Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τα πολεμικά ανακοινωθέντα - Tου Κωνσταντίνου Τζέκη

Εδώ και μέρες, σχεδόν έναν μήνα, παρακολουθώ το ίδιο πολεμικό ανακοινωθέν.

Εμφανίζονται σε όλες τις τηλεοράσεις, οι εκφωνητές και με σχεδόν θριαμβευτικό ύφος και με πομπώδη φωνή, ανακοινώνουν τους απόντες στο προσκλητήριο των νεκρών λόγω του κορωνοϊού.
Την ίδια θριαμβευτική συμπεριφορά επιδεικνύουν και οι ανταποκριτές από την επαρχία.
Σκέφτομαι, ποιον σκοπό εξυπηρετεί αυτός ο μονόλογος των ειδήσεων και η αφιέρωση ατέλειωτων ωρών στην λεπτομερή περιγραφή αυτής της πανωλεθρίας της ανθρωπότητας.
Αυτός ο ατέλειωτος χορός των "ειδικών" και των ειδικών, που περιγράφουν, σαν να πρόκειται για μαθήματα προς τους φοιτητές, ποιό φάρμακο είναι ωφέλιμο, ποιά θεραπεία είναι η ενδεδειγμένη, ποιά η πορεία αυτής της νόσου.


'Όταν αρχίσουν όμως οι ερωτήσεις, ποιά είναι η αγωγή θεραπείας, ποιός ο χρόνος νοσηλείας, πότε θα περάσει και αν περάσει αυτή η μπόρα, όλοι σηκώνουν τους ώμους και αναγνωρίζουν την αδυναμία της επιστήμης να βοηθήσει τον νοσούντα συνάνθρωπο.
Ύστερα αρχίζουν οι σπουδαίες και έξυπνες ερωτήσεις, αν η μητέρα  του παιδιού που νοσεί, έχει νοσήσει και αυτή, αν ο σύζυγος της κυρίας νόσησε κι αυτός, για να διανθισθούν οι ειδήσεις και με τα πονηρά χαμόγελα των περίεργων. Αγνοούν οι συντελεστές αυτών των θεμάτων ότι η περιέργεια είναι παιδί του φθόνου.
Όμως υπάρχουν και οι παράμετροι αυτής της ανούσιας εμμονής που  δημιουργούν συνθήκες φόβου και τρόμου σε μεγάλη - ποιός ξέρει πόσο μεγάλη- μερίδα των θεατών και ακροατών.
Υπάρχουν οι άνθρωποι που φοβούνται τον θάνατο και η θέα Νοσοκομείων, ασθενών διασωληνωμένων, φέρετρων, - Θεέ μου χιλιάδων φέρετρων- τους προκαλεί νοσηρά φαινόμενα και ψυχικές εντάσεις.
Υπάρχουν παιδιά που παραμένουν στο σπίτι υποχρεωτικά και στη θέα αυτών των οικτρών θεαμάτων υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθούν σ' αυτά χιλιάδες ψυχολογικά προβλήματα.
Η κατρακύλα δεν φαίνεται να σταματάει και μάλλον δεν φαίνεται να ελέγχεται από κάποιον φορέα. Έτσι αναγκαζόμαστε να βλέπουμε χειρουργεία, φέρετρα και να ακούμε θριαμβευτικές ατάκες των εκφωνητών, μέχρις ότου κάποια επώνυμη καταληφθεί επ' αυτοφώρω σε εξωσυζυγικές περιπτύξεις .
Τελικά δεν ξέρω ποιός έχει ανάγκη θεραπείας. Ο προσβεβλημένος από τον ιό ή η τηλεόραση που αντί να ενημερώνει, τερατολογεί και διασατρευλώνει.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια