Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αστυνομικός στον Έβρο: Μη μας αφήνετε στο άγνωστο

Δημοσιεύουμε κείμενο, που μας απέστειλε αναγνώστης του bloko.gr στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: Είμαι αστυνομικός και από την προηγούμενη Κυριακή ήρθα και εγώ όπως και πολλοί άλλοι
συνάδελφοι μου στον Νόμο Έβρου για τη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης . Αρκετοι συνάδελφοι ήρθαν λίγες μέρες νωρίτερα , άλλοι λίγες μέρες αργότερα από εμάς . Όλοι ήρθαμε με "ανοιχτό " φύλλο πορείας , λέγοντας μας πριν την αναχώρηση ότι θα είναι για μια εβδομάδα περίπου η παραμονή μας , χωρίς να γνωρίζουμε πότε θα επιστρέψουμε στις οργανικές μας θέσεις . Λόγω της έκτακτης ανάγκης και του μεγάλου Εθνικού Προβλήματος , κάνεις μπορώ να πω , δε παραπονέθηκε για το ότι ενημερωθήκαμε το μεσημέρι και το ίδιο βράδυ ξεκινήσαμε για τον Έβρο . Ούτε για το ότι δε ξέραμε πόσο θα μείνουμε παραπονέθηκε κάνεις , για τους λόγους που ανέφερα παραπάνω, αλλά και γιατί πήραμε διαβεβαιώσεις προφορικές ότι μέσα στην εβδομάδα θα ξέραμε . Η διοίκηση στον χαιρετισμό της μας ανέφερε ότι έκανε ότι μπορούσε και κράτησε τις γραμματείες και τις διαχειρήσεις ανοιχτές έως το βράδυ για να μας δώσουν φύλλα πορείας και τις προκαταβολές . Ευχαριστούμε θερμά τους συναδέλφους για το ότι μείναμε κάποιες παραπάνω ώρες στην υπηρεσία , για να ολοκληρωθούν γρήγορα τα γραφειοκρατικά, μα κάνεις δε μίλησε και για 'μας που δουλέψαμε πρωί , για παράδειγμα , πήγαμε σπίτι , ενημερωθήκαμε φτιάξαμε βαλίτσες και συγκεντρωθήκαμε στο Μέγαρο ,περιμένοντας ώρες για την αναχώρηση και για να πάρουμε έγγραφα και προκαταβολές και να ξεκινήσουμε για ένα ταξίδι τριών και πλέον ωρών . 
Έχουν περάσει αρκετές ημέρες , η πίεση δείχνει να εκτονώνεται , κανένας και ορθά , δεν εφησυχάζει αλλά ακόμη δε μάθαμε πόσο θα καθίσουμε στον Έβρο .
 Πολλοί άφησαν οικογένειες , παιδιά , γονείς με σοβαρές ασθένειες για να συνδράμουν , δε νομίζετε κύριοι της διοίκησης ότι πρέπει κάπως και αυτοί να κανονίσουμε τι θα γίνει στις οικογένειες μας και τους ανθρώπους μας που έμειναν πίσω ;;; 
Επίσης μέναμε στην Κομοτηνή , εκεί μας έκλεισε ξενοδοχεία η Υπηρεσία και κάνεις δε διαμαρτυρήθηκε καθόσον στον Έβρο ήταν σχεδόν όλα γεμάτα και ήταν και το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας ,και ας τρώγαμε ώρα στο πήγαινε - έλα στην υπηρεσία. Σε μια μέρα ενημερωθήκαμε να φύγουμε με ένα λεωφορείο που δε μας χωρούσε , με βαλίτσες στο διάδρομο και στα χέρια και να μείνουμε στο καράβι superfast  στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Στο καράβι αρχικά τοποθετηθήκαμε τέσσερις , σε κάθε καμπίνα , η οποία ήταν έξι τετραγωνικά ,με ένα μικρό μπάνιο . Μετά από αντιδράσεις και παράπονα, κάποιοι έφυγαν και έμειναν στις καμπίνες ένα ή δύο άτομα . Τώρα πάλι ενημερωθήκαμε ότι θα φύγουμε και από το καράβι γιατί θα πάει για επισκευή και θα μείνουμε σε ξενοδοχεία που κάνεις δε ξέρει ποια και πόσο μακριά είναι . Όλη τη βδομάδα είμαστε με τις βαλίτσες στο χέρι και κουβαλάμε τις στολές και τα ρούχα μας και δε μπορούμε να καταλάβουμε γιατί γίνεται όλο αυτό . Ξενοδοχείο, μετά πλοίο και μετά πάλι ξενοδοχείο. Σεβασμός μηδέν θα πω εγώ σε άτομα που ήρθαν σε μια μέρα στον Έβρο αφήνοντας όλους αυτούς που προανέφερα και δεν είπαν κουβέντα βάζοντας πλάτη σε ένα πρόβλημα σοβαρό .
Σε όλες τις υπηρεσίες στάλθηκε έγγραφο με το οποίο ζητούσε επιθυμίες για την ενίσχυση του Έβρου, προφανώς και υπάρχουν επιθυμίες συναδέλφων , είτε επειδή κατάγονται από εδώ είτε επειδή θέλουν να βοηθήσουν , είτε έχουν ανάγκη τα χρήματα , που στις μέρες μας είναι κάτι , ας μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας . Τόσες μέρες δε μπορούσαν να "φιλτραριστούν" τα στοιχεία των επιθυμούντων και να υπάρξει σαφής χρόνος να ανέβουν κάποιος στιγμή και να φύγουμε όσοι έχουμε προβλήματα; σε μια μέρα δηλαδή πως ήρθαμε 320 συνάδελφοι και ακολούθησαν και άλλοι τις επόμενες ;;; 
Κάνεις δε μπορεί να απαντήσει και σ' αυτο το ερώτημα .
Στο Έβρο όπως και στην Κομοτηνή , υπηρετούσαν συνάδελφοι οι οποίοι ήταν αποσπασμένοι για καιρό με δική τους επιθυμία για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού . Αυτοί όλοι γύρισαν στις υπηρεσίες τους όταν ανέλαβε η νέα ηγεσία του Υπουργείου. Δεν είναι ευθύνη του τώρα που εντάθηκε το πρόβλημα ότι αυτοί οι άστυνομικοι έλειπαν από εδώ ;;; Και τώρα προφανώς θα γυρίσουμε στα ίδια με αποσπασμένους στον Έβρο , επιθυμουντες .. Έπρεπε όμως να φύγουν για να παρουσιαστεί ότι ενισχύθηκαν μάχιμες υπηρεσίες, κάνεις όμως δεν είχε προβλέψει η δώσει βαρύτητα ,ότι ο Έβρος στηριζόταν σε αυτούς και με την οργανική του δύναμη δύσκολα θα μπορούσε να ανταπεξέλθει σε μια όπως τώρα , ενέργεια του κακού μας γείτονα . 
Στο άλλο που ήθελα να αναφερθώ είναι ο συνδικαλισμός. Από το να μας χτυπάει στην πλάτη και να λέει μπράβο , δεν αλλάζει την κατάσταση , ούτε βέβαια τα συγχαρητήρια στα πληκτρολόγια των συναδέλφων ,που έμειναν πίσω , ενώ εκείνη την κρίσιμη ώρα, επειδή γνώριζαν ότι θα έφευγαν άτομα στον Έβρο, παρουσίασαν ένα σωρό κολλήματα και προβλήματα για να μην ερθουν τελικά , γιατί συγγνώμη αν σας χαλάω την υπέροχη και ρομαντική εικόνα των καναλιών που αναπαράγουν ότι όλοι θέλουν να έρθουν να βοηθήσουν, την κρίσιμη ώρα έπαιρναν τηλέφωνα να μη μπουν στις λίστες των αποσπασμένων .
Επειδή λοιπόν όλες αυτές τις μέρες δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας για την υπηρεσία και την πατρίδα , σεβαστείτε μας και δείξτε κατανόηση στα προβλήματα μας . Δείτε πόσοι επιθυμούν να παραμείνουν , δείτε πόσοι επιθυμούν να έρθουν με ποσοστό από κάθε υπηρεσία, δεν είπε κάνεις να διαλυθούν άλλες υπηρεσίες και τώρα που ηρεμεί η κατάσταση Αφήστε όσους θέλουν και έχουν προβλήματα να επιστρέψουν στον τόπο τους . Αλλιώς πείτε πόσο θα καθίσουμε να κανονίσουμε ανάλογα τις δουλειές και τις ζωές που αφήσαμε πίσω . Μη μας αφήνετε στο άγνωστο.
Ελπίζω να δημοσιεύσετε την παρούσα επιστολή γιατί σε άλλες σελίδες δε το κάνουν , να ακουστούν όλες οι φωνές .




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια