Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένωση Ορεστιάδας: Ανακύπτοντα προβλήματα-Προτάσεις προστασίας των συναδέλφων μας από τον κορωνοϊό

Τι ζητά από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας η Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η χώρα μας βρίσκεται απέναντι με δύο πρωτόγνωρες καταστάσεις. Από την μία είμαστε αντιμέτωποι με τον υβριδικό πόλεμο που έχει εξαπολύσει  η γειτονική χώρα και από την άλλη θα πρέπει να ανταπεξέλθουμε σε μία πρωτοφανή πανδημία, για τα παγκόσμια δεδομένα, που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός SARS-CoV-2, η οποία έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στον πληθυσμούς των χωρών και στην παγκόσμια οικονομία.

κ. Υπουργέ κ. Αρχηγέ

          Από την πρώτη στιγμή η πολιτεία με συνεχή διαγγέλματα από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της Χώρας έχει εξαγγείλει μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας με βασική κατεύθυνση και οδηγία α) Να μένουμε σπίτι β) Να τηρούνται αυστηρά μέτρα υγιεινής και καθαρισμού των χεριών. Παρόλο που οι συστάσεις είναι καθημερινές και συνεχείς, στην Ελληνική Αστυνομία και ειδικότερα στις Υπηρεσίες της Δ.Α Ορεστιάδας παρατηρούνται φαινόμενα που δεν συμβαδίζουν με τις κατευθυντήριες οδηγίες του Κράτους.

          Πιο συγκεκριμένα, τις προηγούμενες μέρες έχουν πραγματοποιηθεί μεταγωγές παράνομων μεταναστών, προς το ΠΡΟΚΕΚΑ και ΚΥΤ Ορεστιάδας είτε από το λιμενικό είτε από άλλα κέντρα κράτησης χωρίς να έχει προηγηθεί ο απαιτούμενος ιατρικός έλεγχος, ενώ σε μία εκ των περιπτώσεων υπήρχε κρατούμενος σε εμπύρετη κατάσταση, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την δημόσια υγεία. Παράλληλα στα κρατητήρια του Α.Τ Ορεστιάδας τις τελευταίες ημέρες κρατήθηκαν συλληφθέντες διάφορων εθνικοτήτων οι οποίοι εισήλθαν παράνομα από τη Τουρκία χωρίς επίσης να ελεγχθούν ιατρικά. Επίσης θα πρέπει να τονισθεί ότι καμία από τις δύο υπηρεσίες δεν έχει χώρο για απομόνωση σε περίπτωση εντοπισμού θετικού κρούσματος.

κ. Υπουργέ κ. Αρχηγέ

          Η κατάσταση στην περιοχή μας είναι πιο δύσκολη από ποτέ γι’ αυτό απαιτείται να παρθούν άμεσα και συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπισή της και για το λόγω αυτό η Ένωσή μας προτείνει :

          α)Άμεση χορήγηση ολόσωμων στολών, για τις υπηρεσίες οι οποίες ασχολούνται με διαχείριση και φύλαξη κρατουμένων και προμήθεια μασκών, γαντιών και αντισηπτικών σε όλες τις Αστυνομικές Υπηρεσίες,  καθώς και έκδοση συγκεκριμένων  οδηγιών  για το πώς και πότε θα γίνεται χρήση αυτών με σωστό τρόπο.

          β) Άμεση απολύμανση όλων των Αστυνομικών Υπηρεσιών και έλεγχος όλων των εισερχόμενων κρατουμένων από γιατρό. Άμεση ενίσχυση του ΠΡΟΚΕΚΑ και ΚΥΤ με ιατρικό προσωπικό.

          γ) Η Ένωσή μας διαφωνεί με την ανάκληση των αδειών καθώς με αυτό τον τρόπο βρίσκεται όλο το προσωπικό στην υπηρεσία και σε περίπτωση εντοπισμού κρούσματος θα αναγκαστεί να τεθεί σε καραντίνα ολόκληρη η υπηρεσία. Η Ένωσή μας προτείνει να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες με το ελάχιστο δυνατό προσωπικό για να αποκλείσουμε στο ελάχιστο το φαινόμενο της διασποράς, η δε  εξυπηρέτηση των υπηρεσιακών αναγκών με μεικτές περιπολίες (π.χ .Α.Τ και ΤΤ) είναι επιβεβλημένη ώστε να εξοικονομηθεί προσωπικό και να μένει στο σπίτι αλλά να δίδεται και η δυνατότητα για ξεκούραση του προσωπικού που θα εργάζεται.

          δ)Υπάλληλοι των  κατά τόπους τμημάτων υγείας να επισκεφτούν   την  κάθε υπηρεσία ξεχωριστά και να δοθούν  οδηγίες στους διοικούντες  σχετικά  με τον αριθμό των συναδέλφων που δύναται να εργάζονται  σε συγκεκριμένους χώρους  και την υγιεινή των χωρών προκειμένου  ληφθούν μέτρα που θα μειώσουν το κίνδυνο εξάπλωσης του φονικού ιού οι όποιες  θα πρέπει να τηρηθούν απαρέγκλιτα.

          ε)Σε ότι αφορά τις άδειες ειδικού σκοπού, στενοκέφαλα επιχειρήματα όπως το προσωπικό πρέπει να δουλεύει τα Σαββατοκύριακα  γιατί ούτως η άλλως τα σχολεία ήταν κλειστά ή ότι δεν την δικαιούνται συνάδελφοι που  τα παιδιά τους βρίσκονται στην βρεφική ηλικία  και  δεν πήγαιναν ούτως η άλλως σχολείο, αποκλίνουν από τον σκοπό για τον όποιο αυτή δίνεται. Σκοπός της είναι η αποφυγή του συνωστισμού των παιδιών,  από το σχολείο, από τους συγγενείς (γιαγιάδες κλπ) και τις νταντάδες. Άρα ο ένας γονιός πρέπει να βρίσκεται σπίτι, ειδάλλως δημιουργείται φαύλος κύκλος.

         στ)Αναφορικά με τις δυνάμεις που επιχειρούν στον Έβρο, προτείνουμε, αντιλαμβανόμενοι τις δυσκολίες που αυτό ενέχει, οι δυνάμεις να μην αντικαθίστανται τόσο τακτικά όσο ισχύει τώρα, αλλά να παραμένουν στην περιοχή για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να μειωθούν στο ελάχιστο τα φαινόμενα διασποράς του ιού από και προς τα εδώ.

          ζ)Τέλος θα πρέπει να υπάρξει προσχεδιασμός σχετικά  με την συνέχιση της λειτουργιάς των υπηρεσιών  σε περίπτωση που τεθούν σε καραντίνα λόγω κρουσμάτων στο προσωπικό.




Προς: 1)ΠΟΑΣΥ 2) Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ(μέσω ΠΟΑΣΥ)

3) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Μιχαήλ(μέσω ΠΟΑΣΥ)

Κοιν.:

1)      Μέλη μας 2)Μ.Μ.Ε


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΚΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ                                 ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ ΗΛΙΑΣ




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια