Δικογραφία για απείθεια σχηματίζει το Λιμενικό για τον Γιάννη Βαρουφάκη – Τι απαντά ο επικεφαλής του ΜΕΡα25

Δικογραφία για απείθεια, δηλαδή για να ερευνηθεί αν σταμάτησε στον έλεγχο εκ μέρους των αρχών στην Αίγινα, σχηματίστηκε από το Λιμενικό Σώμα για την υπόθεση με πρωταγωνιστή τον
γραμματέα του ΜΕΡα25 Γιάνη Βαρουφάκη.
Όπως είπε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης μιλώντας στο OPEN «ότι ο κ. Βαρουφάκης πρέπει να αποδείξει ότι η εξοχική του κατοικία στην Αίγινα είναι η μόνιμη κατοικία του, αρνήθηκε να δείξει τα σχετικά έγγραφα τη βεβαίωση μονίμου κατοικίας στα όργανα του λιμενικού και βεβαίως σχηματίστηκε δικογραφία».
«Δεν ξέρεις ποιος είμαι;»
Περιγράφοντας το επεισόδιο με τον Γιάνη Βαρουφάκη στο λιμάνι της Αίγινας το απόγευμα της Παρασκευής ο δήμαρχος του νησιού Γιάννης Ζορμπάς είπε πως «όλα τα οχήματα που αποβιβάζονταν από το πλοίο μετά από σήμα των Λιμενικών παραμέριζαν στο πλάι για να δείξουν οι επιβάτες τα έγγραφα. Ο κ. Βαρουφάκης έκοψε ταχύτητα, είπε «είμαι βουλευτής» και όταν το όργανο επέμεινε να του δείξει τα σχετικά έγγραφα εκείνος απάντησε «δεν ξέρεις ποιος είμαι;» και έφυγε» . Ο κ. Ζορμπάς μιλώντας στο ΘΕΜΑ FM περιέγραψε πως «το όργανο δεν πρόλαβε να αντιδράσει γιατί ο κ. Βαρουφάκης πάτησε γκάζι και έφυγε. Με κάλεσαν ήδη στο Λιμεναρχείο και έδωσα κατάθεση. Υπήρξε δυσαρέσκεια από τον κόσμο που περίμενε να περάσει τον έλεγχο γιατί δεν σταμάτησε και δεν συναίνεσε στον έλεγχο» κατέληξε ο κ. Ζορμπάς.
Ο ίδιος μιλώντας στην εκπομπή Πρωινοί Τύποι του ΑΝΤ1 είπε πως το σπίτι που διατηρεί στην Αίγινα δεν είναι η φορολογική του κατοικία αλλά από την πρώτη μέρα των περιοριστικών μέτρων στις 11 Μάρτιου βρίσκεται στην Αίγινα χωρίς να μετακινείτε πουθενά.
Ο επικεφαλής του ΜΕΡΑ25 πριν από μερικά εικοσιτετράωρα παρέστη στην ολομέλεια της Βουλής όπου μάλιστα μίλησε. Άλλωστε η πράξη νομοθετικού πλαισίου το επιτρέπει.
Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε και το κόμμα του κ. Βαρουφάκη τονίζοντας πως το ΜΕΡΑ25 από την πρώτη στιγμή στηρίζει τα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης με κοινό σκοπό την υγεία των πολιτών.
Τι ισχύει για τις μετακινήσεις στα νησιά
Όπως είναι γνωστό, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της διασποράς του νέου κορωνοϊού, από την Πέμπτη πραγματοποιούνται ενδελεχείς έλεγχοι, ενόψει των εορτών του Πάσχα, σε όλα τα λιμάνια της χώρας, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Η μετακίνηση με τα πλοία της ακτοπλοΐας επιτρέπεται για τους μόνιμους κατοίκους των νησιών, αλλά και των μεταφορικών μέσων που απαιτούνται για την τροφοδοσία, ενώ επιτρέπεται και η επιστροφή όσων θέλουν να αναχωρήσουν από αυτά.
Για την περίπτωση των μόνιμων κατοίκων των νησιών, ο κάθε επιβάτης θα πρέπει να έχει μαζί του το ισχύον εκκαθαριστικό της φορολογικής του δήλωσης που θα αναφέρει τη μόνιμη κατοικία του, αλλά και το ΜΑΝ, τον Μοναδικό Αριθμό Νησιώτη ή τη βεβαίωση μόνιμης διαμονής του από τον οικείο δήμαρχο.