Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ανακοίνωση Ομοσπονδίας Εργαζόμενων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας


Διαβάστε την ανακοίνωση

Στα πολιτικά ψέματα και τις συκοφαντίες της ενημέρωσης του «ορισμένου χρόνου» Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΨΕΜΑ 1ο: Δεν γνώριζε τα ονόματα της αντιπροσωπείας της ΟΣΕΑΔΕ.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Γνώριζε ακριβώς και απόλυτα τις ιδιότητες και τα ονοματεπώνυμα της αντιπροσωπείας της ΟΣΕΑΔΕ, ορισμένους από παλιά, όπως εκείνον που «πρωτοστατούσε», ο οποίος του ξανασυστήθηκε όπως άκουσαν όλοι.

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΨΕΜΑ 2ο : Η αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΟΣΕΑΔΕ τρομοκρατούσε και απειλούσε.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Η αντιπροσωπεία του Δ.Σ. εκφράζοντας την αγανάκτηση των συναδέλφων, άλλα και το αίτημα συνδικαλιστικής παρέμβασης, ενάντια στις αυθαίρετες μεταθέσεις, καθαιρέσεις και την προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης των συναδέλφων από τον «ορισμένου χρόνου» Συντονιστή, όπως εκφράστηκε κατά τη διάρκεια περιοδείας και μέσα στο ίδιο το κτίριο της ΑΔΜΘ, προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας, για να καταγγείλει τις απαράδεκτες αυταρχικές και αυθαίρετες αυτές ενέργειες. Διαβεβαίωσε τον «ορισμένου χρόνου» Συντονιστή, ότι ως ΟΣΕΑΔΕ θα συνεχίσει τον αγώνα με διάφορες μορφές μέχρι την ανατροπή των αποφάσεων αυτών. Η παράσταση διαμαρτυρίας απαντούσε και στην απαράδεκτη στάση του «ορισμένου χρόνου» Συντονιστή της ΑΔΜΘ, που το διέδιδε κιόλας, ότι αρνείται να συναντήσει την ΟΣΕΑΔΕ, αν δεν ανακαλέσει τις καταγγελίες και δεν ζητήσει συγνώμη!!! Αυτός που πρέπει να ζητήσει συγνώμη είναι εκείνος που έχει αναστατώσει τη ζωή δεκάδων εργαζομένων στην ΑΔΜΘ.

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΨΕΜΑ 3ο : Τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΣΕΑΔΕ έκαναν αήθη, και εκφοβιστική επίθεση και τραμπουκισμό απέναντι σε συναδέλφους,.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ : Η αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΟΣΕΑΔΕ, διαμαρτυρήθηκε μεταφέροντας με έντονο τρόπο την αγανάκτηση των εργαζόμενων και αντέδρασε στο κλίμα τρομοκράτησης που επιδιώκει να επιβάλλει ο Συντονιστής, δηλαδή ο εντεταλμένος και καλά αμειβόμενος εγκάθετος της προηγούμενης κυβέρνησης και χωρίς πολιτικές “αγκυλώσεις” .

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε- έτος ίδρυσης 2012

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΨΕΜΑ 4ο : Οι αποφάσεις του είναι δίκαιες... «...Τους ζήτησα να μουπαραθέσουν κάποιο συγκεκριμένο γεγονός και μου προσέθεσαν σε όσα ήδη έχουνκριθεί και αποφασιστεί, από το Υπουργείο Εσωτερικών και τα Διοικητικά Εφετεία..»

Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Οι αποφάσεις του, όταν δεν είναι ρουσφετολογικές και για τη δημιουργία προσωπικού μηχανισμού ευνοούμενων, είναι εκδικητικές, αυθαίρετες, και τρομοκρατικές. Σ΄ αυτή τη βάση αξιοποιεί και νομικό πλαίσιο, που επιτρέπει την αυθαιρεσία, όπως άλλωστε έχουμε καταγγείλει κατά το παρελθόν με πολλές ανακοινώσεις της ΟΣΕΑΔΕ με τις οποίες έχουν ενημερωθεί οι συνάδελφοι, και με εξώδικο που περιέχει τη νομολογία και τελεσίδικες αποφάσεις που εσκεμμένα αγνοεί.

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΨΕΜΑ 5ο : Τα περί Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και συνάντησης με τον Υπουργό Εσωτερικών.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ : Η συνάντηση ήταν για τον κορονοϊό και όχι για τις Α.Δ.

Ερώτημα 1ο : ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ

ΑΝΑΛΟΓΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΘΟΛΟΥ;

Ερώτημα 2ο : ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ, (ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ) ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΣΕ ΣΤΥΛ “ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΜΟΥ ΚΟΙΤΙΕΜΑΙ ΚΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΑΓΑΠΙΕΜΑΙ”;

Ερώτημα 3ο : ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΑΔ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΑΔΜΘ; ΜΗΠΩΣ ΗΤΑΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ;

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΨΕΜΑ 6ο :. Η «καταγγελία» μετακίνησης συναδέλφου που «αναιρέθηκε».

Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Στο πλαίσιο της περιοδείας στους εργασιακούς χώρους, συνάδελφος τοποθετήθηκε λέγοντας από μόνος του, μεταξύ των άλλων, ότι και ο ίδιος έχει μετακινηθεί χωρίς αίτημα και χωρίς τη θέλησή του. Τη λέξη «καταγγελία» ή παράγωγά της ούτε ο ίδιος ο συνάδελφος στην περιοδεία, ούτε ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΟΣΕΑΔΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΗΚΕ. Την «έβαλε» στο στόμα της αντιπροσωπείας ο «ορισμένου χρόνου» Συντονιστής, στην προσπάθεια του να στήσει παιχνίδια, όπως παλιότερα έκανε το συνδικαλιστικό της ασφάλειας στα χρονιά της χούντας και τη 10ετια του 50.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΕΒΡΙΣΚΑΝ ΕΔΑΦΟΣ ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ.

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΨΕΜΑ 7ο : «..Την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020 χωρίς να έχει προηγηθεί κανένα αίτημα…..»

Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Ο εξ αποστάσεων «πολιτικός τσαμπουκάς» Συντονιστής, που κατά την παράσταση διαμαρτυρίας της ΟΣΕΑΔΕ «έτρεμε από φόβο», αρνούνταν να συναντήσει τον «εχθρό λαό», την ΟΣΕΑΔΕ, αν προηγουμένως δεν κάναμε συνδικαλιστική δήλωση μετάνοιας για την αντίθεσή μας με ανακοινώσεις και αποφάσεις, σε όσα αυθαίρετα, αυταρχικά και αντιλαϊκά έκανε.

Τον ενημερώνουμε λοιπόν ότι αυτό που έγινε την 5η του Μάρτη, ήταν μια μορφή πάλης που λέγεται ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, την οποία απ ότι φαίνεται δεν την έχει ακουστά, αφού έχει συνηθίσει τις γαλιφιές από τους διάφορους «συνδικαλιστές σφουγγοκωλάριους», ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΘΗΣΕ και πολύ θα ήθελε μάλλον να αναζήσει. Αυτό άλλωστε δείχνουν οι αυθαίρετες και άδικες ενέργειες που συνεχίζει, αν και τον καλούμε να τις πάρει πίσω.

Τον ενημερώνουμε με την ευκαιρία επίσης, ότι έκτος από την ΑΠΛΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, όπως αυτή την 5η Μάρτη 2020, υπάρχουν και άλλες μορφές πάλης όπως:

- ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ,

- ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ,

- ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ,

- ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ (ΑΣ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟ) ΠΡΟΣ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ,

- ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ,

- ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ …

…ΚΑΙ ΤΟΣΕΣ ΑΛΛΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΠΑΛΗΣ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΑΛΛΟΝ ΜΙΣΕΙ ΚΑΙ ΑΠΕΧΘΑΝΕΤΑΙ.

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΨΕΜΑ 8ο : «.. Τα άτομα αυτά που αποκαλούνται συνδικαλιστές ενδιαφέρονται μόνο για το συμφέρον το δικό τους και των φίλων τους. Και το ξέρετε όλοι καλά αυτό. Στους υπολοίπους από εμάς, στους πολλούς, φέρονται χυδαία και άθλια.»

Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Το ΔΣ της ΟΣΕΑΔΕ εκφράζει με αποφάσεις του την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη στα αιτήματα και τις ανάγκες όλων των εργαζομένων, ανεξαρτήτως από πολιτική ή κομματική τοποθέτηση.

Χυδαία και άθλια δεν φέρεται το ΔΣ της ΟΣΕΑΔΕ αλλά ο ίδιος, στην προσπάθειά του να οικοδομήσει το δικό του «κράτος» την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, επιδιώκοντας να εξυπηρετήσει και τις προσωπικές του φιλοδοξίες.

Την έννοια συνάδελφος την επικαλείται a la carte και κατά το δοκούν. Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΟΣΕΑΔΕ είναι, ότι για όσο χρόνο είναι ακόμη Συντονιστής, θα αισθάνεται την συνδικαλιστική ανάσα μας, με “εκπλήξεις και πολλά δώρα”. Κι όσο για τα διάφορα “περάστε έξω”, να ξέρει ότι πολλές φορές ΘΕΛΕΙ ΔΕ ΘΕΛΕΙ, θα ακούει τη φωνή των εργαζομένων κι όχι τα συνδικαλιστικά τσατσιλίκια του κάθε κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Καταγγέλλουμε επίσης την απαράδεκτη ΕΥΘΕΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ με ευθείες απειλές για πειθαρχικές διώξεις, που αποδείχνουν την απώλεια της ψυχραιμίας του ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΝΟΙΑ.

Εμείς δηλώνουμε : «ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ» Η ΟΣΕΑΔΕ εκφράζει το συνδικαλιστικό κίνημα που αντιστέκεται, δεν υποκύπτει, είναι απέναντι στον κυβερνητικό συνδικαλισμό. Θεωρεί ΤΙΤΛΟ ΤΙΜΗΣ τη συκοφάντηση και εμπάθεια που επανειλημμένα εκδηλώνεται από τον κρατικό εντολοδόχο ορισμένου χρόνου συντονιστή της ΑΔΜΘ.

Είμαστε σίγουροι ότι η πλειοψηφία των συναδέλφων και γενικότερα οι εργαζόμενοι της Κεντρικής Μακεδονίας, είναι αντίθετοι με τέτοιες συμπεριφορές κρατικών παραγόντων όπως ο ορισμένου χρόνου συντονιστής, ΑΔΜΘ, που στην προσπάθεια να δικαιολογήσει το μισθό και τη θέση του, με την επιστολή – ανακοίνωση του συμπεριφέρεται ως εκπρόσωπος συσπείρωσης πρωτοετών φοιτητών.

Καλούμε την κυβέρνηση να “μαζέψει” τα κρατικά στελέχη που δείχνουν τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές, που υποτιμούν τους εργαζόμενους και επιδιώκουν με την τρομοκρατία να διαμορφώσουν υποταγμένους εργαζόμενους.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια