Τί ζητούν από τον κύριο Αρχηγό οι Ενώσεις της Πελοποννήσου


Σας γνωρίζουμε πως το σύνολο του αστυνομικού προσωπικού ακόμα και σε αυτή την ιδιόμορφη υγειονομική και όχι μόνο συγκυρία θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την πάταξη της εγκληματικότητας, επισημαίνουν οι Ενώσεις της Πελοποννήσου στον κύριο Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

Kύριε Αρχηγέ,

Εκπροσωπώντας την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μας που υπηρετούν στη ΓΕΠΑΔ Πελ/σου,  σας γνωρίζουμε ότι καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες  έντονων διαμαρτυριών καθώς και εύλογης ανησυχίας από αυτούς, σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων του Κορονοϊού.

Επειδή η συντριπτική πλειοψηφία των μελών μας, κατά την εκτέλεση του λειτουργήματος μας καθημερινά, επί 8ωρου βάσεως, έρχονται σε επαφή με μεγάλο αριθμό πολιτών,  με άμεσο κίνδυνο να προσβληθούν από τον ιό, ζητούμε τη λήψη άμεσων μέτρων προς αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων για τα μέλη μας και κατ΄ επέκταση των οικογενειών τους.

- Άμεση απολύμανση όλων των κτιρίων όπου στεγάζονται οι  αστυνομικές υπηρεσίες,  κρατητηρίων  και οχημάτων  και επανάληψη αυτών ανά εβδομάδα .

- Εφοδιασμός όλων των αστυνομικών με κατάλληλο υγειονομικό εξοπλισμό (γάντια, μάσκες, αντισηπτικά).

- Περιορισμό των συνεργείων ελέγχων και ιδιαιτέρως σε σημεία όπου υπάρχει πολυκοσμία.

- Απαγόρευση εισόδου πολιτών στις υπηρεσίες, είσοδος μόνο αυτών που θέλουν να δηλώσουν – καταγγείλουν ποινικά κολάσιμες πράξεις.

Τέλος σας γνωρίζουμε πως το σύνολο του αστυνομικού προσωπικού ακόμα και σε αυτή την ιδιόμορφη υγειονομική και όχι μόνο συγκυρία θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την πάταξη της εγκληματικότητας, αρκεί η υπηρεσία μας και η πολιτεία γενικότερα να προστατεύσει και διασφαλίσει το σύνολο του αστυνομικού προσωπικού εφαρμόζοντας τα προβλεπόμενα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που απορρέουν από τις κείμενες διατάξεις του Π.Δ. 45/2008 καθώς  και των προσφάτως ανακοινωθέντων μέτρων πρόληψης του ιού από την κυβέρνηση και aφορούν την προστασία από τον  COVID-19.

 

ΒΛΑΧΟΠΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΑΤΣΙΡΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΝΤΕΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
 
 
 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 
 
 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 
 
 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 
 
 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 
 
 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ε.Α.Υ
Ε.Α.Υ
Ε.Α.Υ
Ε.Α.Υ
Ε.Α.Υ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΛΑΚΩΝΙΑΣ
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ