Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αξιωματικοί Αττικής: Ο «εγκλεισμός» του κορωνοϊού ευνοεί την αύξηση των κρουσμάτων της ενδοοικογενειακής βίας – Έχουμε το όπλο ας το αξιοποιήσουμε

Η χώρα, όπως ολόκληρος ο πλανήτης ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις. Η υποχρεωτική παραμονή στο σπίτι, το προσωρινό κλείσιμο επιχειρήσεων, η αισθητή μείωση του εισοδήματος και οι
προσωρινές απολύσεις έχουν δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την αύξηση των κρουσμάτων της ενδοοικογενειακής βίας.
Ως Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής αντιλαμβανόμαστε τις δύσκολες και πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνουν οι πολίτες με την εφαρμογή του υποχρεωτικού - αυστηρού αλλά οπωσδήποτε αναγκαίου - μέτρου που αφορά στην απαγόρευση της άσκοπης κυκλοφορίας, για τον περιορισμό της διάδοσης του νέου κορωνοϊού.
Αυτές τις στιγμές είναι σημαντική η παρέμβαση των ειδικών που ασχολούνται με τη ψυχική υγεία.  Πρέπει επίσης να ενεργοποιηθούν περισσότερο όλοι οι αρμόδιοι που έχουν επιφορτιστεί με τη φροντίδα της κακοποιημένης γυναίκας και των παιδιών της.
Θυμίζουμε σε όλους τους αστυνομικούς και ιδίως στους Αξιωματικούς Διοικητές των Υπηρεσιών την 24ωρη Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης με αριθμό κλήσης 210 3410900
Είναι μια δομή παροχής φροντίδας στον τομέα της ψυχικής υγείας που απευθύνεται στο ένστολο και το πολιτικό προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, εν ενεργεία και συνταξιούχους, καθώς και στα μέλη των οικογενειών τους.  Υπάγεται στο Ψυχιατρικό Τμήμα του Κεντρικού Ιατρείου Αθηνών και στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του Ιατρείου στην οδό Πειραιώς 153 στην Αθήνα.
Αντικείμενο της Γραμμής είναι η παροχή ψυχολογικής φροντίδας στους δικαιούχους, με χαρακτήρα συμβουλευτικό και υποστηρικτικό, με δικαίωμα ανώνυμης επικοινωνίας, καθώς και τήρηση του απορρήτου και της εμπιστευτικότητας των συνομιλιών, δρώντας συμπληρωματικά προς το κλινικό έργο που παρέχουν οι Ειδικοί Ψυχικής Υγείας της Ελληνικής Αστυνομίας.
Η παρέμβαση  των Αξιωματικών αυτές τις δύσκολες στιγμές  είναι επιβεβλημένη.  Έχουμε ένα σημαντικό όπλο στη φαρέτρα μας ας το αξιοποιήσουμε.
          



ΓΙΑ  ΤΟ  Δ.Σ.


Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Κανέλλος  ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ευάγγελος ΜΑΝΤΖΙΩΡΟΣ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια