Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΠΟΑΣΥ: Στο πεδίο των μαχών δίπλα στους συναδέλφους & στις συναδέλφισσες


Διαβάστε την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων
Πολλαπλά μηνύματα και λύσεις προβλημάτων από το κλιμάκιο της Ομοσπονδίας κατά τη διάρκεια της περιοδείας «στο πεδίο των μαχών», παραπλεύρως των ελληνοτουρκικών συνόρων από τις Καστανιές έως το Δέλτα του Έβρου, όπου εκατοντάδες συνάδελφοι και συναδέλφισσές μας, από όλη την Ελλάδα, «φυλάττουν Θερμοπύλες», αποκρούοντας τις πρωτοφανείς προκλήσεις της Τουρκίας με την οργανωμένη απόπειρα μαζικής προώθησης μεταναστών και προσφύγων στη χώρα μας.

 

Ειδικότερα, στο «οδοιπορικό» συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρης ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ, ο Ταμίας κ. Γεώργιος ΚΟΥΛΙΑΚΗΣ, το Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας κα Σταυρούλα ΤΖΑΤΖΑΝΑ και το Μέλος του ΔΣ κ. Νίκος ΡΗΓΑΣ, καθώς επίσης και τα προεδρεία των τοπικών Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων, ήτοι των Συνδικαλιστικών Ενώσεων Αστυνομικών Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης, που βιώνουν εδώ και χρόνια, από κοντά, το οξυμένο μεταναστευτικό-προσφυγικό πρόβλημα και με τις προτάσεις τους συμβάλλουν στην αντιμετώπισή του.
 
 


Η πρώτη «αυτοψία» της αποστολής της Ομοσπονδίας έγινε στις Καστανιές, στο «σημείο μηδέν», τη στιγμή που ήταν σε πλήρη εξέλιξη οι επιθέσεις με βόμβες μολότοφ και χημικά από την αντίπερα όχθη, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των ελληνικών δυνάμεων, της αστυνομίας κυρίως, που είχε προωθηθεί σε προχωρημένες θέσεις μπροστά και από αυτές του Ελληνικού Στρατού.

 

Το κλιμάκιο της Ομοσπονδίας συνάντησε τη θερμή υποδοχή των συναδέλφων μας, οι οποίοι συμμετείχαν στην επιχείρηση προστασίας των συνόρων, μη κρύβοντας τον ενθουσιασμό τους και ζητώντας, όπου ήταν απαραίτητο, τη συνδικαλιστική τους παρέμβαση με στόχο την επίλυση προβλημάτων διαμονής και μετακίνησης των εμπλεκομένων δυνάμεων (διμοιριών, ΟΠΚΕ κλπ), εφοδιασμού τους με τα αναγκαία μέσα για την αντιμετώπιση των επικίνδυνων και αντίξοων συνθηκών σε μη οικείο περιβάλλον και υπό τον κίνδυνο τραυματισμού κ.ά.

 

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας καταγράφηκαν ή/και επιλύθηκαν προβλήματα μετά από παρεμβάσεις μας κατά τις συναντήσεις που έγιναν με τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΣΚΟΥΜΑ, τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ταξίαρχο κ. Πασχάλη ΣΥΡΙΤΟΥΔΗ, τον επικεφαλής του Θαλάμου Επιχειρήσεων, καθώς και με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ, ο οποίος μαζί με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του FRONTEX κ. Fabrice Leggeri επιθεωρούσαν τις δυνάμεις που συμμετέχουν σε όλη αυτήν την πρωτοφανή πολεμική επιχείρηση.

 


 
Η Ομοσπονδία μας και με αυτήν την εξόρμησή της στην ακριτική περιοχή του Έβρου δηλώνει δυναμικά παρούσα στα γεγονότα, καταδεικνύοντας εμπράκτως το αμέριστο ενδιαφέρον της, τόσο για την αποτελεσματική δράση των αστυνομικών δυνάμεων όσο και για την διασφάλισή τους, από κάθε άποψη. Η εθνική αποστολή, την οποία οι συνάδελφοί μας εκπληρώνουν στο ακέραιο, με εθνική ομοψυχία και αποφασιστικότητα, και μάλιστα, αντιμετωπίζοντας συγχρόνως έναν άλλο ύπουλο εχθρό, την πιθανή προσβολή τους από τον φονικό ιό Covid-19, αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς του συνδικαλιστικού μας κινήματος. Θεωρούμε αυτονόητο, ότι στο προσεχές μέλλον, η πολιτεία, επιτέλους, θα πράξει το χρέος της, βάζοντας οριστικά τέλος σε όλες τις γνωστές, σε όλους, θεσμικές και οικονομικές εκκρεμότητες, έτσι ώστε, αυτοί που κρατάνε την Ελλάδα όρθια, να αισθάνονται όχι μόνο υπερήφανοι, αλλά και δικαιωμένοι για τους αγώνες που δίνουν, οπουδήποτε και οποτεδήποτε, τους καλεί το καθήκον.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

 

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας

ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος
 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια