Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΠΕΑΛΣ: Και προληπτικά μέτρα προστασίας έχουν ληφθεί και η αντιμετώπιση εφόσον κριθεί αναγκαίο τυχόν θετικών στον ιό περιπτώσεων είναι εξασφαλισμένη

Aνακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος

Με αφορμή την παραπληροφόρηση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστοσελίδες αναφορικά με την προσκυνηµατική εκδροµή στους Αγίους Τόπους, που διοργάνωσε και πραγµατοποίησε το Γραφείο Θρησκευτικού Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. στις 21 - 25/02/2020 στην οποία συμμετείχαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και πολιτικοι υπαλληλοι του ΥΝΑΝΠ, σας ενημερώνουμε οτι η επιστροφή τους στην Ελλάδα και στις υπηρεσίες τους πραγματοποιήθηκε πριν ακόμα το Ισραηλ χαρακτηριστεί χώρα με ύποπτα κρούσματα του κορονοϊου
 COVID 19.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωσή μας το προαναφερόμενο προσωπικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και οι πολιτικοί υπάλληλοι ΥΝΑΝΠ τέθηκαν εκτός υπηρεσίας για χρονικό διάστημα που ορίζεται από τις οδηγίες του Γραφείου Ταξιδιωτικής Ιατρικής του ΕΟΔΥ.

Δύο εκ των συμμετεχόντων στην εν λόγω εκδρομή παραπέμφθηκαν σε νοσοκομεία αναφοράς για την εξέτασή τους. Για τον ένα εξ αυτών δεν απαιτήθηκε η πραγματοποίηση εξετάσεων καθώς δεν θεωρήθηκε ύποπτο κρούσμα, ενώ για τον δεύτερο τα αποτελέσματα των εξετάσεων ήταν αρνητικά.
Τέλος, έως σήμερα που έχουν παρέλθει σχεδόν 14 ημέρες από την επάνοδό τους από το Ισραήλ, σύμφωνα με την πληροφόρησή μας δεν έχει κανείς νοσήσει.

Η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λ.Σ. παρακαλεί όλα τα στελέχη Λ.Σ. και τους πολιτικούς υπαλλήλους του ΥΝΑΝΠ να ακολουθήσουν πιστά τις σχετικές οδηγίες προσωπικής υγιεινής που έχουν εκδοθεί από την αρμόδια Υγειονομική Υπηρεσιά του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..
Επειδή και προληπτικά μέτρα προστασίας λαμβάνονται και η αντιμετώπιση εφόσον κριθεί αναγκαίο τυχόν θετικών στον ιό περιπτώσεων είναι εξασφαλισμένη όπως εξασφαλισμένη είναι κι η συνέχεια λειτουργίας των Υπηρεσιών του Υπουργείου Ναυτιλίας και του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. αν και εφόσον απαιτηθεί να ληφθούν μελλοντικά περισσότερα μέτρα, συνιστούμε ψυχραιμία, πιστή τήρηση των οδηγιών που παρέχονται τόσο απο την αρμόδια Υγειονομική Υπηρεσία του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όσο και απο τους καθ' ύλην αρμόδιους που έχει ορίσει η Κυβέρνηση και εμπιστοσύνη στην Πολιτική και Στρατιωτική μας Ηγεσία σε οτι αφορά τις πρωτοβουλίες λήψης μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης.

Τέλος, θεωρούμε η δύσκολη αυτή κατάσταση που βιώνουν οι περισσότερες χώρες του πλανήτη, δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης μικροπολιτικών και μικροσυνδικαλιστικών συμφερόντων. 

Για το Δ.Σ.
         Ο Πρόεδρος              Ο Γενικός Γραμματέας
ΠΑΣΣΑΚΟΣ Σπυρίδων        ΜΑΡΑΓΚΟΣ Γεώργιος

(ΠΕΑΛΣ) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ Λ.Σ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια