Σήμα κινδύνου από την Ένωση Λέσβου για το ΚΥΤ Μόριας

''Σε ένα ΚΥΤ, όπως αυτό της Μόριας όπου φιλοξενούνται άνω των 20 χιλιάδων μεταναστών και υπηρετούν αστυνομικοί απ’ όλη την Ελλάδα θα έπρεπε ήδη να υπάρχει λήψη συγκεκριμένων μέτρων και οδηγιών για την αποφυγή απευκταίου κρούσματος του ιού'' επισημαίνει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου και ζητά από τον κύριο Αρχηγό να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειας για προφυλαχθεί το αστυνομικό προσωπικό, οι πολίτες και όσοι διαμένουν εντός.

Η ανακοίνωση:

Το τελευταίο διάστημα η Ένωσή μας έχει γίνει δέκτης της έντονης ανησυχίας των μελών μας και πολλών υπηρετούντων συναδέλφων στο ΚΥΤ Μόριας (αποσπασμένων από πολλές Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας) για την διαμορφωθείσα κατάσταση εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού covid-19. Παρά την κρισιμότητα της κατάστασης και τις καθημερινές ανακοινώσεις νέων μέτρων προφύλαξης προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού, δυστυχώς  μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ανακοίνωση αντίστοιχων μέτρων προφύλαξης για τα κέντρα υποδοχής,ταυτοποίησης και κράτησης μεταναστών.

 Σε ένα ΚΥΤ, όπως αυτό της Μόριας όπου φιλοξενούνται άνω των 20 χιλιάδων μεταναστών και υπηρετούν αστυνομικοί απ’ όλη την Ελλάδα θα έπρεπε ήδη να υπάρχει λήψη συγκεκριμένων μέτρων και οδηγιών για την αποφυγή απευκταίου κρούσματος του ιού.Θεωρούμε αδιανόητη τη συνέχιση των πεζών περιπολιών των συναδέλφων μας εντός του καμπ, ανάμεσα στο συνωστισμένο πλήθος.Απαιτούνται άμεσα δραστικά μέτρα για την τροφοδοσία του συσσιτίου των μεταναστών ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός που επικρατεί έως τώρα. Οι μεταγωγές μεταναστών από και προς το ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α , το οποίο βρίσκεται εντός του καμπ,  πρέπει να διακοπούν άμεσα. Δυστυχώς μέχρι και σήμερα οι μετανάστες μετακινούνται με τα αστικά λεωφορεία στην πόλη της Μυτιλήνης, χωρίς να υπάρχει ο παραμικρός περιορισμός, όπως συμβαίνει στην υπόλοιπη κοινωνία του νησιού.


Κύριε Αρχηγέ

 Λόγω της ιδιαιτερότητας της κατάστασης, των συνθηκών υγιεινής που καλούνται να εργαστούν οι αστυνομικοί στο ΚΥΤ και στο ΠΡΟΚΕΚΑ που βρίσκονται εντός του καμπ της Μόριας,  αλλά και όσων διαμένουν εκεί και της ευαισθησίας που έχετε επιδείξει μέχρι σήμερα σε θέματα υγείας του αστυνομικού προσωπικού και της δημόσιας υγείας, είμαστε σίγουροι ότι θα προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να προφυλαχθεί τόσο το αστυνομικό προσωπικό, όσο και των πολιτών και μεταναστών που διαμένουν στο νησί της Λέσβου.

 Η κρισιμότητα της κατάστασης απαιτεί την αντίστοιχη ανάληψη ευθυνών από όλους μας προτού βρεθούμε υπόλογοι απέναντι στην κοινωνία.                                                  

 

                                                     

                                                                                    ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

 

                                   Ο Πρόεδρος                                                                               Ο Γεν. Γραμματέας

 

ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλειος                                                                  ΦΤΕΡΓΙΩΤΗΣ Αθανάσιος