Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Π. Κωλέττης: Συγχαρητήρια τέτοιες εκλογές θα ζήλευε και ο Σαντάμ Χουσεϊν


Διαβάστε το άρθρο

Να αναφέρω, όντας καινούριος , αυτά που έζησα στο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ, προ ημερών , ώστε να ενημερωθείτε όλοι !Ξεκινήσαμε για το ετήσιο συνέδριο μιας διανυκτέρευσης, με σκοπό να ψηφίσουμε την έγκριση οικονομικού απολογισμού (τυπική και απλή διαδικασία, χωρίς ιδιαίτερη αξία για έναν απλό αστυνομικό ).
 
Λόγω των ημερών ,μεγάλη συνδικαλιστική δύναμη (κυρίως της Βορείου Ελλάδος και των νησιών),απουσίαζε στον Έβρο και σε διάφορα νησια.Οταν φτάσαμε στο συνέδριο, ενημερωθήκαμε ότι θα παραμέναμε μια μέρα παραπάνω λόγω εκλογών ,πράγμα το οποίο γνώριζαν τουλάχιστον 300 άτομα ,με σκοπό να μην προλάβουν οι σύνεδροι των αντιπάλων παρατάξεων να παρευρεθούν σε αυτήν την άκρως σημαντική διαδικασία (πράξη καθαρά αντιδημοκρατική). Η διαδικασία αυτή (ο "δημοκρατικός ελιγμός" ,εάν θέλετε ) είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν πολλά χρήματα σε εισιτήρια και σε δουλειές που ήταν προγραμματισμένες για τις 4/3/20, οπότε και ήταν η καταληκτική ημερομηνία του συνεδρίου .Προσωπικά έχασα δύο πολύ σημαντικά ραντεβού γιατρών, τα οποία είχαν κλειστεί μήνες πριν για τις 5/3/20.
 Άλλοι συνάδελφοι πλήρωσαν αεροπορικά εισιτήρια και άλλοι ταξίδεψαν 12-14 ώρες μέσα στη νύχτα ,ώστε να προλάβουν να ψηφίσουν ή να βάλουν υποψηφιότητες. Μετά από προσφυγή της αστυνομικής Ένωσης Φωκίδας για ασφαλιστικά μέτρα οι εκλογές ακυρώθηκαν . Πάμε τώρα στο κομμάτι των εκλογών! Ρωτούσα για το ποιοι και πόσοι κατεβαίνουν υποψήφιοι. Δεν ήξερε κανείς , παρά μόνο ο κάθε σύνεδρος γνώριζε τι ακριβώς θα ψηφισει. Οι απαντήσεις που έλαβα χαρακτηριστικά από τους παρευρισκόμενους ήταν : «Δεν ξέρεις τι θα ψηφίσεις;» , «Τι σε νοιάζει για τους άλλους;». Ρώτησα την επιτροπή που δεχόταν τους συνδυασμούς, εάν υπάρχει κάποιο χαρτί όπου να αναγράφονται οι παρατάξεις και οι αντιπρόσωποι τους. Η επική απάντηση ήταν : «Όχι , το πρωί θα εκτυπωθούν τα ψηφοδέλτια» και με γέλιο ειρωνικό πρόσθεσαν «Γιατί, δεν ξέρεις τι θα ψηφίσεις;».
Η δική μου απάντηση ήταν ότι ήμουν αναποφάσιστος, εφόσον έχω φίλους παντού και δεν θα κάθομαι το πρωί μέσα στο παραβάν δύο ώρες να δω τι θα ψηφίσω . Μου είπαν να έρθω το πρωί και τίποτε παραπάνω. Το πρωί κατέβηκα και είχε ουρά στη κάλπη ,έψαξα για ψηφοδέλτια και δεν υπήρχε κάποιο εμφανές σημείο με ψηφοδέλτια ...τα ψηφοδέλτια ήταν άφαντα! Πήγα στη εφορευτική επιτροπή και ρώτησα εάν υπάρχει κάτι, έστω ένα χαρτί, να δω ποιος κατεβαίνει υποψήφιος και με ποιο συνδυασμό. «Από εκεί», μου είπαν και έδειξαν τα ψηφοδέλτια δίπλα ακριβώς από το παραβάν .Αποκρίθηκα: «Συνάδελφε ,τελευταία στιγμή θα τα δω; Φέρε ένα από κάθε παράταξη έξω να τα δω». Η αμέσως επόμενη επική απάντηση: «Δεν επιτρέπεται». Στο ενδιάμεσο γνωστοποιήθηκε ότι οι εκλογές ακυρώνονται, οπότε και ζήτησα να μου δοθούν ψηφοδέλτια να έχω μια εικόνα. Πάλι δεν επιτρεπόταν ,με βάση τα λεγόμενα τους ! «Μάλιστα» απάντησα , «δεν τίθεται θέμα, θα περιμένω τον κάδο με τα σκουπίδια να τα βρω εκεί» !
Συμπέρασμα; Τόσο ταγμένοι οι συνάδελφοι ,ώστε δεν υπήρξε ούτε ένας αναποφάσιστος ανάμεσα τους, μάλιστα θεωρούν δεδομένο από ό,τι φαίνεται να έρχεται κάθε συνάδελφος με έτοιμο σταυρωμένο ψηφοδέλτιο, αναρωτιέμαι δεν υπήρξε ούτε ένας τόσα χρόνια που δεν πήγε με έτοιμη ψήφο; Μάλλον όχι ! Διαφορετικά κάτι θα προβλεπόταν κατά τη διαδικασία των «άκρως δημοκρατικών» εκλογών μας! Συγχαρητήρια τέτοιες εκλογές θα ζήλευε και ο ΣΑΝΤΑΜ ΧΟΥΣΕΙΝ!!!

 
 

Κωλέττης Παναγιώτης  αντιπρόσωπος Αχαΐας




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια