Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένωση Λέσβου: Ένα μεγάλο θέμα που πρέπει να λυθεί άμεσα από τη Δ.Α.


Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων θίγει το ζήτημα των συνθηκών κάτω από τις οποίες εκτελούν υπηρεσία για τη φύλαξη των νεοεισερχόμενων παράτυπων μεταναστών οι αστυνομικοί

Μυτιλήνη ,  17-03-2020

                                                                                                                                Αρ. Πρωτ.:         7/2020

ΠΡΟΣ: Διεύθυνση Αστυνομίας Λέσβου

             (Δια μέσω ΠΟΑΣΥ)

ΚΟΙΝ.: Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου

             (Δια μέσω ΠΟΑΣΥ)
 

 Η Ένωσή μας,, έχει γίνει δέκτης καταγγελιών των μελών μας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται να εκτελέσουν υπηρεσία φύλαξης των νεοεισερχόμενων παράτυπων μεταναστών. Η φύλαξή τους  σε υπαίθριους χώρους και χωράφια (Κλειου,Άγιος Δημήτριος,Συκαμινέα) εκτός από το ότι προσβάλει την εικόνα και το κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας, θέτει σε κίνδυνο τόσο τους συναδέλφους μας όσο και τους ίδιους τους μετανάστες. Η έλλειψη οικήματος και κατάλληλα περιφραγμένου χώρου καθιστά αδύνατη την μακρά κράτηση των ανωτέρω κρατουμένων. Η  έλλειψη τουαλέτας παραβιάζει τους κανόνες υγιεινής τόσο των κρατουμένων όσο και των αστυνομικών. Επίσης ο χρόνος που οι μετανάστες εισήλθαν από τα τουρκικά παράλια και η μη ιατρική τους εξέταση,  θέτει σε μεγάλο κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Η παντελής έλλειψη των προβλεπόμενων υποδομών, μας δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για τις απαιτήσεις της Υπηρεσίας από τους συναδέλφους που έχουν επιφορτιστεί την φύλαξη των ανωτέρω κρατουμένων. Η Ένωσή μας διαμαρτύρεται έντονα για το καθεστώς κάτω από το οποίο καλούμαστε να εργαστούμε στη συγκεκριμένη περίπτωση  και απαιτεί την ανάληψη ευθύνης και τη λήψη των αναγκαίων μέτρων που επιβάλει η κατάσταση προκειμένου  να μπορέσουμε να εργαστούμε σαν επαγγελματίες αστυνομικοί και να εξαλειφθεί κάθε κίνδυνος για εμάς, για τους μετανάστες και την υπόλοιπη κοινωνία.

Απαιτούμε  από μέρους σας την ανάληψη των ευθυνών που σας αναλογούν και όχι την επίρριψη τους σαν άλλος Πόντιος Πιλάτος στο χαμηλόβαθμο προσωπικό.

                            

                                                                                  ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

 

                  Ο Πρόεδρος                                                                               Ο Γεν. Γραμματέας

 

ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλειος                                                                  ΦΤΕΡΓΙΩΤΗΣ Αθανάσιος




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια