Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αποφυλάκιση Γιάννου Παπαντωνίου: Είμαι φυλακισμένος 17 μήνες χωρίς δίκη

Για «αδυναμία» των δικαστικών αρχών να στοιχειοθετήσουν κατηγορίες εναντίον του μίλησε ο άλλοτε υπουργός Οικονομικών, Γιάννος Παπαντωνίου που αποφυλακίστηκε
σήμερα.
Αποφυλακίστηκε ο Γιάννος Παπαντωνίου παρά το γεγονός πως δεν μπόρεσε να καταβάλλει την εγγύηση 150.000 ευρώ που είχε οριστεί. Ο κ. Παπαντωνίου, βρίσκεται εκτός φυλακών, διότι του δόθηκε προθεσμία μέχρι την 1η Ιουλίου 2020 ώστε να πληρώσει την συγκεκριμένη εγγύηση. 
Ο ίδιος, βγαίνοντας από τις φυλακές Κορυδαλλού, ανέφερε: «Η δική μου σκέψη ήταν και είναι πως θα ξεπεράσει η χώρα μας την μεγάλη κρίση της επιδημίας του κορονοϊού. Απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γιατρούς και στο υγειονομικό προσωπικό που δίνουν τη μάχη με αυτοθυσία, αυταπάρνηση και κυρίως επιτυχία και σώζουν ζωές.
Είμαι φυλακισμένος 17 μήνες χωρίς δίκη και τώρα πληροφορούμαι ότι το δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι η υπόθεσή μου δεν μπορεί να παραπεμφθεί σε δίκη γιατί οι δικαστικές αρχές δεν μπορούν να στοιχειοθετήσουν, να υποστηρίξουν τις κατηγορίες που έχουν αποδοθεί σε βάρος μου .
Το μόνο σχόλιο που μπορώ να κάνω είναι ο νοών νοείτο. Προς το παρόν σμίγω με τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου για να σταθούμε μαζί απέναντι στις προκλήσεις. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον δικηγόρο μου, Μιχάλη Δημητρακόπουλο για τον αγώνα που δίνει και θα δώσει για να αποδείξει την αθωότητά μου. 
Και τέλος να πω ένα ευχαριστώ στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους οι οποίοι λειτουργώντας σε πολύ δύσκολες συνθήκες ανταποκρίνονται στο δύσκολο έργο τους».
Λακωνικός, εμφανίστηκε ο συνήγορός του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, που σημείωσε:  «Στις Δημοκρατίες το πολύτιμο αγαθό της ελευθερίας το στερεί η Δικαιοσύνη σύμφωνα με τους νόμους. Η ίδια η Δικαιοσύνη, και μόνο η Δικαιοσύνη το χαρίζει πάλι πίσω». 


Ειρήνη Μίλη


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια