Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στους Δήμους και όχι στο Σύστημα Υγείας πάνε τα 150άρια των “απείθαρχων”


Πάνω από 3.000.000 ευρώ έχει χάσει μέχρι τώρα το σύστημα Υγείας στην τιτάνια μάχη του να κρατηθεί όρθιο στον πόλεμο με τον κορωνοϊό. Πρόκειται για τα χρήματα που προέρχονται από
τις βεβαιώσεις παραβιάσεων της απαγόρευσης άσκοπης κυκλοφορίας των πολιτών, οι οποίες μέχρι χθες ήταν 20.412. Οι Διοικητές των Τμημάτων Τροχαίας που πρωταγωνιστούν σε αυτούς τους ελέγχους, αλλά και όλων των άλλων αστυνομικών υπηρεσιών που επίσης βεβαιώνουν ανάλογες παραβάσεις, είναι υποχρεωμένοι να πιστώνουν τα ποσά στους Δήμους, από την στιγμή που οι κλήσεις αυτές «κόβονται» βάση ου άρθρου 104 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, σε συνδυασμό με την ΚΥΑ που επιβάλει τον περιορισμό της κυκλοφορίας.
Η συγκεκριμένη ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στις 22 Μαρτίου, ενώ περιγράφει το πλαίσιο για τις περιπτώσεις που επιβάλλεται το πρόστιμο, δεν αναφέρει το που θα πηγαίνουν αυτά τα χρήματα.
Στις 23 Μαρτίου κατά την διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης για την πορεία της επιδημίας, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, απαντώντας σε διευκρινιστικές ερωτήσεις για την απαγόρευση, τα πρόστιμα και τις εξαιρέσεις, ανέφερε πως τα χρήματα από τις παραβάσεις αυτές θα διατίθενται για την ενίσχυση του νοσηλευτικού προσωπικού με μέσα και εξοπλισμό και γενικά του συστήματος υγείας».
Δυστυχώς όμως δεν υπήρξε καμία Νομοθετική ρύθμιση για το θέμα αυτό, με αποτέλεσμα, μέχρι στιγμής, το σύστημα Υγείας να έχει χάσει περισσότερα από τρία εκατομμύρια ευρώ, τα οποία έχουν πιστωθεί με τους ειδικούς κωδικούς που αναγράφουν οι αστυνομικοί στο πάνω μέρος των κλήσεων, στους Δήμους, στα όρια των οποίων διαπράττεται η παράβαση, όπως προβλέπει το άρθρο 104 του ΚΟΚ.
Το astinomiko.gr απευθύνθηκε στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, και ο Α΄ Αντιπρόεδρος της, Νίκος Ρήγας, μας είπε: «Πρέπει η Πολιτεία άμεσα να διευκρινίσει τι θα γίνονται τελικά τα έσοδα από τις βεβαιώσεις παραβάσεων της ελεγχόμενης κυκλοφορίας των πολιτών. Θα ενισχύσουν του σύστημα Υγείας για την αντιμετώπιση της επιδημίας, ή απλά θα συνεχίσουν να πηγαίνουν στα ταμεία των Δήμων, όπως των απλών παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας;».

Θάνος Σωτήρης


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια