Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Επίσημη ενημέρωση – άποψη της Π.Ο.ΑΣ.Υ. για ανάρτηση άρθρου στo bloko.gr


Παραθέτουμε ενημέρωση από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων με αφορμή κείμενο που αναρτήθηκε στο bloko.gr την περασμένη Παρασκευή

 
Δημοσιεύθηκε την Παρασκευή, 13-03-2020, άρθρο – παρέμβαση νομικού με τον πομπώδη τίτλο «Δικαστικό σκάνδαλο στη διοίκηση της Π.Ο.ΑΣ.Υ.». Στην παρέμβασή του ο εν λόγω νομικός - συγγραφέας αναφέρεται στις διεξαχθείσες δίκες της 4ης και 9ης Μαρτίου 2020, στις οποίες συμμετείχε ως εντολοδόχος δικηγόρος, προφανώς αμειβόμενος, με τα γνωστά αρνητικά για τις αιτήσεις του αποτελέσματα. Πάγια θέση της Ομοσπονδίας είναι ότι δεν σχολιάζει Αποφάσεις της Δικαιοσύνης, είτε έχουν θετική - όπως εν προκειμένω - έκβαση, είτε όχι. Η ίδια δεοντολογία θα πρέπει να τηρείται από όλους, ειδικότερα νομικούς και μάλιστα συγγραφείς, όπως ο συγκεκριμένος συνήγορος. Το ότι οι δικαστικές αποφάσεις δεν δικαιώνουν τους εντολείς του είναι προσωπικό του θέμα, η επίκληση όμως παρέμβασης της αρμόδιας Επιθεωρήτριας των Δικαστών Πρωτοδικείου Αθηνών για μια υπόθεση που απλά και λογικά έχασε, συνιστά εκτροπή. Η δε δημοσιοποίηση της παράλογης προτροπής του, ύποπτη και καταδικαστέα παρέμβαση, δεν πρέπει να βρίσκει στέγη στην ιστοσελίδα σας.

Επί της ουσίας της υπόθεσης τώρα:

Η Δικαστής της 9ης Μαρτίου διέλαβε στην Απόφασή της το αυτονόητο, ότι δηλαδή η Π.Ο.ΑΣ.Υ. έχει νόμιμη αιρετή διοίκηση και τα μέλη της ούτε παραιτηθήκαν ρητά ούτε τεκμαίρεται η σιωπηρή παραίτησή τους, η δε προσωρινή διαταγή της 4ης Μαρτίου 2020,  είχε εντελώς διαφορετικό αντικείμενο, άσχετο με τη Διοίκηση της Π.Ο.ΑΣ.Υ..

Φρονούμε λοιπόν ότι η παραπάνω παρέμβαση επιχείρησε εκ του πλαγίου να χειραγωγήσει εξελίξεις με εκβιαστικό τρόπο, για την οποία επιφυλασσόμαστε παντός περαιτέρω νομίμου δικαιώματός μας.

Ελπίζαμε όμως, για ένα τόσο σοβαρό κι ευαίσθητο θέμα, ότι οι διαχειριστές της ιστοσελίδας, σύμφωνα εξάλλου με τη δημοσιογραφική δεοντολογία και πρακτική, θα ζητούσαν την επίσημη ενημέρωση και άποψη της Π.Ο.ΑΣ.Υ., όπως νόμιμα εκπροσωπείται, πριν την οποιαδήποτε ανάρτηση του δημοσιογραφούντα νομικού. Υποθέτουμε ότι μια κάποια λογική εξήγηση θα υπάρχει για την παράληψη αυτή...

Με ευχαριστίες εκ των προτέρων,
 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΑΣΥ
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ                                         ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ
 
 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια