Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι αποτροπές απόβασης μεταναστών στα νησιά αποθρασύνουν τους Τούρκους και το μπλίτσκρικ σε Έβρο και Αιγαίο


Στον Έβρο, η επιχείρηση ... μπλίτσκρικ των τουρκικών υπηρεσιών με την επιθετική καθοδήγηση ισχυρών προσφυγομεταναστευτικών ροών απέτυχε παταγωδώς. Οι λόγοι και
οι αιτίες έχουν εξηγηθεί.

Την πίεση στα χερσαία και ποτάμια σύνορα, ανέλαβε επίσημα η τουρκική αστυνομία που επιχειρεί να διαλύσει φράχτες κι εκτοξεύει σε μορφή ... "πυρομβριτών" τα χημικά εντός του ελληνικού εδάφους.   

Ταυτόχρονα, ενός άλλους είδους μετακινούμενος και διαρκώς μεταβαλλόμενος φράχτης έχει στηθεί στα νερά του Αιγαίου, με τα σκάφη του λιμενικού να διενεργούν αλυσιδωτές αποτροπές εισόδου των δουλεμπορικών σκαφών στα ελληνικά χωρικά ύδατα, σφραγίζοντας εν ολίγοις τις διόδους προς τα νησιά.

Ότι κάνει η Τουρκία στον Έβρο, όπου επιτίθεται ωμά και απροκάλυπτα στις ελληνικές αστυνομικές δυνάμεις, το κάνει και στο Αιγαίο, με απανωτές πλέον επιθέσεις στα σκάφη του λιμενικού. Το θετικό είναι πως και στις δύο περιπτώσεις οι προκλήσεις παραμένουν εν πολλοίς αναπάντητες κι έτσι πρέπει να μείνει. Κανενός είδους και μορφής δικαίωμα στη διπλωματική φαρέτρα (άδεια προς το παρόν) των γειτόνων μας για αιτιάσεις.



του Γιώργου Καραϊβάζ 


Το νέο βίντεο και το προγενέστερο, δεν απαθανατίζουν τα μοναδικά κρούσματα παρεμπόδισης ή παρενόχλησης σκαφών του λιμενικού δηλώνουν στο bloko.gr, κορυφαία στελέχη του. Το τελευταίο διάστημα οι ... "στενές σχέσεις" έχουν καθιερωθεί, είτε με αιφνιδιαστικές προσεγγίσεις, είτε με απόνερα και πάντα, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων καταλήγουν.










 





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια