Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Να συμπεριληφθούν και οι αστυνομικοί σε οικονομικές παροχές λόγω κορονοϊού

Κείμενο τού Στέλιου Δημητράκη από την Ένωση Ρεθύμνου: Με αφορμή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και εξελίσσεται στη Χώρα μας, σε ό,τι αφορά την εξάπλωση του κορονοϊού και τα
μέτρα που έχουν ληφθεί από την Πολιτεία για την αποτροπή διάδοσης του, οι αστυνομικοί στους οποίους έχει ανατεθεί η εφαρμογή τους, καθίστανται επαγγελματίες πρώτης γραμμής στη μάχη αυτή.
  Καθημερινά τα μέτρα κλιμακώνονται, φτάνοντας στην επιβολή του μέτρου της «απαγόρευσης κυκλοφορίας», το οποίο καλείται ο Έλληνας αστυνομικός να εφαρμόσει και ουσιαστικά να ελέγξει κάθε άσκοπη κυκλοφορία και μετακίνηση πολιτών σε ολόκληρη τη Χώρα.
   Παράλληλα εκπονείται ειδικός σχεδιασμός αστυνόμευσης για όλη την επικράτεια για την προστασία των οικιών, καταστημάτων, ξενοδοχείων και λοιπών επιχειρήσεων που δεν λειτουργούν την περίοδο εφαρμογής των μέτρων, από επίδοξους δράστες που θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν το γεγονός αυτό.
  Ταυτόχρονα οι συνάδελφοι μας είναι επιφορτισμένοι  με τη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος στα νησιά και στον Έβρο και την προστασία των χερσαίων συνόρων μας, έχοντας απέναντι, την επίμονη προσπάθεια της Τουρκίας να ωθεί μετανάστες να περάσουν στο ελληνικό έδαφος.
   Για την υλοποίηση των παραπάνω, επιβάλλεται να εντατικοποιηθεί το σύνολο του αστυνομικού προσωπικού στο μέγιστο βαθμό, παρά τους κινδύνους για την υγειά του που εγκυμονούνται, με δεδομένο τα λιγοστά μέσα που έχει για να προστατευτεί.
  Για τους ανωτέρω λόγους, είναι επιτακτική η ανάγκη να συμπεριληφθεί όλο το αστυνομικό προσωπικό, σε οποιεσδήποτε οικονομικές παροχές και διευκολύνσεις νομοθετηθούν και ισχύσουν από το Κράτος, για όλους ή για ορισμένες μερίδες των υπάλληλων του Δημοσίου.-
Στέλιος ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια