Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δημήτρης Κασιμάτης: Αυτογενής κρίση

Ένα ακόμα συνέδριο της ΠΟΑΣΥ τελείωσε σήμερα.  Ένα συνέδριο διαφορετικό από τα άλλα, ένα συνέδριο ντροπή για το κίνημα και τον Έλληνα αστυνομικό. Ηταν Τρίτη 15:00 όταν άρχισε η
προσέλευση των αντιπροσώπων στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, στις 17:00 ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ κήρυξε την έναρξη των εργασιών ανακοινώνοντας ταυτόχρονα στο σώμα ότι "αυθόρμητα" καμία 80 σύνεδροι (Συμπτωματικά όλοι από την παράταξη του) μέσα σε δύο ώρες κατέληξαν σε κοινό κείμενο που ζητούσαν τη μετατροπή του συνεδρίου σε εκλογικό για λόγους οικονομίας πόρων της ένωσης.(Σαν αυτό να μη μπορούσε να έχει γίνει εξαρχής στο τελευταίο Δ.Σ.της ΠΟΑΣΥ.)
Επικρατεί μικρή αναστάτωση, κάποιοι αποδοκιμάζουν. Καλείται στο βήμα ο νομικός σύμβουλος της ΠΟΑΣΥ και λέει ότι δεν είναι σε θέση να γνωμοδοτήσει γιατί και αυτός αιφνιδιάστικε αλλά θέλει χρόνο έως την επόμενη μέρα για να εκφράσει γνώμη. Χρόνο που δεν του έδωσαν. 
Παρόλα αυτά το προεδρείο μετονομάζει το συνέδριο εκλογικό και συνεχίζει "κανονικά" προς τις εκλογές. 
Ενώσεις καταφεύγουν σε ασφαλιστικά μέτρα.
Σήμερα το πρωί και ενώ έχει αρχίσει η ΔΙΑΔΙΚΑΣΊΑ ψηφοφορίας ξαφνικά μαθαίνουμε ότι το δικαστήριο (όπως ήταν φυσικό επόμενο) κήρυξε τη διαδικασία παράνομη και διέταξε τη διακοπή της.
 Έχω μεγάλη πικρία από αυτά που άκουσα και πολύ περισσότερο από αυτά που είδα σε αυτό το συνέδριο.
Είδα μεγάλη αλαζονεία, είδα συμπεριφορές βαρόνων που αν και συχνά πυκνά επικαλούνται τους μάχιμους συναδέλφους (και "πατάνε" πάνω σε αυτούς) οι ίδιοι να έχουν το στιλ βουλευτή και όχι αστυνομικού. Γαντζωμένοι στην καρέκλα και πίσω από τη διαχείριση χιλιάδων ευρώ (νομότυπα πάντα) υπερόπτες και αλαζόνες.
Αυτή η αγωνία της καρέκλας και η αλαζονεία, τους οδήγησε τη στιγμή που πολλοί εκλεγμένοι συνάδελφοι από την περιφέρεια έδιναν μάχη στα σύνορα της πατρίδας αυτοί να επιδιώκουν παράνομες εκλογές.
Μεγάλη πικρία έχω και με κάποιους συναδέλφους που για να μη χάσουν τη θεσούλα σε κάποια επιτροπή έκαναν ότι δεν καταλάβαιναν τι συμβαίνει και παριστάνουν τους "χρήσιμους χειροκροτητές" . 
Όλα τα παραπάνω θα ήταν απλά χαριτωμένα εάν δεν δημιουργούσαν τραγικά για τους συναδέλφους προβλήματα.
 Πόσες εργατοώρες χάθηκαν από τη διήμερη παράταση του συνεδρίου; 
 Ποιος θα πληρώσει τα δεκάδες χιλιάδες ευρώ για τις παραπάνω ημέρες σε ξενοδοχεία και τις ακυρώσεις; 
 Ποιος θα εκπροσωπήσει το ερχόμενο διάστημα τους συναδέλφους σε καίρια ζητήματα όπως η κατάργηση του αμετάθετου   και το νέο μισθολόγιο που βλέπουμε στον ορίζοντα να έρχονται από όχι και τόσο μακριά ;
Το σίγουρο είναι ότι μπήκαμε ή πιο σωστά μας έβαλαν σε μία περιπέτεια και μας δίχασαν.
 Θέλω να δω αυτοί που μας οδήγησαν σε αυτό το τέλμα, τώρα, μετά τις διαδικασίες που πυροδοτησαν, που δεν θα είναι στις θέσεις τους, εάν θα επιστρέψουν για δουλειά στις υπηρεσίες τους, μιας και χρόνια τώρα τελούσαν (και ορθά έως τώρα) σε μόνιμη άδεια.  Εάν πραγματικά θα σταθούν τώρα ισότιμα δίπλα στους μάχιμους συναδέλφους.
Αναμένουμε εξελίξεις. 


Δημήτρης Κασιμάτης Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια