Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Kρήτη: Ευτυχώς που δεν έγινε έκρηξη - Ήθελαν να το κάνουν… Κούγκι


Μία μεγάλη έκρηξη με απρόβλεπτες συνέπειες αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή από καθαρή τύχη  χθες τα ξημερώματα στην περιοχή του Γαζίου.
 

Στόχος των εμπρηστών, οι οποίοι ήθελαν όχι μόνο να προκαλέσουν ζημιές σε οχήματα, αλλά ενδεχομένως και σε ανθρώπους, ήταν  43χρονος κοσμηματοπώλης, ο οποίος έχει πέσει επανειλημμένως  θύμα ληστών στο κοσμηματοπωλείο του στο χωριό Μονή πριν μερικά χρόνια.
 

Ο ίδιος  μιλώντας στην «Π» έκανε λόγο για μια εγκληματική ενέργεια, η οποία ευτυχώς δεν ολοκληρώθηκε, κάτι που εάν είχε συμβεί θα μιλούσαμε σήμερα για την Κόλαση του Δάντη!
 

Η απόπειρα εμπρησμού που δείχνει επαγγελματικό τρόπο, αν και οι δράστες φάνηκαν άτυχοι και δεν ολοκλήρωσαν το καταστροφικό τους έργο, σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα, πιθανότατα μετά τις 2.30 το πρωί, σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες που υπάρχουν και εξετάζονται από την Πυροσβεστική και την Αστυνομία.
 

Όπως είπε ο 43χρονος, οι εμπρηστές έβαλαν στο στόχαστρο αυτοκίνητο το οποίο του ανήκει και ήταν σταθμευμένο στην πυλωτή οικογενειακής  πολυκατοικίας στην περιοχή του Γαζίου.
 

«Ήταν ένα έγκλημα που δεν ολοκληρώθηκε» αναφέρει ο ίδιος χαρακτηριστικά και προσθέτει: «έριξαν μεγάλη ποσότητα εύφλεκτου υγρού στο όχημά μου. Μπροστά  από αυτό  ήταν σταθμευμένο το όχημα του αδερφού μου. Στο κενό μεταξύ των δύο οχημάτων άφησαν ένα μπιτόνι με έξι λίτρα εύφλεκτο υγρό.
 

Δεν ήθελαν απλώς να βάλουν φωτιά, ήθελαν να προκαλέσουν έκρηξη, αδιαφορώντας από το γεγονός ότι στο ισόγειο της πυλωτής υπάρχει ένα διαμέρισμα και στους υπόλοιπους ορόφους διαμερίσματα με οικογένειες».
 

Φωτοβολίδα

Ο δράστης ή οι δράστες έριξαν τεράστια ποσότητα εύφλεκτου υγρού όχι μόνο στο αυτοκίνητο του 43χρονου, αλλά και στο έδαφος, καθώς και σε κοντινή απόσταση όπου υπάρχει μία συστάδα από ξύλα για το τζάκι από τη μία και από την άλλη πλευρά βρίσκονταν άλλα δύο οχήματα.
 

Τα άτομα που έριξαν το εύφλεκτο υγρό για να αποφύγουν τον κίνδυνο να γίνουν και οι ίδιοι παρανάλωμα του πυρός, δεν άναψαν φωτιά. Απομακρύνθηκαν αρκετά μέτρα και έριξαν μια ναυτική φωτοβολίδα.
 

Από τύχη και μόνο η  φωτοβολίδα «χτύπησε» σε ένα σημείο όπου δεν είχε πάει το εύφλεκτο υγρό κι έτσι δεν υπήρξε ανάφλεξη και έκρηξη.
 

Το εφιαλτικό σκηνικό, σύμφωνα με πληροφορίες, διαπίστωσαν χθες το πρωί ένοικοι των διαμερισμάτων, οι οποίοι και ενημέρωσαν τις Αρχές.
 
ΘΑΝΟΣ ΠΕΡΒΟΛΑΡΑΚΗΣ
 
ΠΗΓΗ: patris.gr

 

 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια