Δήλωση Γιάννη Ραγκούση για τα φαινόμενα βίας στη Λέσβο

Διαβάστε τη δήλωση του Βουλευτή Β Πειραιά και Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑΖητάμε υπευθυνότητα από την κυβέρνηση. Αυτά που συμβαίνουν και στο νησί της Λέσβου, δεν έχουν σχέση με το επίσημο ελληνικό κράτος. Είναι καινούρια φαινόμενα, άκρως ανησυχητικά, δεν είναι υπερβολή να τα χαρακτηρίσει κανείς παρακρατικά φαινόμενα. Έχουμε ουσιαστικά αντιποίηση αστυνομικής αρχής. Έχουμε στην πράξη τη δημιουργία μιας παρα-αστυνομίας, η οποία δρα και ενεργεί σαν άλλη αστυνομία, σαν ελληνικό κράτος. Και αυτό είναι απολύτως απαράδεκτο. Είναι κόκκινη γραμμή για τη Δημοκρατία.

Επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες μας, τεκμηριώθηκαν οι καταγγελίες μας.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου, αργά χθες το βράδυ, ανακοίνωσε ότι σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία σε βάρος (55) ατόμων, για κρούσματα που καταγγείλαμε ως πρωτοφανή νοσηρά φαινόμενα παρακράτους και παρααστυνομίας.
Μετά από αυτήν την επίσημη εξέλιξη, ο κ.Μητσοτάκης καθώς και ο εκπρόσωπός του-που με διαρκείς του δηλώσεις απέδιδε αυτές τις δράσεις σε δήθεν μέλη της θεσμοθετημένης εθνοφυλακής-αποδεικνύεται πως ψεύδονταν. Κυρίως όμως αποδεικνύεται ότι επιχείρησαν να νομιμοποιήσουν και να προστατεύσουν αυτά τα τάγματα παρααστυνομίας, διότι προφανώς γνωρίζουν καλά πως η τερατογένεσή τους είναι αποτέλεσμα των δικών τους απαράδεκτων πολιτικών στα νησιωτικά μας σύνορα.