Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Προσφυγικό-μεταναστευτικό: Η αποτροπή και η παρεκτροπή

Αυτό που συνέβη στον Έβρο το τελευταίο 4ημερο κι όσα γίνονται καθημερινά στο Αιγαίο, δεν έχουν να κάνουν με μια έξαρση της διαρκούς προσφυγικής, μεταναστευτικής κρίσης που
προκλήθηκε από κάποια πολεμική σύρραξη ή κάποιο άλλο γεγονός. Είναι μια σχεδιασμένη και οργανωμένη επιχείρηση της Τουρκίας και του καθεστώτος Ερντογάν, εναντίον της Ελλάδας.
Συνεπώς η επιλογή της αποστροπής “με κάθε μέσο” από την ελληνική κυβέρνηση ήταν και παραμένει μονόδρομος. Όποιο κόμμα κι αν ήταν στην κυβέρνηση αυτό το δρόμο θα επέλεγε, γιατί σε ορισμένες περιπτώσεις απλά δεν υπάρχουν επιλογές. Οι μόνοι που δεν μπορούν να το καταλάβουν αυτό είναι κάποιοι πολιτικοί που έχουν αυτή την ιδιότητα “πουλώντας” μόνο διχασμό. Μ΄ αυτό το “δηλητήριο” και πολλές τηλεοπτικές εμφανίσεις φοράνε το “κοστούμι” του πολιτικού…Υπάρχει κοινό που αγαπά τον διχασμό στην Ελλάδα, ας μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας.
Όσο κι αν δεν ήταν ευχάριστες οι εικόνες από τον Έβρο δεν υπήρχε άλλος τρόπος για να αποτραπεί η είσοδος χιλιάδων ανθρώπων στο ελληνικό έδαφος. Ανθρώπων που ο Ερντογάν είχε στείλει και δεν το έκρυψε. Το διαφήμισε επαρκώς. Ανθρώπων στους οποίους συμπεριλαμβάνοντας και πρόσφυγες και μετανάστες και οικογένειες, αλλά και πολλοί που ούτε πρόσφυγες είναι και έχουν τουλάχιστον ύποπτο παρελθόν. Σε μία προσπάθεια μαζικής και παράνομης εισόδου στο έδαφος σου δεν έχεις την πολυτέλεια να κάνεις επιλογές…Αυτό που εξοργίζει ,προβληματίζει και προκαλεί εντύπωση είναι ο τουλάχιστον χλιαρός τρόπος με τον οποίο η Ευρώπη αλλά και οι ΗΠΑ αντιμετώπισαν την τουρκική επίθεση εναντίον της Ελλάδας. Κι όχι μόνο αυτό. Οι Γερμανοί πρωτίστως ,αλλά όχι μόνο αυτοί δεν κρύβουν την “κατανόηση τους για την Τουρκία που αναμένει περισσότερα από την ΕΕ”!!! Γερμανικά ΜΜΕ έχουν αναλάβει τον ρόλο συνηγόρου της Τουρκίας!
Ακριβώς γι΄ αυτό το λόγο δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να “νοθεύσουμε” την αποτροπή με την παρεκτροπή! Κι αυτή είναι η άλλη όψη του νομίσματος. Τα βίντεο με την επιχείρηση Λιμενικών στο Αιγαίο δεν βοηθούν στην προσπάθεια της Ελλάδας να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματα της και να προστατεύσει τα σύνορα της, Το ΄χουμε αυτό το δικαίωμα και δεν χρειαζόταν να περιμένουμε τον Αμερικανό πρόεδρο Τραμπ για να μας το επιβεβαιώσει.
Η Τουρκία που έχει κάνει την προπαγάνδα …επιστήμη, αξιοποιεί κάθε λάθος μας. Έστειλε σ΄ όλα τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα της Ευρώπης βίντεο από επιχειρήσεις αποτροπής στο Αιγαίο. Το έκανε για να ισχυροποιήσει το ψευδές αφήγημα της “κακής Ελλάδας”. Γι΄ αυτό επιμένουμε ότι η αποτροπή πρέπει να γίνεται όπως προβλέπεται κι όχι με αυτοσχεδιασμούς που τελικά θα βλάψουν τη χώρα.
Η κρίση που έχει προκύψει δεν μπορεί να είναι αποτελεσματική αν γίνεται με το πως κάποιοι θα μαζέψουν “ψηφαλάκια”, ούτε με τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων με βάση τις οποίες τα κόμματα ασκούν πολιτική. Το θέμα είναι πολή σοβαρό και η Ελλάδα καλείται να το διαχειριστεί μόνη της, γιατί μόνη την έχουν αφήσει.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια