Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κίνηση για την Εθνική Άμυνα: ΟΧΙ στον εθνικισμό και την ξενοφοβία

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΚΕΘΑ

Η τραγωδία που εκτυλίσσεται το τελευταίο διάστημα στον Έβρο στα σύνορα με την Τουρκία, δεν έχει τέλος για τους χιλιάδες εξαθλιωμένους πρόσφυγες και μετανάστες.

Ο εγκλωβισμός δεκάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στα νησιά και τον Έβρο, είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής των κυβερνήσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, σε αγαστή συνεργασία με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Συγχρόνως είναι αποτέλεσμα της εκμετάλλευσης του προσφυγικού προβλήματος από την Τουρκία.

 Αξιοποιώντας την κατάσταση διάφορες εθνικιστικές, φασιστικές ομάδες βγήκαν από τα λαγούμια τους και με την ανοχή του κράτους, συμπεριφέρονται σαν σερίφηδες και κυνηγοί κεφαλών. Στόχος τους είναι κατατρεγμένοι, πρόσφυγες και μετανάστες. Στήνουν μπλόκα, βρίζουν, απειλούν. Υποτίθεται ότι έτσι "προστατεύουν" τα σύνορα, από ανθρώπους που εγκατέλειψαν την δική τους πατρίδα, εξαιτίας της φτώχειας και του πολέμου. Αδιαφορούν ότι η χώρα μας συμβάλει στους πολέμους αυτούς, άρα και στη δημιουργία του προβλήματος.

Φυσικά δεν δείχνουν καμιά προθυμία να καταδικάσουν την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, όταν τα Τουρκικά αεροπλάνα και πλοία κάνουν σουρωτήρι τα σύνορα στο Αιγαίο.

Σιωπούν, όταν η πολιτική της ΕΕ και του ΝΑΤΟ δίνει «Αέρα στα πανιά» της τουρκικής επιθετικότητας, να ενεργεί στρατιωτικά σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων άλλων χωρών και την καταπάτηση των συμφωνιών που καθορίζουν τα σύνορα, όπως είναι η Συμφωνία της Λοζάνης. 

Ο εθνικιστικός λόγος της κυβέρνησης, στοχοποιεί τους πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ παράλληλα  φουσκώνει τα πανιά της ακροδεξιάς κι οπλίζει το χέρι της. Είναι τεράστια η ευθύνη της που ανέχεται την δράση των φασιστοειδών και που με την προπαγάνδα της ανάγει σε εχθρούς - απειλή τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Η αναγκαία φύλαξη των συνόρων στον Έβρο σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για να νομιμοποιούνται ακροδεξιές φωνές και δράσεις, ανοικτές η συγκαλυμμένες. Υπάρχουν οι αναγκαίοι μηχανισμοί του κράτους, για το σκοπό αυτό.

Ο πληθυσμός της περιοχής δεν έχει καμιά σχέση με τέτοιου είδους αποβράσματα καθώς γνωρίζει από πρώτο χέρι τι θα πει προσφυγιά, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που παρέχει φροντίδα στους εξαθλιωμένους πρόσφυγες.

Συνάδελφοι και φίλοι,

Πραγματικός πατριωτισμός δεν είναι αυτός που λανσάρουν διάφοροι που «περιπολούν» στον Έβρο ψάχνοντας «λαθρομετανάστες». Ας έχουμε υπόψη ότι σε τέτοιες δραστηριότητες συμμετέχει και ο υπόδικος φασίστας ευρωβουλευτής Γ. Λαγός, που είχε εκλεγεί με τη Χρυσή Αυγή. Επίσης Γερμανοί ακροδεξιοί έχουν καταφθάσει στη Μυτιλήνη για να συνεργαστούν με τάγματα εφόδου που δραστηριοποιούνται στο νησί,  ενώ νεοναζί έχουν βρίσκονται ήδη στον Έβρο από τη Γερμανία και την Αυστρία.

Σας καλούμε να στρέψετε τα πυρά απέναντι στους πραγματικούς υπεύθυνους και τις αιτίες που γεννούν το πρόβλημα.

Καταδικάζουμε κάθε ρατσιστική, ξενοφοβική, και φασιστική συμπεριφορά απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Παράλληλα καταδικάζουμε και τις φωνές για "ανοικτά σύνορα", που ουσιαστικά τροφοδοτούν τον εθνικισμό.

6/3/2020

Η Γραμματεία της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ)

 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια