Τα 23 ελληνικά νησιά που αμφισβητεί ανοικτά Τούρκος επιτελάρχης! Ο χάρτης πρόκληση

Την κυριαρχία της Ελλάδας επί 23 νησιών (ανάμεσά τους και η Ρόδος, η Πάτμος, το Καστελόριζο και η Σύμη) αμφισβητεί ο Επιτελάρχης της Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων της
Τουρκίας, Αντιναύαρχος Τζιχάτ Γιαϊτζί στο νέο βιβλίο του “Ελληνικές Απαιτήσεις: Προβλήματα του Αιγαίου: Ερωτήσεις και Απαντήσεις”
Ισχυριζεται ότι η Ελλάδα παραβίασε και συνεχίζει να παραβιάζει τις Συνθήκες Λωζάνης και Παρισιών και επομένως έχει ακυρωθεί στην πράξη η προϋπόθεση για μεταφορά των νησιών στην Ελλάδα, δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ απαιτεί την επιστροφή τους στην τουρκική κατοχή.

Πρόκειται για τα νησιά Άγιος Ευστράτιος, Αντίψαρα, Σαμοθράκη, Λήμνος, Λέσβος, Χίος, Ικαρία, Σάμος, Αστυπάλαια, Ρόδος, Χάλκη, Κάρπαθος, Κάσος, Τήλος, Νίσυρος, Κάλυμνος, Λέρος, Πάτμος, Λειψοί, Σύμη, Κως, Καστελόριζο. 
Προκλητικές αναφορές
Στο βιβλίο του Τούρκος Επιτελάρχης, ο οποίος θεωρείται ο ιθύνων νους για τη εφαρμογή (ΦΕΤΟΜΕΤΡΟ) δηλαδή μια ηλεκτρονική εφαρμογή που κατέγραφε τις κινήσεις στελεχών των ΤΕΔ και τους χαρακτήριζε ως φιλικά ή μη φιλικά προσκείμενους στο κίνημα Γκιουλέν με αποτέλεσμα την φυλάκιση ή την απόταξη χιλιάδων, γράφει ότι στα 23 νησιά (του ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα και Καστελόριζο) τα οποία είχαν δοθεί στην Ελλάδα βάσει της Συνθήκης της Λωζάνης του 1923 και της Συνθήκης των Παρισίων το 1947 , αναγνωρίστηκε καθεστώς αποστρατικοποίησης προκειμένου να προστατευθεί η Τουρκίας από επιθετική ενέργεια της Ελλάδας. Ωστόσο σύμφωνα με τον Τούρκο επιτελάρχη, η Ελλάδα έχει μεταφέρει στρατιωτικές δυνάμεις στα νησιά αυτά με αποτέλεσμα την ακύρωση της προϋπόθεσης βάσει της οποίας έγινε η μεταφορά κυριαρχίας στην Ελλάδα.
Ο Τούρκος επιτελάρχης αναφέρει ακόμη ότι σε νησιά με καθεστώς αποστρατικοποίησης απαγορεύεται η οποιαδήποτε ανάπτυξη όπλων, κάθε είδους πτήσεις, διέλευση στρατιωτικών αεροσκαφών καθώς και εκπαιδευτικές ασκήσεις. Υποστηρίζει ότι παραβιάζεται το καθεστώς αποστρατικοποίησης και σε ότι αφορά στον εναέριο χώρο καθώς τα ελληνικά στρατιωτικά αεροσκάφη χρησιμοποιούν τους αεροδιαδρόμους άνωθεν των υπόψη νησιών με δικαιολογία τη συμμετοχή σε αποστολές του ΝΑΤΟ.
Υποστηρίζει ακόμη ότι το 1952 η Ελλάδα ίδρυσε στη Λέρο τα πρώτα αεροδρόμια και εγκαταστάσεις οι οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για στρατιωτικούς σκοπούς, ενώ μετά το 1974 τα νησιά στρατιωτικοποιήθηκαν ταχύτατα.
Ο Τούρκος Επιτελάρχης βέβαια παραλείπει επιμελώς να αναφέρει την ύπαρξη της Στρατιάς Αιγαίου, της οποίας κύρια αποστολή είναι η διεξαγωγή αποβατικών επιχειρήσεων επί των νησιών της Ελλάδας στο Αιγαίο. Προφανώς θεωρεί και αναμένει ότι θα πειστούμε ότι οι δυνάμεις της Στρατιάς Αιγαίου έχουν ως αποστολή να “πετάξουν τριαντάφυλλα” στις ακτές των νησιών μας. Το επόμενο βήμα προφανώς θα είναι να ισχυριστεί ότι οι υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών γίνονται για να προφυλαχθεί η Τουρκία από τυχόν αιφνιδιαστική επιθετική ενέργεια της Ελλάδας προς κατάληψη των τουρκικών παραλίων.
Στην φωτό χάρτης που περιλαμβάνεται στο «πόνημα» του Τούρκου Αξιωματικού
Οι αναφορές του Τούρκου Επιτελάρχη δεν είναι οι μοναδικές που αμφισβητούν την ελληνικότητα και την κυριαρχία της Ελλάδας επί των νήσων του Αιγαίου Πελάγους. Αντίθετα, εδώ και δεκαετίες, καταγράφονται συνεχείς προσπάθειες της Τουρκίας για την προβολή των παράνομων επιδιώξεων της σε όλα τα επίπεδα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι διάφορες μελέτες – εργασίες στελεχών των ΤΕΔ που παρακολουθούν εκπαιδεύσεις σε διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού, με τις οποίες στην ουσία προβάλλουν τις παράλογες απαιτήσεις της Άγκυρας.
Και εδώ εγείρονται ερωτήματα : Ως πότε όλα αυτά θα παραμένουν αναπάντητα; Ποια η πολιτική των Υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας για την αντιμετώπιση και άμεση αποδόμηση του αφηγήματος της Τουρκίας;