Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τις προάλλες «σκληροί κακοί τύποι», σήμερα «ασπίδα» - του Ηλία Βρέντα

Ανάρτηση τού Ηλία Βρέντα, Αντιπροέδρου τής Ένωσης Νοτιοανατολικής Αττικής: Ήρωες Αστυνομικοί που γίνονται «ασπίδα» στα σύνορα της χώρας μας ενώ πριν λίγες μέρες
παρουσιάζονταν από τα Μ.Μ.Ε. ως οι «σκληροί κακοί τύποι» κατά των νησιωτών..
Πολλά τα ερωτήματα κύριοι; πολλά με ελάχιστες εώς μηδαμινές απαντήσεις. Σωστοί επαγγελματίες μέσα σε ενα μη επαγγελματικό περιβάλλον. Σε ένα σώμα που σε εκθέτει χωρίς να αναλάβει τις ευθύνες του... Αξιωματικοί και αξιωματούχοι στο ρόλο «Πόντιου Πιλάτου», δίνουν επιπόλαιες εντολές και έπειτα νίπτουν τας χείρας τους.
Οι συνάδελφοι με δυνατότητες τηλεμεταφορας, Πέμπτη Χίο, Παρασκευή Αθηνα, Σάββατο Έβρο. Ίσως νομίζουν πως είναι ρομπότ χωρίς συναίσθημα, χωρίς σωματική και ψυχική κόπωση, χωρίς οικογένεια και λοιπές υποχρεώσεις.
Αυτοί οι «περίεργοι» τύποι που όταν τους χρειάζεσαι είναι καλοί, αλλά όταν είναι αντί των συμφερόντων σου ειναι "αδίστακτοι".
Ας μας πει κάποιος υπεύθυνα πως φτάσαμε ως εδώ. Τελικά ποιος είναι ο νόμιμος και ποιος ο παράνομος; Ποιος είχε συμφέρον από όλα αυτά τα γεγονότα που εξελίχθηκαν στη Χίο και στη Μυτιλήνη; Το μόνο σίγουρο είναι ότι κανένας απο τους χαμηλόβαθμους αστυνομικούς δεν μπορεί να έχει συμφέρον απο αυτήν την κατάσταση, εν αντιθέσει έχει γίνει μπαλάκι ανάμεσα σε μέσα ενημέρωσης και "Διευθυντών" που προσκαλούν τους κατοίκους να υποβάλουν μηνύσεις σε βάρος τους. Μήπως επιτέλους οι ευθύνες πρέπει να έχουν όνομα και επώνυμο; Ξερω ότι θα ακουστεί κοινότυπο, αλλά τόσο ταιριαστό όσο ποτέ, ''ο κόμπος έφτασε στο χτένι''. Το μοντέλο του αστυνομικού πασπαρτού δεν μπορεί να επιβιώσει ούτε μέρα παραπάνω. Απαίτηση όλου του προσωπικού, να εργάζεται με αξιοπρέπεια, να προστατεύει των Έλληνα πολίτη και να προστατεύεται. Να λειτουργεί σε ένα ευρωπαϊκό πρότυπο αστυνόμευσης. Δεν μπορεί η Ελληνική Αστυνομια να είναι μόνιμα ο κυματοθραύστης. Η μη ύπαρξη ασφάλειας και οργάνωσης στην καθημερινότητα του προσωπικού προκαλεί κλυδωνισμούς στην λειτουργία του σώματος.
Αισιοδοξώ ότι τα γεγονότα αυτά μας ταρακούνησαν όλους, σε όλες τις βαθμίδες και η επόμενη ημέρα θα έρθει με σοβαρές και υπεύθυνες αλλαγές, χωρίς να βάλουμε το πρόβλημα κάτω απο το χαλί, χωρίς να βρούμε 5 «αποδιοπομπαίους τράγους» να ξεπλύνουν τα λάθη όλων των υπολοίπων και ολα μέλι γαλα.
Κλείνοντας να ευχηθώ κουράγιο σε όλους τους συναδέλφους που δίνουν την ψυχή τους για να υπερασπιστούν την Ελλάδα μας ενώ είναι μακριά από τα σπίτια και τις οικογένειες τους, να γυρίσουν γρήγορα στην κανονικότητα τους και να εκτονωθεί η ένταση των τελευταίων ημερών ομαλά και ειρηνικά με την πατρίδα μας να είναι ασφαλή!!
Η Παναγιά να τους προστατεύει και να τους δίνει δύναμη!!!
Βρέντας Ηλίας
Αντιπρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής
Αντιπρόσωπος στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Μέλος Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια