Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΕΛΑΣ: Ηρεμία στις Καστανιές, αυξήθηκαν οι πιέσεις σε Κήπους και Φέρες - Ανησυχία για τα νησιά και επιστροφή των ΜΑΤ


Η εικόνα της τουρκικής καθοδήγησης των προσφύγων και μεταναστών που πιέζουν τα σύνορα του Έβρου, διαφαίνεται και από το στοιχείο της ... διασποράς των "δυνάμεων" που
επιχειρούν να παραβιάσουν τον φράχτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, ενώ βόρεια στις Καστανιές η κατάσταση στη διάρκεια της νύχτας ήταν σχετικά ομαλή, οι αστυνομικές δυνάμεις δέχτηκαν έντονες πιέσεις νοτιότερα σε Κήπους και Φέρες, που όμως κι εκεί αποκρούστηκαν όπως σημειώνεται επιτυχώς. Με ανησυχία ωστόσο διαπιστώνεται μία τάση, αφενός διαρκούς "ενίσχυσης" των μεταναστών- προσφύγων με κυβερνητικά καραβάνια από Κωνσταντινούπολη, αφετέρου η τακτική ανάπτυξης τους σχεδόν σε όλο το συνοριακό εύρος, με στόχο την μεγιστοποίηση του μετώπου και τη διάσπαση των ελληνικών δυνάμεων που επιχειρούν.

Πρόκειται οπωσδήποτε για τακτικό σχεδιασμό από οργανωμένο επιτελείο καθοδήγησης, σημειώνουν οι ίδιες αστυνομικές πηγές και ταυτόχρονα προβλέπουν τη σταδιακή αύξηση των ροών προς διαπεραίωση από τα τουρικά παράλια προς τα νησιά.

Στο αρχηγείο της αστυνομίας παρακολουθούν όλες τις εξελίξεις και τις μεταστροφές του μετακινούμενου πληθυσμού, πάνω σε μία σκακιέρα πρωτόγνωρης τακτικής παραβίασης χερσαίων και θαλασσίων συνόρων με στόχο την παράνομη είσοδο. Για το συγκεκριμένο λόγο, διατηρείται σε ετοιμότητα ικανός αριθμός διμοιριών, προκειμένου να επαναμεταφερθούν στην περίπτωση που οι συνθήκες θα το απαιτήσουν.



του Γιώργου Καραϊβάζ




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια