Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι BLOKISTES MENOYN ΣΠΙΤΙ……… και αποκαλύπτουν

Επεισόδιο Ν3   Golden KARANTINA……

Έχουμε μέρες να τα πούμε, ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ και εμείς και εσείς -όσοι δηλαδή δεν είστε στους δρόμους για δουλειά- προσέχουμε και συμμετέχουμε στην προσπάθεια.
Αυτές τις ημέρες έκανα κανονική επίθεση στις ντουλάπες, στα συρτάρια, ακόμη και ο Πάνος με βοήθησε… αυτό δεν είναι καλό να ξέρετε, όταν ο Πάνος πιάνει κατσαρόλα, τηγάνι, σίδερο, πλυντήριο σκιαχτείτε, η καταστροφή έρχεται. Αλλά τι να κάνουμε, η Κλαίρη μας είναι σε βαθιά μελαγχολία.
Μια δύο τρις μέρες, απόψε είπα στον Πάνο να μας κάνει εκείνη την απλή πίτσα που φτιάχνει και να καθίσουμε επιτέλους όλοι μαζί. Όταν λέω απλή καταλαβαίνετε, θυμάστε από το καλοκαίρι πόσο απλά τρώμε.  Και επειδή θα αρχίσετε θέλω τη συνταγή κλπ την λέω από τώρα.  Προσούτο Ευρυτάνιας …γιατί το άλλο άσε μην έχουμε καμιά ιστορία, τυρί κατσικίσιο από κατσίκια που έβοσκαν στα 1200μέτρα –απαραίτητα, σάλτσα ντομάτας με τζίντζερ και καρύδια βρασμένα σε χυμό ρόδι και καραμελωμένα σε γιαούρτι.
Η Κλαίρη μόλις μύρισε την πίτσα ξετρύπωσε από το δωμάτιο της σαν τον κωρονοιό στη Νέα Υόρκη. Επιτέλους σκέφτηκα, κάτι κάναμε.  Καθώς βλέπουμε το πολεμικό ανακοινωθέν, 17.58 είμαστε στην τηλεόραση μη χάσουμε και τα νέα της ημέρας, κάνουμε και μια δουλειά ντε, η Κλαίρη αρχίζει τα αχ βαχ.
Τι συμβαίνει τι ρωτάμε, εννοείτε ότι Τσιόδρας-Χαρδαλιάς έχουν τελειώσει.  Πριν τελειώσουν έχω επιβάλει σιγή ασυρμάτου στο σπίτι. Ο Μάρκος μας λέει, είναι χάλια και δεν μπορώ να τον βοηθήσω.  Ο Μάρκος, ποιος Μάρκος? Τι έχουμε χάσει ρε Πάνο…
Ο Μάρκος εκείνος ο φίλος μου  που μένει Εκάλη, που ήρθε τις Απόκριες από Αμερική.  Α!!!! ο Μακ θες να πεις και από πότε το ξανθό τεκνό της,  πως την λένε την εταιρεία του  Mac Enterprises and Associates of New York, έγινε Μάρκος? 
Ναι ο Μακ, ήρθε ο καημένος για γιορτές έκανε και μια κατεβασιά Ντουμπάι και στην επιστροφή τον βρήκαν τα μέτρα, του είπε δε και ο ασφαλιστής του στο City να μην το κουνήσει από δω γιατί δεν θα ισχύει μετά η ασφάλειά του!
Έλα χριστέ μου τι είδηση είναι αυτή, οι ασφαλιστές δίνουν οδηγίες στους κωρονόπληκτους!! Και που είναι τώρα είναι καλά?
Η Κλαίρη με βαθιά κομμένη ανάσα μας περιγράφει το δράμα του Μακ. 
Ο Μακ είναι κλεισμένος στο 800 τετραγωνικών φτωχικό του στην Εκάλη, μαζί με 6 άτομα υπηρετικό προσωπικό. 
Σε αυτή τη μοναξιά τον συντροφεύει ένα home cinema επικών διαστάσεων, θερμαινόμενή κλειστή πισίνα, αχαρτογράφητος αριθμός υπολογιστών κινητών καμερών ταμπλετς….. τα 3 σκυλιά του και η μοναδική συλλεκτική του κάβα.
Μην ξεχάσω και το γυμναστήριο στο οποίο προπονείται τρις φορές την ημέρα με το προσωπικό του γυμναστή από τη Νέα Υόρκη, με τον οποίο συνδέεται μέσω ειδικής πλατφόρμας…άσχετη ερώτηση αυτός πότε κοιμάται στην Αμερική?
Τα καθημερινά ψώνια έρχονται με Κούριερ, ο σεφ –σε καραντίνα άγνωστο για ποιο λόγο- μαγειρεύει από κινέζικα έως βαθιά παραδοσιακά ιταλικά… μέρες που είναι…
Αλλά δεν είναι καλά δεν έχει με ποιον να μιλήσει, πόσα σκάκι να παίξει με τον Φιλιππινέζο κηπουρό, άσε που χάνει κιόλας…
Ο Πάνος άρχισε να κλαίει, εγώ έπεσα σε βαθύ μουγκρητό…. ρε συ Κλαίρη της λέω  μας δουλεύεις….. τι να πει ο κόσμος κλεισμένος και χωρίς δουλειά σε διαμερισματάκια των 60 και 80 τετραγωνικών, 3 και 4 άτομα και αν είσαι τυχερός και δεν έχεις και την πεθερά. 
Ο  Πάνος συνεχίζει να κλαίει και ξαφνικά ουρλιάζει…. Το βρήκα λέει, φέρτε μου ένα έντυπο Β και φύγαμε. Και τι θα γράψουμε ρε χαμένε του λέω ως δικαιολογία?  Θα γράψουμε ότι πάμε να βοηθήσουμε ένα ανήμπορο άτομο που είναι σε GOLDEN KARANTINA!
Μην χάσετε το επόμενο επεισόδιο Ν4: κάνοντας καριέρα στα χρόνια της καραντίνας



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια