Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Προτάσεις της Πρωτοβουλίας Αστυνομικών ώστε να ληφθούν μέτρα για τον κορωνοϊό


Διαβάστε την ανακοίνωση
Όπως ήταν αναμενόμενο και στην χώρα μας εκδηλώθηκαν κρούσματα του νέου κορωνοϊού. Από το αρμόδιο υπουργείο ανακοινώθηκαν μέτρα περιορισμού και πρόληψης κατά του ιού με την έκδοση αντίστοιχου Π.Δ.
 

Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί η αδράνεια των υπηρεσιακών παραγόντων όσο και της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΡ.ΠΟ. Συγκεκριμένα μέτρα που θα περιμέναμε και περιμένουμε είναι:
 

•Άμεση αναστολή λειτουργίας της Αστυνομικής Ακαδημίας (σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων) για 15 ημέρες όπως προβλέπει και η σχετική απόφαση του Υπουργείου Υγείας για όλα τα εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.

 
•Να εφοδιαστούν άμεσα όλες οι υπηρεσίες υγειονομικό υλικό (αντισηπτικά, μάσκες, γάντια, φαρμακείο για τα οχήματα)

 
•Να υπάρξει ειδική μέριμνα για τους συναδέλφους που εμφανίζουν χρόνιες παθήσεις με ειδικές κατευθύνσεις

 
•Διευκόλυνση των συναδέλφων που είναι γονείς να απουσιάζουν από την υπηρεσία ώστε να βρίσκονται κοντά στα παιδιά τους έως 15 ετών, λόγω αναστολής λειτουργίας των σχολείων.
 
 

•Εκτός από την χορήγηση υγειονομικού υλικού θα πρέπει να φροντίσει η υπηρεσία να ενημερώσει το προσωπικό τι θα γίνει και ποιες ενέργειες θα ακολουθήσει σε περίπτωση που έχουμε κρούσμα σε κάποια υπηρεσία.

 
•Να πραγματοποιείται σχολαστική και συστηματική απολύμανση σε όλα τα κτήρια των Υπηρεσιών πανελλαδικά και στα κρατητήρια αυτών των υπηρεσιών. Ιδιαίτερα σε όσα έχουν συνεχή προσέλευση πολιτών.

 
 
•Απολύμανση επίσης των οχημάτων σχολαστικά και συστηματικά, καθώς και εγκατάστασης σε αυτά ειδικού υαλοπίνακα μεταξύ του μπροστινού και οπίσθιου μέρους του οχήματος, όπως άλλωστε προβλέπεται. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για τους συναδέλφους που εκτελούν πάσης φύσης μεταγωγές.

 
•Έλεγχος και απολύμανση όλων των ξενοδοχειακών μονάδων που διαμένουν συνάδελφοι που είναι αποσπασμένοι όπως στον Έβρο και στα νησιά λόγω προσφυγικού.

 
•Για τη Διεύθυνση Μεταγωγών και Αλλοδαπών απαιτούνται πρόσθετα μέτρα πέρα από την απολύμανση των κρατητηρίων και των μέσων μεταφοράς κρατουμένων. Να υπάρξει μέριμνα ώστε να αποσυμφορηθούν τα κρατητήρια του μεταγωγών και να υπάρξουν χώροι φύλαξης κατάλληλοι σε περίπτωση που χρειαστεί να μπούνε σε καραντίνα μαζικά κρατούμενοι.

 
•Να αποσυμφορηθούν άμεσα τα κρατητήρια σε όλες τις υπηρεσίες πανελλαδικά ώστε να αποφευχθεί η ύπαρξη υπεράριθμων κρατουμένων στον ίδιο χώρο που αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης κρουσμάτων.
 

•Να ενημερωθούμε αν υπάρχουν κατάλληλα διαμορφωμένοι χώροι φύλαξης κρατουμένων (και από δυνατότητα φύλαξης όσο και από υγειονομικής πλευράς) στα δημόσια νοσοκομεία αναφοράς και αν υπάρχει δυνατότητα για μαζική νοσηλεία κρατουμένων σ’ αυτά.

 
Αυτά προτείνουμε ως ενδεικτικά κάποια άμεσα μέτρα πρόληψης που κατά τη γνώμη μας θα έπρεπε να είχαν υλοποιηθεί ήδη.

 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια