Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στην δομή Νέας Καβάλας μεταφέρονται οι 190 μετανάστες της Κέας (βίντεο)

Οι 190 μετανάστες που βρίσκονται εδώ και 23 ημέρες στην Τζιά ετοιμάζονται να επιβιβαστούν στο Andros Jet προκειμένου να μεταφερθούν στη δομή της Νέας Καβάλας. Υπενθυμίζεται ότι
196 άτομα είχαν αποβιβαστεί στο νησί, όταν το πλοίο στο οποίο επέβαιναν και το οποίο σύμφωνα με τις μαρτυρίες του είχε τελικό προορισμό την Ιταλία προσάραξε στη Τζιά ωστόσο ορισμένοι από αυτούς μεταφέρθηκαν άμεσα στην ενδοχώρα λόγω προβλημάτων υγείας.
Οι υπόλοιποι παρέμειναν στο νησί λόγω των μέτρων που ισχύουν για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού που επιβάλλει 14ήμερη καραντίνα σε όποιον εισέλθει στην Ελλάδα από χώρες όπου υπάρχουν κρούσματα όπως η Τουρκία. Την προηγούμενη Παρασκευή κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μετέβη στη Τζιά και πήρε δείγματα προς εξέταση από όλους τους μετανάστες, ωστόσο μέχρι στιγμής κανένα από τα δείγματα που εξετάστηκαν δεν προέκυψε θετικό στον ιό. 
Η δήμαρχος Ελένη Βελισσαροπούλου τονίζει πως το επόμενο θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί είναι η απομάκρυνση του πλοίου που προσάραξε στο νησί και μεγάλο τμήμα του οποίου έχει ήδη βυθιστεί.


 Τάνια Γεωργιοπούλου


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια