Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ανοιχτή επιστολή του bloko.gr προς τους συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ

Θα ξεκινήσουμε με μια μικρή ιστοριούλα. Πριν από πολλά πλέον χρόνια, ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών (ένας είναι, δεν έχει αλλάξει ποτέ), σε τηλεφωνική επικοινωνία μας
δήλωσε διαπρύσια ότι μας είχε βάλει στον πάγο, σε ότι αφορά στη ροή των πληροφοριών που αυτός και το ηχείο του (ένας είναι, δεν έχει αλλάξει ποτέ), μιας διοχέτευαν.

Ήταν η τελευταία φορά που επικοινωνήσαμε, καθώς όπως έχουμε δηλώσει πολλαπλώς κι ευθαρσώς, για εμάς η αξία της πληροφορίας διατιμάται κι αντιστοιχείται με την αξιοπρέπεια του φορέα της. Όταν ο τελευταίος τη στερείται, αυτόματα εκπίπτει και η όποια αξία ή υπεραξία της πληροφορίας. Κι αυτό γιατί ουδέποτε εξαρτήσαμε την επαγγελματική και κυρίως την προσωπική υπόσταση με την παροχή πληροφοριών από παρόχους δίχως ηθική. Υπάρχουν άλλωστε πρόθυμοι δέκτες και ρέκτες, οπότε ούτως ή άλλως εμείς περισσεύουμε. 

Αυτό δεν σημαίνει και δεν προσδιόρισε ποτέ κανενός είδους αποκλεισμό της θέσης τους ή της άποψης τους από τις σελίδες του bloko.gr. Κάτι τέτοιο θα ήταν ανήθικο από τη δική μας πλευρά και φυσικά αντιδεοντολογικό. Ούτε εξετάσαμε εάν η συνδικαλιστική τους υπόσταση οφειλόταν εγγενώς στο bloko.gr και στους συντάκτες του. Θα ήταν επίσης ανήθικο απο πλευρά μας, καθώς έκτοτε μας είναι παγερά αδιάφοροι. Αυτοί, όχι εκείνοι που τους αντιπροσωπεύουν.

Γιατί θυμηθήκαμε αυτή τη μικρή ιστοριούλα; Γιατί οι συγκυρίες μας έδωσαν την αφορμή. Τους τελευταίους μήνες και κυρίως το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχουν συντελεστεί διάφορα οξύμωρα κι οξύθυμα που δεν τιμούν τον αστυνομικό συνδικαλισμό. Από εκατέρωθεν τις πτέρυγες. Το τελευταίο χρονικό διάστημα αποπειραθήκαμε να επικοινωνήσουμε με πηγές, διεκδικώντας το αυτονόητο. Τη θέση τους για τη συνδικαλιστική κατάπτωση κι απαξίωση που οδηγείται δυστυχώς ο αστυνομικός συνδικαλισμός. Ενός συνδικαλισμού για τον οποίο υπήρξαμε και θα παραμείνουμε υπέρμαχοι, έστω και με τη μορφή του αναγκαίου κακού. 

Εμείς δεν ταχθήκαμε ανοιχτά ποτέ εναντίον του ενός ή του άλλου. Με την εξαίρεση εξόφθαλμων περιπτώσεων όπως αυτές του κ. Μπαλάσκα και του κ. Μαυροειδάκου, αλλά και άλλων, όποτε με τις δηλώσεις τους (ανερμάτιστες κατά την άποψη μας) προκάλεσαν την κοινή γνώμη. Ακόμη και μέσα στην αστυνομία. 

Ωστόσο, εξακολουθούμε να παραμένουμε απαρέγκλιτα πιστοί στην ηθική και δημοκρατική υποχρέωση μας που συνιστά το ρεπορτάζ και η άσκηση κριτικής. Αυτή μας η θέση ίσως έχει εκτιμηθεί κι αποτιμηθεί από την κοινωνία -ή το όποιο τμήμα της κοινωνίας- των σωμάτων ασφαλείας που μας εμπιστεύονται καθημερινά την ενημέρωση τους. Αν μη τί άλλο γνωρίζουν πως δεν θα τους εξαπατήσουμε. 

Συνεπώς. Για χάρη κανενός και για οποιοδήποτε τίμημα δεν πρόκειται ν' απεμπολήσουμε τις αρχές και τις αξίες μας, ούτε να παρακολουθήσουμε τους δρόμους που επέλεξαν να χαράξουν οι αξιότιμοι συνδικαλιστές μας.


του Γιώργου Καραϊβάζ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια