Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

OI BLOKISTES ΜΕΝΟΥΝ ΣΠΙΤΙ…….. και ανακοινώνουν τα νέα μέτρα

Σήμερα έπρεπε να πάω στη δουλειά, δεν γινόταν αλλιώς.  Ο  Ιάσωνας είναι ένα καλό παιδί με ταξί που έρχεται και με παίρνει από το σπίτι. Φοράει μάσκα γάντια και το ταξί
πεντακάθαρο.  Πριν πάμε στο γραφείο του λέω ας κάνουμε μια βόλτα να δω τι γίνεται.
Χα, μου λέει, θα φρίξετε κε Ερρίκο, να σας πάω μια βόλτα από εκεί που πέρασα από το πρωί΄;  (σημ: Να ξέρετε οι οδηγοί ταξί είναι οι καλύτεροι ρεπόρτερ του κόσμου. )
Ξεκινάμε και αργά ο Ιάσωνας στρίβει προς Κηφισίας, έχω πάρει βέβαια ένα ντεπόν γιατί πρωί πρωί η Κλαίρη μου άναψε τα λαμπάκια, αμά με ένα ντεπόν δεν μπορεί να έχεις παραισθήσεις…. ή βλέπω διπλά τα αυτοκίνητα ή τα μέτρα σταμάτησαν!  
Θα γυρίσω από την Αττική μου λέει ο Ιάσωνας, και μετά από το Κέντρο και εκεί να δεις… αρχίζω και φορτώνω αλλά πάλι λέω, δεν μπορεί στις δουλειές θα πάνε…. αυτοί εδώ μες την Κηφισίας με στολές πρωταθλητή για το Τόκιο που πάνε? 
Αρχίζει και μου βγαίνει ο παλιός κακός ρεπόρτερ εαυτός μου, μετράω πάνω από 100 άτομα μέσο όρο ηλικίας …. η γιαγιά μου, να τρέχουν μες την Κηφισίας… τηλεφωνώ αμέσως στο αφεντικό, Γιώργο του λέω κοίτα να δεις έχουμε θέμα και του εξηγώ την κατάσταση…..
Συνεχίζουμε προς το Κέντρο, ε ! τι ήταν να δω και τη συνέχεια, θα μου βγει ο κωρονοιός από μόνος του!!!  Η ίδια κατάσταση παντού, στον Βύρωνα στην Καισαριανή, στο Καλλιμάρμαρο, στο Ζάππειο, στον Εθνικό Κήπο…. Ε αι στο καλό…δεν είναι δυνατόν!   Όλα τα λεφτά βέβαια που μου φοράνε τα νούμερα και εκείνο το αεροδιαστημικό ρολόι στο χέρι.
Αλήθεια κε Χαρδαλιά μου για σωματική άσκηση κοντά στο σπίτι δεν είπες? Ε ας τους σταματάει η Αστυνομία και να μετράει την απόσταση –αφού το φοράνε που το φοράνε ..για επίδειξη οι περισσότεροι-μ’αυτό!  Τότε να δούμε πόσο κοντά στο σπίτι ήταν….
Κατεβαίνουμε παραλιακή  η Συγγρού μια καθημερινότητα……και μπαίνω στο γραφείο βγάζοντας καπνούς από παντού.  Δεν είχα σκοπό να πάρω τις μεγάλες επαφές αλλά τώρα δεν γίνετε….αυτή η εικόνα είναι απαράδεκτη.
Μετά από ένα γύρο τηλεφωνημάτων  χτυπάει το μυστικό μου τηλέφωνο, αυτό με το οποίο επικοινωνώ με το upper ….
Με ακούει με προσοχή και στο τέλος μου λέει «τι προτείνεις».  Κοίτα του λέω κάπου άρχισε να γίνετε αστείο αυτό με τα κατοικίδια και τις γυμναστικές, αυτός ο λαός και ειδικά οι μεγάλοι του αν δεν πάνε από τον κωρονοιό θα πάνε από θρομβώσεις και καρδιές, αγύμναστοι άνθρωποι με κάτι πατσοκοιλιές μες στο δρόμο δεν λέει. 
Η πρότασή σου με ρωτάει, με φωνή που δεν αφήνει περιθώριο.  Σκέφτομαι… και του μεταφέρω μερικές βασικές ιδέες. Το τηλέφωνο κλείνει και περιμένω, είμαι σίγουρος ότι θα έχω το αποκλειστικό…. αυτή τη φορά….Όπως πάντα φυσικά.
Αγαπητοί μου αναγνώστες και φανατικοί Blokistes  τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν θα έχουν ως εξής:
1ον όποιος βγαίνει έξω από το σπίτι θα έχει μαζί του κινητό τηλέφωνο με την ειδική εφαρμογή που υπολογίζει την απόσταση από το σπίτι, σε σταμάτησε η αστυνομία τέρμα οι δικαιολογίες, θα υπολογίζει την απόσταση και μετά το 1 χιλιόμετρο αρχίζει και γράφει ….μετά τα πέντε χιλιόμετρα δεν θα ακούτε το πρόστιμο ..θα είναι σε βαριά χαρτονομίσματα…. Τα οποία πέφτουν και αθόρυβα…
2ον όποιος ξετρυπώνει για τρέξιμο θα φοράει απαραίτητα το αεροδιαστημικό χρονόμετρο ρολόι για τον ίδιο λόγο και με τις ίδιες ποινές
3ον αν δεν σταματήσετε τα κόλπα η Ιταλία θα μοιάζει αστείο, και κάτι μου λέει ότι όταν σταματήσει η λαίλαπα θα πέσουν βροχή οι μηνύσεις και οι αγωγές…. Και ο νοών νοείτο!


Το επεισόδιο «Κάνοντας καριέρα στα χρόνια του κωρονοιού αναβλάθηκε» γιατί ο Πάνος κοιμάται ακόμη… 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια