Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ανέστης Κωνσταντινίδης: Τελικά οι ήρωες είναι αναλώσιμοι;

Διαβάστε άρθρο του προέδρου της Ένωσης Ιωαννίνων, Ανέστη Κωνσταντινίδη: Το τελευταίο χρονικό διάστημα και ειδικά τις τελευταίες μέρες , ο Έλληνας Αστυνομικός, από την συντριπτική
πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, έχει χαρακτηριστεί και αναγνωριστεί ως ένας σύγχρονος ήρωας. Πρόκειται για έναν τίτλο τιμής, αποτελέσματα της υπερπροσπάθειας των συναδέλφων στα σύνορα του Έβρου, αλλά  και στα νησιά του Αιγαίου προκειμένου να τα διαφυλάξουν, από την παράνομη είσοδο χιλιάδων μεταναστών, ο οποίος πραγματικά μας συγκινεί όλους μας και δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτε άλλο.
   Παράλληλα, εκτός από το μέτωπο των συνόρων, υπάρχει και η <<απειλή>> του Κορωνοϊού, όπου και πάλι οι Αστυνομικοί καλούνται να παίξουν ένα καθοριστικό ρόλο, προκειμένου η Ελληνική κοινωνία να βγει νικήτρια  μέσα από αυτήν την μάχη.
   Και ενώ, όπως προανέφερα, η κοινωνία αναγνωρίζει τον αγώνα και την υπερπροσπάθεια την οποία καθημερινά καταβάλουμε, δεν συμβαίνει το ίδιο και με την συντεταγμένη πολιτεία.Την στιγμή που ο Κορωνοϊός αρχίζει να παίρνει την ανιούσα , αναφορικά με τα κρούσματα στην πατρίδα μας και οι αρμόδιοι φορείς λαμβάνουν δραστικά  μέτρα προκειμένου να περιορίσουν την διασπορά του ιού, πραφανως για κάποιους << οι ήρωες είναι αναλώσιμοι>>. Κανένα μέτρο προστασίας για τους συναδέλφους μας στα νησιά, οι οποίοι κάτω από δυσκολες συνθήκες εκτελούν Υπηρεσία ανάμεσα σε χιλιάδες μετανάστες, μέσα σε Κέντρα κράτησης.Μεταγωγές εκατοντάδων μεταναστών, ακόμη και σε πλοίο κλειστού τύπου,χωρίς κατάστρωμα, καταπατώντας στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής  και τις διατάξεις για συγχρωτισμό έως δέκα ατόμων.Ακόμη και στον Έβρο οι συνάδελφοι μετακινούνται κατά δεκάδες με λεωφορεία για αρκετές ώρες ενώ και στις Διμοιρίες αναγκάζονται να εκτελούν Υπηρεσία ανά 15-20 άτομα, λες και για όλες αυτές τις περιπτώσεις ο ιός δεν αποτελεί απειλή.Οσο για υλικά πρστασίας ,με το σταγονόμετρο και συνήθως τα μισά από τα απαραίτητα.
   Παρόλες τις ελλείψεις σε υλικά, σχεδιασμό και μέριμνα, ο Έλληνας Αστυνομικός συνεχίζει και θα συνεχίσει με αίσθημα αυταπάρνησης να επιτελεί το καθήκον του.Εχετε όμως τούτο κατά νου, ο Κορωνοϊός δεν κάνει διακρίσεις σε ένστολους και μη. Εφόσον δεν ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα, μοιραία μεγάλο μέρος των κρουσμάτων, δυστυχώς θα σχετίζεται με την εργασιακή ομάδα του ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας. Πρέπει άμεσα οι αρμόδιοι να βρουν τρόπους, προκειμένου οι Αστυνομικοί να εκτίθεται όσο το δυνατόν λιγότερο, διαφορετικά οι συνέπειες θα είναι τραγικές και ενδεχομένως μη  αναστρέψιμες.

                                              
Κωνσταντινίδης Ανέστης
Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων
Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια