Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εύλογες ανησυχίες από κρούσματα κορονοϊού από τον προσφυγικό καταυλισμό της Ριτσώνας - Τί μέτρα λαμβάνονται


Ο συναγερμός ήχησε χθες σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές του bloko.gr, όταν διαπιστώθηκε ότι νεαρή γυναίκα αφρικανικής καταγωγής που έφερε πρόσφατα στο φως το παιδί της στο
νοσοκομείο Αλεξάνδρα, έχει μολυνθεί από τον ιό.

Θετικός στο τεστ βρέθηκε και ο σύζυγος της και μαζί, ήταν ένοικοι μέχρι πριν από μία εβδομάδα, όταν και απαιτήθηκε η μεταφορά της στο μαιευτήριο, της ανοιχτής δομής προσφύγων στη Ριτσώνα. Πρόκειται για ένα κέντρο φιλοξενίας στο οποίο φιλοξενούνται περίπου 2.700 άτομα.

Το υπό διερεύνηση ζήτημα είναι πού μολύνθηκε η άτυχη γυναίκα και ο σύζυγος της. Στη δομή φιλοξενίας, σε κάποια από τις τοπικές μετακινήσεις τους, ή στο νοσοκομείο; Για το συγκεκριμένο λόγο ξεκίνησε η ιχνηλάτηση των επαφών τους, γίνεται το τεστ στο άτομο που διέμενε στον ίδιο οικίσκο, ενώ η αστυνομία ήδη έχει επιβάλει μέτρα ελεγχόμενων και φυσικά περιορισμένων στο ελάχιστο μετακινήσεων.

Όπως σημειώνεται, η συντριπτική πλειοψηφία των ενοίκων της δομής είναι νεαρής ηλικίας, οπότε δεν εκφράζονται ιδιαίτερες ανησυχίες. Ο έλεγχος θα επεκταθεί και θα επικεντρωθεί κυρίως στο προσωπικό που απασχολείται στη δομή, καθώς εάν η μόλυνση έχει σημειωθεί στον καταυλισμό, το πιθανότερο -όπως θεωρείται σε αυτή την φάση τουλάχιστον- είναι ο ξενιστής να βρίσκεται ανάμεσα στους τελευταίους.

Τις τελευταίες ημέρες στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου "Αγνοδίκη" κατασκευάστηκε τρίτη πτέρυγα μέσα στη δομή της Ριτσώνας, η οποία προορίζεται να λειτουργήσει ως χώρος απομόνωσης των νοσούντων ή των εν δυνάμει ύποπτων προσβολής από τον ιό, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια να συγκεντρωθούν σε μία ελεγχόμενη δομή, οι ανά την χώρα αιτούντες άσυλο άνω των 60 χρόνων.


του Γιώργου Καραϊβάζ


 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια