Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στρατιωτικές σχολές και κορωνοϊός - Απορίες αναγνώστη


Δημοσιεύουμε κείμενο αναγνώστη, πατέρα φοιτητή σε στρατιωτική σχολή: Αγαπητό bloko, λόγω των τελευταίων δυσμενών εξελίξεων στην χώρα μας παίρνω την αφορμή για να επικοινωνήσω μαζί
σας. Είμαι ενεργό στέλεχος των σωμάτων ασφαλείας εδώ κ 35 ολόκληρα χρόνια, το παιδί μου εισήχθη σε στρατιωτική σχολή όπου ήταν κ το όνειρο του, δεδομένων των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν έχω μερικά ερωτήματα για τα οποία θα ήμουν ευγνώμων αν είχα και τις απαντήσεις. 
Γιατί εφόσον όλες οι βαθμίδες εκπαιδευτικών σχολών έχουν κλείσει, οι σχολές αυτές - καίτοι ανήκουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση - είναι ανοιχτές, έχοντας τους σπουδαστές σε καραντίνα? 
Γιατί το υπόλοιπο προσωπικό της σχολής ( στρατιωτικό και πολιτικό) εισέρχεται και εξερχεται με τον κίνδυνο να μεταφερθεί ο ιός από τους ίδιους στους σπουδαστές? 
Γιατί οι οδηγίες που είναι σαφείς ως προς την απόσταση των ατόμων μεταξύ τους, κοιμούνται δίπλα δίπλα σε απόσταση μόλις μισού μέτρου? 
Γιατί τρώνε όλοι μαζί (200 άτομα) πάλι σε μισό μέτρο απόσταση? 
Γιατί ελλείψει διδακτικού προσωπικού, καθώς τα μαθήματα ανεσταλησαν, κάνουν ασκήσεις όλη μέρα δίπλα δίπλα? 
Γιατί σε πέντε (5)κοινές τουαλέτες συνωστιζονται εξήντα (60)άτομα όλοι μαζί λόγω πίεσης του πρωινού χρόνου πού έχουν? Υπόψιν δε ότι έως πολύ πρόσφατα, καθάριζαν τα παιδιά αυτά τις τουαλέτες με αφρόλουτρο και σαμπουάν. 
Το πλύσιμο των εσωρούχων τους δεν γίνεται και σε ιδανικές συνθήκες ως και καθόλου. 
Τα ερωτήματα είναι πάρα πολλά, κατανοώ απόλυτα ότι είναι στρατιωτική σχολή κ θα πρέπει να δείχνει ένα άλλο πρόσωπο ως προς την πειθαρχία και γενικότερα τις συνθήκες διαβίωσης όμως οι ιδιαίτερες συνθήκες απαιτούν κ ιδιαίτερα μέτρα, ούτε το ηθικό του στρατού θα καμφθει από μία απόφαση για να ανασταλεί η λειτουργία μίας σχολής ίσα ίσα που και στα παιδιά αυτά θα αναπτερωθει η ψυχολογία τους. 
Επιπλέον,σημερινή οδηγία, απαγορεύει τις συναθρισεις άνω των δέκα ατόμων, την στιγμή που στον ελεύθερο χρόνο τους βρίσκονται στον χώρο του ΚΨΜ πολλά περισσότερα άτομα. 
Γιατί μας στερούν τα παιδιά μας σε τόσο δύσκολες στιγμές, μακριά από την οικογένειά τους, την στιγμή που όλοι οι διοικούντες αυτή την σχολή αλλά και τις υπόλοιπες στρατιωτικές σχολές έχουν τα παιδιά τους δίπλα στην οικογένεια τους? 
Τελικά το υπέρτατο αγαθό της υγείας δεν είναι για όλους όπως μας βομβαρδίζουν καθημερινά και ασταμάτητα η μήπως οι σπουδαστές των σχολών αυτών είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού? 
Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και ελπίζω να το αναδείξετε όπως κάνετε με σειρά θεμάτων για τόσα πολλά χρόνια.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια