Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος υπό όρους 24χρονος για το θάνατο του Βούλγαρου οπαδού

Αποφυλακίστηκε, με διάταξη της ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, ο 24χρονος που κατηγορείται για την υπόθεση θανάτου 28χρονου από τη Βουλγαρία, ο οποίος έχασε τη ζωή του, όταν στη συνέχεια

οπαδικού επεισοδίου -το οποίο διαδραματίστηκε στις αρχές Ιανουαρίου, στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης- χτυπήθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ανακρίτρια έκανε δεκτό το αίτημα που είχε υποβάλει ο 24χρονος, ο οποίος διώκεται για θανατηφόρα σκοπούμενη σωματική βλάβη, για υπό όρους αποφυλάκισή του και υπό αυτές τις συνθήκες βρίσκεται σε καθεστώς ελευθερίας μέχρι το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο να αποφανθεί για την παραπομπή του σε δίκη. Οι επιβληθέντες όροι αφορούν την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, την αυτοπρόσωπη εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διαμένει, ενώ ορίστηκε επίσης χρηματική εγγυοδοσία ύψους 3.000 ευρώ.

Για την ίδια υπόθεση είχε συλληφθεί και καταστεί κατηγορούμενος ως συνεργός σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, ένας 26χρονος, ο οποίος, όμως, είχε αφεθεί ελεύθερος υπό όρους, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια. Στις απολογίες τους, οι δύο νεαροί είχαν εκφράσει τη λύπη τους για τον θάνατο του 28χρονου, ενώ αρνήθηκαν οποιαδήποτε συμμετοχή στο επεισόδιο εναντίον του θύματος και των δύο συμπατριωτών του, υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν παρόντες στον χώρο κατά τον χρόνο τέλεσής του.

Ο 28χρονος Βούλγαρος και δύο φίλοι του είχαν βρεθεί στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσουν το ποδοσφαιρικό ματς ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ, που πραγματοποιήθηκε μία ημέρα πριν από το αιματηρό περιστατικό, καθώς διατηρούσαν φιλικές σχέσεις με οπαδούς των «κιτρίνων».

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης, αξιοποιώντας μαρτυρικές καταθέσεις και υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, συνέλαβαν τον 24χρονο και τον 26χρονο. Η αστυνομική προανάκριση για την υπόθεση και τον εντοπισμό άλλων προσώπων που εμπλέκονται στο ίδιο επεισόδιο είναι σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της ιατροδικαστής έκθεσης, ο θάνατος του 28χρονου αποδόθηκε σε κακώσεις πυελού κοιλίας, που προκλήθηκαν από το αυτοκίνητο που πέρασε πάνω από το θύμα. Κατά τα ίδια ευρήματα, οι λοιπές κακώσεις που εντοπίστηκαν δεν ήταν θανατηφόρες.

Από την αστυνομική έρευνα ταυτοποιήθηκε ως οδηγός του αυτοκινήτου μια 26χρονη, εις βάρος της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια και εγκατάλειψη θύματος τροχαίου, ενώ η υπόθεση διαχωρίστηκε ως προς εκείνη.


πηγή: typosthes.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια