Το τροχόσπιτο, η κάνναβη και ο Βόσνιος


Συσκευασίες που περιείχαν περισσότερο από ένα τόνο κάνναβης εντόπισαν οι αστυνομικοί σε τροχόσπιτο.


 

Όπως φαίνεται και στο βίντεο οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών ξηλώνουν την οροφή και τα έπιπλα στο τροχόσπιτο με τις πλαστές πινακίδες και βγάζουν μία προς μία τις συσκευασίες. Ένας τόνος και 145 κιλά ακατέργαστης κάνναβης. Αν κατάφερναν να πωλήσουν την ποσότητα αυτή που την έφεραν από την Αλβανία θα έβγαζαν πάνω από 1.730.000 ευρώ. Θα έκαναν τη διακίνηση σε Ελλάδα, Τουρκία και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

 Συνέλαβαν δύο άτομα, έναν άνδρα και μία γυναίκα με καταγωγή από την Ιταλία. ενώ έχουν ταυτοποιήσει έναν Βόσνιο ο οποίος φέρεται ως το άτομο που κινούσε τα νήματα.

 

Διοικητής Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης:

 

«Κυρίες και κύριοι καλημέρα σας.

 

Η πρώτη υπόθεση της σημερινής μας παρουσίασης αφορά σε μια σημαντική επιτυχία της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών η οποία κατάφερε να συλλάβει δύο αλλοδαπούς (γυναίκα και άνδρα) μέλη διεθνικής εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών και να κατασχέσει άνω του ενός τόνου ακατέργαστη κάνναβη.

 

Όπως διακριβώθηκε η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή από την Αλβανία μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστης και κατεργασμένης κάνναβης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση στη χώρα μας, σε χώρες της Ευρώπης και στην Τουρκία.

 

Για την αποδόμηση της οργάνωσης προηγήθηκαν εξακριβώσεις, διασταυρώσεις στοιχείων και επιτηρήσεις σημείων εισόδου στη χώρα μας από την Αλβανία, ιδίως σε Ηγουμενίτσα και Ιωάννινα, σε συνεργασία με αστυνομικούς των Τμημάτων Δίωξης Ναρκωτικών των τοπικών Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας.

 

Στο πλαίσιο αυτό, αφού εντοπίστηκαν τα δύο μέλη της οργάνωσης και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση, ακολούθησε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, βραδινές ώρες του Σαββάτου 7 Μαρτίου 2020, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών οι οποίοι προχώρησαν στη σύλληψή τους.

 

Σε έρευνα σε αυτοκινούμενο τροχόσπιτο (τροχοβίλα) που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες (οροφή, εντειχισμένα έπιπλα κ.α.)  και κατασχέθηκαν:

 

(1) τόνος και (145) περίπου κιλά ακατέργαστης κάνναβης,

 

 

(4) κιλά και (68) γραμμαρίων κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα),

 

 

(916) γραμμάρια κατεργασμένη κάνναβη (λάδι) και 

 

 

συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

 

 

Όπως προέκυψε τα μέλη της οργάνωσης  εισήγαγαν την ανωτέρω ποσότητα ναρκωτικών, το μεσημέρι της ιδίας μέρας, μέσω του διασυνοριακού σταθμού στο Μαυρομάτι Ηγουμενίτσας.

 

Επιπρόσθετα πιστοποιήθηκε η δράση και ετέρου αλλοδαπού, μέλους της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ υπολογίζεται ότι το έσοδα της οργάνωσης από αυτή και μόνο τη μεταφορά, σύμφωνα με τις κατασχεθείσες ποσότητες θα ξεπερνούσαν (1.730.000) ευρώ.

 

Σημειώνεται ότι, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών στο πλαίσιο της διεθνικής συνεργασίας έχουν αναπτυχθεί επαφές με τις συναρμόδιες Αρχές άλλων χωρών  για  τον εντοπισμό και τη σύλληψη των λοιπών μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

 

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

 

 O Εκπρόσωπος Τύπου του Σώματος, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος θα σας παρουσιάσει το βιντεοληπτικό υλικό από τις κρύπτες αποθήκευσης των ναρκωτικών στην τροχοβίλα καθώς και την δεύτερη υπόθεση που αφορά σε εργαστήριο υδροπονικης κάνναβης. 

 

Σας ευχαριστώ.»