Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Καταγγελία: «Επέβαλαν λανθασμένα πρόστιμο 5.000 ευρώ σε τσαγκάρη στην Κάλυμνο»


Λίγο η βιασύνη, λίγο ο υπερβάλλον ζήλος και οι αστυνομικοί στην Κάλυμνο βρέθηκαν να επιβάλουν πρόστιμο 5.000 ευρώ σε τσαγκάρη, ο οποίος μάταια προσπαθούσε να τους εξηγήσει το
λάθος το οποίο υπέπεσαν καθώς και ότι ο κωδικός του καταστήματος του, δεν τον υποχρεώνει να βάλει λουκέτο στην επιχείρηση του. Τώρα καλείται να αποδείξει πως η ευθύνη για το λάθος δεν είναι δική του, αλλά των αστυνομικών και ότι θα πρέπει να ακυρωθεί το επιβληθέν πρόστιμο. Ο κύριος Ν.Τ περιγράφει την στιγμή που οι αστυνομικοί έφτασαν στο μαγαζί του. «Μπήκανε μέσα οι αστυνομικοί και φώναζαν γρήγορα γρήγορα, κλείσε και πάμε στο τμήμα. Εγώ τους έδειχνα την άδεια και αυτοί αδιαφορούσαν , χωρίς να μπουν στον κόπο να δουν αν έχω εμπόρευμα και με τι ασχολούμαι».
Στην συνέχεια ο τσαγκάρης, συνοδεία των αστυνομικών μετέβη στο αστυνομικό τμήμα του νησιού όπου του επιδόθηκε το πρόστιμο των 5.000 ευρώ. Ακόμη και εκείνη την στιγμή προσπαθούσε να δώσει στους αστυνομικούς να καταλάβουν πως έχουν πράξει λάθος, αλλά και σε αυτή την περίπτωση ο λόγος του πήγε …στο βρόντο. Ο καταστηματάρχης άμεσα κατέθεσε ένταση στην οποία επισημαίνει πως ο κύριος κωδικό αριθμός δραστηριότητας (ΚΑΔ) της επιχείρησης του, που είναι ο 95231000 και αφορά την «επισκευή υποδημάτων και δερμάτινων ειδών» δεν περιλαμβάνεται στις επιχειρήσεις στις οποίες επιβλήθηκε το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας.

Μάλιστα ο καταστηματάρχης μην αντέχοντας να βρεθεί άδικα, ενώπιον δικαστών προκειμένου να αποδείξει την αθωότητα του και να τον βαρύνει ένα άδικο κατ αυτόν χρέος ύψους 5.000 ευρώ, κατέθεσε αναφορά στο υπουργείο Προστασίας του πολίτη κατά του διοικητή του αστυνομικού τμήματος του νησιού αλλά και κατά παντός υπευθύνου για την «αυθαίρετη επιβολή προστίμου, παράνομη σύλληψη και σχηματισμός ποινικής δικογραφίας, με πρόθεση και καθ’ υπέρβαση των καθηκόντων τους». Στην αναφορά μάλιστα ο καταγγέλων τονίζει πως, «Προφανέστατα το αστυνομικό όργανο μπέρδεψε την έννοια των υπό απαγόρευση λειτουργίας δραστηριοτήτων, με τις πληττόμενες από την κρίση πανδημία. Όμως το να προβλέπεται ως πληττόμενη οικονομικά κάποια δραστηριότητα δεν σημαίνει ότι είναι και απαγορευμένη δραστηριότητα». Παράλληλα υποστηρίζει πως, «Όλα αυτά τα εξέθεσε στον αξιωματικό υπηρεσίας του Α/Τα Καλύμνου την ίδια ημέρα, όμως εκείνοι αρνούνταν να τα δεχτούν υποστηρίζοντας ότι έχουν ΦΕΚ το οποίο απαγορεύει τη λειτουργία της επιχείρησης μου , το οποίο αν και επανειλημμένα ζήτησα να μου επιδείξουν, αρνήθηκαν επικαλούμενοι διάφορες δικαιολογίες». Το μόνο που ζητάει ο κύριος Ν.Τ είναι να ύπαρξη αναίρεση του επιβληθέντος προστίμου, προκειμένου να τηρηθεί η νομοθεσία και να αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος του.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια