Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Υιοθετήθηκε το προτεινόμενο Ψήφισμα της Π.Ο.ΑΣ.Υ. προς τη EuroCOP & υποβάλλεται στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς


Ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ: Ολοκληρώθηκαν στο Πόρτο της Πορτογαλίας οι εργασίες της Εαρινής Συνόδου της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Αστυνομικών (EuroCOP), όπου έγινε καθολικά
αποδεκτό το σχέδιο Ψηφίσματος που υποβλήθηκε στους συνέδρους εκ μέρους της Ομοσπονδίας μας, μέσω του Μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της EuroCOP και Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, κ. Γιώργου ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ, σε συνέχεια της επικοινωνίας που είχαμε ως Προεδρείο με το τριτοβάθμιο αυτό συνδικαλιστικό όργανο των Ευρωπαίων Αστυνομικών.
Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρης ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ, με τακτικές επικοινωνίες, είχε τονίσει την οξύτητα των προβλημάτων που είχαν δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα, ενώ κατά τη διάρκεια των εργασιών, προβλήθηκε σχετικό βίντεο και κατατέθηκαν προτάσεις από τον εκπρόσωπό μας, ώστε με τη συμβολή της EuroCOP, να επιτευχθεί πρόοδος στην ικανοποίηση των αιτημάτων μας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης στη χώρα μας.
Οι σύνεδροι συμμερίστηκαν τις αγωνίες των συναδέλφων μας και συναισθανόμενοι την κρισιμότητα των περιστάσεων που βιώνουν και οι Ευρωπαίοι συνάδελφοί μας που συμμετέχουν σε κοινές αστυνομικές επιχειρήσεις κατά μήκος του Έβρου και στο Βόρειο Αιγαίο, συνηγόρησαν υπέρ του να υιοθετηθεί το προτεινόμενο Ψήφισμα και στη συνέχεια να υποβληθεί στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.
Στο κείμενο αυτό, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην ξαφνική και δραματική επιδείνωση των συνθηκών για τους μετανάστες οι οποίοι επιδιώκουν να εισέλθουν στην Ευρώπη μετά τη μονομερή απόφαση της κυβέρνησης της Τουρκίας να εγκαταλείψει τη συμφωνία του 2016 με την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς επίσης και για τις πιέσεις που δέχονται όσοι αστυνομικοί που βρίσκονται αυτήν την περίοδο στην «πρώτη γραμμή». Μάλιστα, έγινε αναφορά στις βίαιες επιθέσεις εναντίον διμοιριών καθώς και στους δεκάδες τραυματισμούς συναδέλφων μας, στη Λέσβο και στη Χίο.
Το Ψήφισμα κλείνει με τις προτάσεις που θα υποβληθούν στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφορούν μεταξύ άλλων την ενίσχυση της προστασίας των ελληνικών και κατ' επέκταση ευρωπαϊκών συνόρων, με πρόσθετους Ευρωπαίους συνοριοφύλακες, την εξασφάλιση της απαιτούμενης υλικοτεχνικής υποστήριξης και εξοπλισμού (μόνιμου και προσωρινού), όπως σκάφη, αεροσκάφη, ελικόπτερα, οχήματα με θερμικές κάμερες κλπ., τη διάθεση των αναγκαίων κονδυλίων, την εξασφάλιση ότι όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε. κάνουν ό,τι μπορούν για να μοιραστούν τη διασπορά των αιτούντων ασύλου και τη φιλοξενία των αιτούντων, την ταχεία υιοθέτηση ενός νέου ευρωπαϊκού συστήματος μετανάστευσης και ασύλου, τη συνέχιση όλων των προσπαθειών για την εξεύρεση διπλωματικής λύσης για τον τερματισμό του πολέμου στη Συρία και να αυξηθεί η ανθρωπιστική υποστήριξη που παρέχεται στους μετανάστες στην περιοχή, ώστε να μπορούν να ζουν με ασφάλεια, υγιεινά και με αξιοπρεπή τρόπο, υπό τις παρούσες συνθήκες.
Η Ομοσπονδία μας ευχαριστεί την Εκτελεστική Επιτροπή της EuroCOP και τους συμμετέχοντες στην Εαρινή Σύνοδο του Πόρτο για τη συμπαράσταση που εξέφρασαν σε όσους αγωνίζονται για την προστασία των κοινών ευρωπαϊκών μας συνόρων και δηλώνει ικανοποιημένη διότι με τη δική της συμβολή, αναδεικνύεται το εθνικό ζήτημα που μας απασχολεί αυτήν την περίοδο, στα πλέον αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα, με τον πιο τεκμηριωμένο και πειστικό τρόπο. Ευελπιστούμε στη λήψη ουσιαστικών θετικών αποφάσεων, ώστε να μειωθούν οι ελλοχεύοντες κίνδυνοι για το αστυνομικό προσωπικό και γενικότερα για να αντιμετωπιστούν τα ευρύτερα διακυβεύματα της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια