Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

1997: Άγριο έγκλημα πάθους στα Άνω Πατήσια


Ο 26χρονος Kωνσταντίνος Πασένοβ δεν κατάφερε ποτέ να πείσει την πανέμορφη Παναγιώτα Γιουβάνη να ενδώσει στον έρωτά του. Kαι το πάθος του γι’ αυτήν τον οδήγησε σε ένα αποτρόπαιο
έγκλημα. Ο νεαρός, με πατέρα από τη Ρωσία και μάνα Ελληνίδα, λες και δεν την συγχώρεσε ποτέ, που επί ένα χρόνο αντιστεκόταν στις ερωτικές του προτάσεις, αποφάσισε να γκρεμίσει σε ένα βράδυ τις «γέφυρες» που προσπαθούσε να χτίσει για να την πλησιάσει.


Εισέβαλε στο δώμα της πολυκατοικίας όπου έμενε μόνη της και την σκότωσε με ένα μαχαίρι. Αφού περιφερόταν για ώρες σαν χαμένος, ομολόγησε με παραληρηματικό λόγο το έγκλημά του σε κάποιους περαστικούς που ειδοποίησαν την Αστυνομία.
Ο Πασένοβ είχε γνωρίσει έξι μήνες νωρίτερα την 21χρονη κοπέλα σε ένα εργαστήριο αγγειοπλαστικής στην οδό Aχαρνών, όπου δούλευαν και οι δύο. Την ερωτεύθηκε παράφορα, αλλά ο έρωτάς του δεν έβρισκε ανταπόκριση. Η Γιώτα δεν του άφηνε κανένα περιθώριο να ελπίζει σε κάτι περισσότερο από μια απλή φιλία, παρά το γεγονός ότι όσο αρνιόταν, τόσο φορτικός γινόταν εκείνος. 
Μέχρι που αναγκάστηκε να αλλάξει δουλειά για να τον αποφύγει. Πίστευε ότι είχε ησυχάσει, αλλά έκανε λάθος…

Εγκλωβισμένος στο πάθος του που δεν έβρισκε διέξοδο, ο Πασένοβ δεν άργησε να πάρει τη μοιραία απόφαση. Να εκτονώσει το πάθος του σκορπίζοντας το θάνατο. Ξημερώνοντας 2 Απριλίου 1997 παραβίασε την είσοδο της πολυκατοικίας της οδού Αχαρνών 443 στα Άνω Πατήσια και ανέβηκε στην ταράτσα. «Βούτηξε» στο μπαλκόνι του δώματος και έσπασε το τζάμι της μπαλκονόπορτας, την ώρα που η 21χρονη κοπέλα κοιμόταν στο κρεβάτι της. Άρπαξε ένα κομμάτι της εσωτερικής κεραίας, έπεσε πάνω της και την άρπαξε από το λαιμό μέχρι που αυτή λιποθύμησε. Με ένα μαχαίρι τη χτύπησε με μανία στο θώρακα και στο λαιμό. Τόση ήταν η οργή του, που το μαχαίρι έσπασε στα χέρια του και η λάμα έμεινε καρφωμένη στο λαιμό της Γιώτας!

Mετά τη δολοφονία πήγε στο σπίτι όπου έμενε με την αδελφή του, στην οδό Δημητρακοπούλου 57 στην Kαλλιθέα, άλλαξε ρούχα και πήρε τους δρόμους. Πέταξε τα ματωμένα σε έναν κάδο απορριμμάτων στη λεωφόρο Συγγρού και μετά άρχισε να περιπλανιέται στην περιοχή. Tα μεσάνυχτα πήγε στο μπαρ “Trust” στις Tζιτζιφιές. Ο πορτιέρης τού απαγόρευσε την είσοδο και όταν εκείνος 
επέμενε να μπει στο μπαρ, ήρθαν στα χέρια.
Ο Πασένοβ έφυγε και λίγες ώρες μετά βρέθηκε στην περιοχή Mακρυγιάννη μεθυσμένος. Mέσα στο παραλήρημά του άρχισε να λέει ότι σκότωσε την Παναγιώτα. Eνας περαστικός που τον άκουσε, είδε δύο αστυνομικούς που έκαναν πεζή περιπολία, τους ενημέρωσε και αυτοί τον συνέλαβαν. Aμέσως ομολόγησε την πράξη του και εξήγησε όλα όσα είχαν συμβεί. Eίπε ότι ήταν ερωτευμένος με την Παναγιώτα, από τότε που δούλευαν μαζί στο εργαστήριο, αλλά η κοπέλα δεν τον ήθελε.
Αποκάλυψε ότι είχε ξαναπάει στο σπίτι της λίγες ημέρες νωρίτερα, αφού σκαρφάλωσε από το φωταγωγό στην ταράτσα και της χτύπησε την πόρτα. Εκείνη του άνοιξε, μίλησαν για λίγη ώρα και κατάφερε να τον πείσει να φύγει. Δεν έγινε, όμως, το ίδιο και τα ξημερώματα της μοιραίας ημέρας, όταν ξεψύχησε μόνη και αβοήθητη. Τα όνειρα και η ζωή της είχαν γίνει κομμάτια…
Το έγκλημα αποκαλύφθηκε από την ίδια την τραγική μάνα, που την αναζήτησε στο διαμέρισμά της, επειδή της είχαν τηλεφωνήσει ότι η κόρη της δεν είχε πάει το πρωί για δουλειά στο εργαστήριο. Το πτώμα της άτυχης κοπέλας ήταν σκεπασμένο με κουβέρτες κοντά στο κρεβάτι, ενώ στο λαιμό της φαινόταν καρφωμένη μια λάμα μαχαιριού. Η μπαλκονόπορτα ήταν θρύψαλα, το δωμάτιο αναστατωμένο, η λαβή του σπασμένου μαχαιριού πεταμένη στο πάτωμα.
Ο ιατροδικαστής μίλησε για ένα ιδιαίτερα επιθετικό άτομο, το οποίο είχε κυριευτεί από αισθήματα πάθους και χτυπούσε αλύπητα. Τα τραύματα στην κοιλιά, το λαιμό και τα χέρια του θύματος έδειχναν ότι είχε προσπαθήσει να αμυνθεί στον περιορισμένο χώρο του μικρού δωματίου. Οι φωνές της δεν ακούστηκαν κι έτσι ο δράστης έφυγε αθόρυβα, χωρίς να τον αντιληφθεί κανείς. 


πηγή: astinomiko.gr 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια