Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αστυνομικοί και ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ – Μια ιστορία αστυνομικής τρέλας

Επειδή υπάρχουν αστυνομικοί και ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ. Επειδή υπάρχουν κάποιοι που φέρουν απλά τον τίτλο και τον βαθμό του αξιωματικού και κάποιοι που πραγματικά είναι
ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ. Επειδή υπάρχουν, σε όλους τους χώρους, «επαγγελματίες» και ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ.
Το περιστατικό που φέρνει στην δημοσιότητα το astinomiko.gr είναι πραγματικό και τα στοιχεία των εμπλεκόμενων στην διάθεση οποιουδήποτε ενδιαφέρεται για την λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας και της προσφοράς της στον πολίτη. Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης όταν μια γυναίκα έπεσε θύμα τσαντάκια με το γνωστό κόλπο «σας έχει σκάσει το λάστιχο». Η ανυποψίαστη κυρία βγήκε από το αυτοκίνητο της και μέσα σε δευτερόλεπτα είδε την τσάντα με τα προσωπικά της αντικείμενα να «κάνουν φτερά».
Τηλεφώνησε αμέσως στην Άμεση Δράση για να καταγγείλει το περιστατικό ενώ έκανε και όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να ακυρώσει τις τραπεζικές της κάρτες. Από το τηλεφωνικό κέντρο του «100» της ζήτησαν, αν μπορεί, να δώσει την περιγραφή του δράστη ώστε να γίνουν αναζητήσεις στην περιοχή. Όταν ρώτησε που μπορεί να καταγγείλει εγγράφως το περιστατικό, η αστυνομικός της είπε «στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα».
Η αρπάγη της τσάντας έγινε στην λεωφόρο Συγγρού 25 και το θύμα της επίθεσης πήγε στο αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως, στην οδό Βεϊκου στο Κουκάκι. Από εκεί ξεκίνησε η περιπέτεια της λόγω της επαγγελματικής «συμπεριφοράς» κάποιων αστυνομικών. Ο «αξιωματικός» του τμήματος της ζήτησε «να πάει αύριο το πρωί να κάνει την καταγγελία της γιατί εκείνη την στιγμή δεν ήταν κατάλληλη η ώρα». Ήταν μάλλον απασχολημένος με την… σύλληψη του κορωνοϊού ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι προετοίμαζε την επιχείρηση για την σύλληψη των Τούρκων τρομοκρατών στα Σεπόλια.Το θύμα της κλοπής έφυγε από το τμήμα.
Την επόμενη μέρα το πρωί, πήγε στο τμήμα Ακροπόλεως και περίμενε περίπου μια ώρα καθώς γινόταν απολύμανση στους χώρους λόγω του κορωνοϊού. Όταν ήρθε η σειρά της άκουσε εμβρόντητη έναν άλλο «αξιωματικό» να της λέει πως «πρέπει να πάτε στο τμήμα του Παγκρατίου να κάνετε την καταγγελία σας γιατί το σημείο όπου σας έκλεψαν ανήκει σε εκείνη την υπηρεσία». Η κυρία είχε ακόμα στα αυτιά της την φράση «στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα» και «ελάτε αύριο το πρωί να κάνετε την καταγγελία». «Μα καλά, ο συνάδελφος σας άλλα μου είπε χθες βράδυ. Επίσης, με το θέμα του κορωνοϊού που όλοι προτρέπουν να μειώσουμε τις μετακινήσεις μας, εσείς με στέλνετε στο τμήμα του Παγκρατίου; Αν δεν σεβόμουν την δουλειά που κάνετε αυτές τις ημέρες και τον ρόλο σας στο θέμα του κορωνοϊού δεν ξέρω πως θα ενεργούσα» ήταν η πιο ήπια αντίδραση της. Όσο για τον «αξιωματικό» ψέλλισε «αυτή είναι η διαδικασία» θέλοντας με αυτή την φράση να «νίψει τας χείρας του» και να μην λειτουργήσει σύμφωνα με το πνεύμα του νόμου.
Το θύμα της κλοπής είχε αποφασίσει να μην πάει στο Παγκράτι να κάνει την καταγγελία για την τσάντα της ενώ την ίδια στιγμή, όπως την ενημέρωσαν από την τράπεζα, μια κάρτα της είχε ήδη χρησιμοποιηθεί σε ανέπαφη συναλλαγή σε άλλη περιοχή της Αθήνας.Τελικά, με τρόπο που η ίδια δεν ήθελε να αποκαλύψει στο astinomiko.gr, χθες βράδυ πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως για να κάνει εγγράφως την καταγγελία της. Φεύγοντας, μας εκμυστηρεύτηκε, ότι ο αστυνομικός που συνάντησε ήταν ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ και έκανε την δουλειά του σωστά. Πήρε την κατάθεση της, ρώτησε λεπτομέρειες για το περιστατικό, αν και ήταν ένα απλό συμβάν, ζήτησε… συγγνώμη για την συμπεριφορά του «συναδέλφου» του, λες και ήταν ο ίδιος υπεύθυνος.
Εκείνη, που λόγω της επαγγελματικής της ιδιότητας έχει τεράστια εμπειρία στην αξιολόγηση προσωπικού, για να τον ευχαριστήσει του έκανε ένα συμβολικό, αλλά πολύτιμο, δώρο για τις μέρες μας… Ένα μικρό μπουκάλι αντισηπτικού για να «καθαρίσει» το κτήριο από τους ιούς.
Σ.Σ: Όσο και αν επιμείναμε, ίσως και για λόγους επαγγελματικής διαστροφής, να μας πει τα ονόματα των αστυνομικών, εκείνη αρνήθηκε. Τους κράτησε όμως όλους στο μυαλό της… Τους «αξιωματικούς» και τους «ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ».

Του Παναγιώτη Μπούσιου




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια