Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΔΕΚΑ: Στα συνέδρια μας δε χωρούν μικροπολιτικές

To 30ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ, οδηγήθηκε σε φιάσκο, με απόλυτη ευθύνη του απερχόμενου Προεδρείου. Σε μία κίνηση αυταρχισμού και αλαζονείας , επιχείρησε να μετατρέψει, ένα τακτικό
συνέδριο σε εκλογικό, χωρίς καμία γνώση ή απόφαση, του Δ.Σ της ομοσπονδίας, μόνο και μόνο για να αιφνιδιάσει, ώστε να καρπωθεί μικροσυνδικαλιστικά οφέλη.

Οι σκοτεινές αυτές μεθοδεύσεις τους , πρωτοφανείς για την ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος, να κινηθούν εν κρυπτώ για να πιάσουν στον ύπνο τη συντριπτική πλειοψηφία των εκλεγμένων αντιπροσώπων, των πενήντα οχτώ πρωτοβάθμιων ενώσεων της χώρας, καταγγέλθηκαν χωρίς αστερίσκους, σε όλες τις τοποθετήσεις των αντιπροσώπων της παράταξής μας, από το βήμα του συνεδρίου, που εξελίχθηκε τελικά σε παρωδία. Η επίδειξη όμως αυταρχισμού και αλαζονείας προσέκρουσε στις αποφάσεις της δικαιοσύνης, που κατέδειξαν με απόλυτο τρόπο τις μηχανορραφίες που είχαν στηθεί. Το μέγεθος του ατοπήματος , ανάγκασε ακόμη και αντιπροσώπους της ίδιας τους της παράταξης να εκφράσουν επιφυλάξεις ή και να καταγγείλουν αυτήν την πρακτική, κάνοντας λόγο για σκηνοθετημένη παράσταση.
Κι όλα αυτά συνέβαιναν, την ίδια στιγμή που εκλεγμένοι αντιπρόσωποι, βρίσκονταν χιλιόμετρα μακριά, εκτελώντας καθήκοντα φύλαξης των συνόρων, αποκλείοντας τους έτσι από τις προσχεδιασμένες, ακυρωθείσες εκλογές.
Οι σημερινές εξελίξεις, δυστυχώς επιβεβαίωσαν ακόμη και τους χειρότερους φόβους μας. Η ανικανότητα και η υιοθέτηση ύπουλων αντιδημοκρατικών πρακτικών από το Προεδρείο, βάζει σε περιπέτειες την Ομοσπονδία σε μια πολύ κρίσιμη καμπή, με πολλά ανοιχτά μέτωπα.
Είναι χρέος όλων μας μπροστά σε αυτά τα φαινόμενα εκφυλισμού, να παλέψουμε για να διασώσουμε και να ανακτήσουμε, το πληγωμένο κύρος και την αξιοπιστία του συνδικάτου. Το προεδρείο όφειλε ήδη, να έχει αναγνωρίσει το λάθος του και να έχει απολογηθεί στα δεκάδες χιλιάδες μέλη μας. Καλούμε να το πράξει έστω και κατόπιν εορτής.




Η Γραμματεία της Δ.Ε.Κ.Α




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια