Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

EAKΠ: Οι αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις δεν θα περάσουν


Διαβάστε την ανακοίνωση της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι
  Εν όψει της Γενικής Συνέλευσης του Σαββάτου στην πυροσβεστική υπηρεσία της Πάργας, το προεδρείο του σωματείου των πυροσβεστών (Ε.Υ.Π.Σ.Π.) Ηπείρου, με σημερινή ανακοίνωσή του επιχειρεί για ακόμα μια φορά να παραπλανήσει τους πυροσβέστες.
Ο στόχος τους είναι να γίνει μια Συνέλευση σε πλήρη αντίθεση με όσα προβλέπει το καταστατικό του σωματείου. Να είναι μια συνέλευση - παρωδία, αποδυναμωμένη από τη συμμετοχή των πυροσβεστών, να μην παρθούν αποφάσεις για να αγωνιστούμε και για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας.
  Η Ε.Α.Κ.Π. με ανακοίνωσή της στις 3 Μαρτίου 2020, κατήγγειλε τις αντικαταστατικές ενέργειες που έγιναν από το προεδρείο της Ε.Υ.Π.Σ.Π. Ηπείρου, σε ότι αφορά την πλήρη έλλειψη της ενημέρωσης των συναδέλφων, για την πραγματοποίηση της Γενικής Συνέλευσης. Συγκεκριμένα κατήγγειλε την παραβίαση του άρθρου 10 του καταστατικού του σωματείου, που καθορίζει όλα τα διαδικαστικά ζητήματα, την ενημέρωση των συναδέλφων για τις προθεσμίες και την προβλεπόμενη απαρτία των Συνελεύσεων.
  Την επόμενη ημέρα μετά την καταγγελία της Ε.Α.Κ.Π. στις 4 Μαρτίου, το προεδρείο απέστειλε  με FAX στις υπηρεσίες και τα κλιμάκια της περιφέρειάς μας ανακοίνωση - πρόσκληση για την καταληκτική Γενική Συνέλευση, μόλις 3 μέρες πριν τη διεξαγωγή της. Την ίδια ημέρα στάλθηκαν και αντίστοιχα μηνύματα (SMS) στα κινητά τηλέφωνα των συναδέλφων.
Όλο το προηγούμενο διάστημα όμως, δεν είχε εκδοθεί καμία ανακοίνωση από το προεδρείο, για τις 3 υποχρεωτικές Γενικές Συνελεύσεις, που έπρεπε να πραγματοποιηθούν πριν από την καταληκτική.
  Τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση του προεδρείου για τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στις 6 Φλεβάρη, σχετικά με τις προτάσεις που ειπώθηκαν για την πραγματοποίηση της Συνέλευσης, είναι εκτός πραγματικότητας. Επιχειρούν για ακόμα μια φορά να διαστρεβλώσουν τα όσα λέγονται στα Συμβούλια και κυρίως τα όσα προτείνει η Ε.Α.Κ.Π. Για το λόγο αυτό άλλωστε:
Το προεδρείο της Ε.Υ.Π.Σ.Π. Ηπείρου, απορρίπτει συνεχώς τις προτάσεις της Ε.Α.Κ.Π. για την προβλεπόμενη πλήρη καταγραφή των πρακτικών των συνεδριάσεων των Διοικητικών Συμβουλίων, όπως προβλέπεται από το καταστατικό του σωματείου και την κοινοποίησή τους προς τα μέλη μας.
Η Ε.Α.Κ.Π. δεν έχει υπογράψει και δεν έχει επικυρώσει αρκετά πρακτικά συνεδριάσεων, γιατί το προεδρείο διαστρεβλώνει πλήρως, τα όσα λέγονται και γίνονται στα Συμβούλια.
  Το προεδρείο της Ε.Υ.Π.Σ.Π. Ηπείρου ψεύδεται ασύστολα για ακόμα μια φορά και αποκρύπτει ότι:
Ποτέ δεν αποφασίστηκε από το Συμβούλιο, να βγει έγγραφο που να αναφέρει μόνο την καταληκτική ημερομηνία της Συνέλευσης.
Οι ανακοινώσεις των προηγούμενων ετών για τις Γενικές Συνελεύσεις, που και αυτές είναι ευθύνη του προεδρείου και όχι της Ε.Α.Κ.Π., ενσωματωνόταν σε ένα έγγραφο, που περιλάμβανε όμως όλες τις ημερομηνίες που θα πραγματοποιούνταν όλες οι συνελεύσεις, μέχρι τη διαπίστωση της προβλεπόμενης απαρτίας. Αυτό δεν αποδεικνύεται από το αν το θυμούνται η όχι κάποιοι συνάδελφοι όπως επικαλείται το προεδρείο στην ανακοίνωσή του, αλλά αποδεικνύεται από τις ίδιες τις ανακοινώσεις του σωματείου, τις οποίες προκαλούμε το προεδρείο να τις παρουσιάσει στους συναδέλφους.
 
  Καταδεικνύεται ξεκάθαρα για ακόμα μια φορά ότι τα μέλη του προεδρείου του σωματείου μας, επιχειρούν να συκοφαντούν συνεχώς την Ε.Α.Κ.Π. Επειδή όμως δεν μπορούν να το κάνουν πάντα, επίσημα και υπεύθυνα μέσω των ανακοινώσεων, όπως με υπεύθυνο τρόπο τους καταγγέλλει η Ε.Α.Κ.Π., για το λόγο αυτό καταφεύγουν σε ψευδείς και συκοφαντικές αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε πρόσφατη ανάρτησή τους συνεχίζουν τη διασπορά ψευδών ειδήσεων και αναφέρουν ότι δήθεν τα μέλη της Ε.Α.Κ.Π. δεν συνεννοούνται μεταξύ τους και ότι δεν γνωρίζουν τα μέλη μας τις προτάσεις και τις θέσεις που καταθέτουμε. Επειδή δεν έχουν επιχειρήματα για να αντιπαρατεθούν πάνω στις θέσεις και τις καταγγελίες μας, καταφεύγουν και σε αυτού του είδους τις γκαιμπελίστικες πρακτικές.
  Κυρίως όμως, καταδεικνύεται ότι το προεδρείο επιδιώκει με διάφορες μεθοδεύσεις και αντιδημοκρατικές ενέργειες:
Να μην ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι για τη Συνέλευση. Δεν θέλουν μαζική παρουσία και συμμετοχή των συναδέλφων, δεν θέλουν να συζητηθούν τα προβλήματα και οι προτάσεις και να παρθούν αποφάσεις για να οργανώσουμε δυναμικά τον αγώνα μας.
Να μας κάνουν να ξεχάσουμε την υπονομευτική στάση τους όλο το προηγούμενο διάστημα και κυρίως όταν έβαζαν πλάτη για να περάσει και να ψηφιστεί ο νόμος της ψευτοαναδιοργάνωσης του Π.Σ. και της Πολιτικής Προστασίας, που μας επιβάλλει ξεσπίτωμα με μεταθέσεις, νέες υποτιθέμενες ''αξιολογήσεις'' υπηρεσιών και προσωπικού, κατάργηση του ελεύθερου χρόνου και μεγαλύτερη υποβάθμιση των υπηρεσιών μας.
Με άκυρες, αντικαταστατικές και απομαζικοποιημένες Συνελεύσεις και αντιδημοκρατικές διαδικασίες, να αποφασίζουν μόνοι τους και εν αγνοία των περισσότερων συναδέλφων, όχι για το πως θα αγωνιστούμε, αλλά για το πως θα συμβιβαζόμαστε με την κατάργηση των δικαιωμάτων μας και με όλα τα μέτρα που μας επιβάλλουν οι κυβερνήσεις.
  Για όλους τους παραπάνω λόγους, τα μέλη του προεδρείου επέλεξαν να πραγματοποιήσουν την Γενική Συνέλευση στην πυροσβεστική υπηρεσία της Πάργας. Επέλεξαν μια υπηρεσία που λόγω των περιορισμένων χώρων των κτηριακών της εγκαταστάσεων, δεν έχει ούτε τη στοιχειώδη επάρκεια χώρου, για να μπορεί να διεξαχθεί μια συνέλευση, ακόμα και με μικρή προσέλευση.

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι
  Η Γενική Συνέλευση είναι το ανώτατο όργανο του σωματείου και απαιτούμε:
Να πραγματοποιείται κανονικά και όπως προβλέπεται, σύμφωνα με τις δημοκρατικές διαδικασίες.
Να ενημερώνονται έγκαιρα για να παρευρίσκονται, όλοι όσοι συνάδελφοι επιθυμούν.
Να γίνεται προς όφελος των πυροσβεστών και όχι εναντίον τους.

  Το προεδρείο του σωματείου μας έχει καταπατήσει αρκετές φορές το καταστατικό της λειτουργίας του. Έχει εξευτελίσει αρκετές φορές τις δημοκρατικές, συνδικαλιστικές αρχές και αξίες.
  Δεν πρέπει να επιτρέψουμε άλλες τέτοιες μεθοδεύσεις και άλλο εξευτελισμό του συνδικαλιστικού μας οργάνου. Έχουμε υποχρέωση να υπερασπιστούμε τη σωστή λειτουργία του.
  Εάν δεν τηρηθούν τα προβλεπόμενα και το προεδρείο επιμείνει στη συνέχιση της παράτυπης διαδικασίας, θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνο για την ακύρωση της Γενικής Συνέλευσης και ενδεχομένως και των επερχόμενων εκλογών.
  Βγάλτε τα συμπεράσματα σας, από τις πρακτικές αυτές. Τι στόχο έχουν και αν εξυπηρετούν τα δικαιώματά μας και το συμφέρον μας.
ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια