότι το εργοστάσιο λειτουργεί με συνεχόμενο ωράριο με όλο το προσωπικό σε βάρδιες και από τις 07.00 μέχρι και τις 20.00, χωρίς να εφαρμόζεται η διαταγή τους Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), περί εργασίας του προσωπικού σε ποσοστό 50%.
Επίσης όπως τονίζουν το εργοστάσιο δεν παράγει μόνο υλικά προστασίας από τον κορονοϊό. Λειτουργεί με όλα τα τμήματα, όπως το τμήμα υποδηματοποιίας, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται, το ήδη βεβαρημένο ανθυγιεινό περιβάλλον, από την επεξεργασία δέρματος.
Στο έγγραφό τους επισημαίνουν ότι δε γίνονται οι αναγκαίες για το προσωπικό εργασίες καθαρισμού, όλων των επιφανειών που το προσωπικό χρησιμοποιεί κατά τη διαδικασία της παραγωγής. Ακόμη καταγγέλλουν ότι το προσωπικό στερείται μέσων ατομικής προστασίας, όπως μάσκες, γάντια, αντισηπτικά.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε:
Να εφοδιαστεί το προσωπικό με όλα τα μέσα και υλικά προστασίας από τον κορονοϊό;
Να γίνει απολύμανση σε όλους τους χώρους του εργοστασίου από εξειδικευμένο συνεργείο;
Να τηρηθούν όλα τα μέτρα και οι κανόνες που προβλέπονται στους εργασιακούς χώρους για την αποφυγή συγχρωτισμού του προσωπικού που εργάζεται στο 700 Στρατιωτικό Εργοστάσιο;
Να λειτουργήσει η Επιτροπή Υγείας και Ασφάλειας των Εργαζομένων στον εργασιακό χώρο, σχετικά με τις συνθήκες εργασίας, την πρόληψη επαγγελματικών κινδύνων και εργατικών ατυχημάτων, με τη συμμετοχή αντιπροσώπου και του συνδικαλιστικού σωματείου των στρατιωτικών;

Οι βουλευτές
Παπαναστάσης Νίκος
Μανωλάκου Διαμάντω
Παφίλης Θανάσης