Λαμία: Αυξημένη η κίνηση στην πόλη - Η αστυνομία βγήκε με την «ντουντούκα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Με ηχητικά μηνύματα προσπαθεί η Ελληνική Αστυνομία να ευαισθητοποιήσει όσους αψηφούν τον κίνδυνο και κυκλοφορούν άσκοπα ακόμη στους δρόμους. Η εικόνα από τη βροχερή Λαμία το
πρωί της Παρασκευής 27 Μαρτίου ήταν ανησυχητική, καθώς πολύς κόσμος συνωστίστηκε στο κέντρο κυρίως γύρω από τράπεζες που είναι και τα μοναδικά ανοιχτά καταστήματα.
Την ίδια ώρα περιπολικό με την «ντουντούκα» εξέπεμπε τα μηνύματα απαγόρευσης και συμμόρφωσης. Πραγματικά η κινητοποίηση της αστυνομίας, το έργο της οποίας επικουρεί και η πυροσβεστική, είναι πολύ μεγάλη σε κέντρο και συνοικίες, όμως δε φτάνει χωρίς το αίσθημα ατομικής ευθύνης των πολίτων.
Όπως σημείωσε στο LamiaReport ο προϊστάμενος του γραφείου τύπου της ΓΕΠΑΔ Στερεάς Αστυνόμος Α’ Σταύρος Κουτουλογένης, τα πρόστιμα δεν είναι το ζητούμενο και η επιβολή τους είναι το τελευταίο μέτρο προς συμμόρφωση των λίγων που εξακολουθούν να θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Ενδεικτικά στις τέσσερις (4) ημέρες εφαρμογής του μέτρου απαγόρευσης κυκλοφορίας στους πέντε νομούς της Στερεάς επιβλήθηκαν 203 πρόστιμα.
Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Κουτουλογένη: