Περιμένουν ακόμα να πληρωθούν!


Αισθάνονται… αόρατοι, είναι απλήρωτοι εδώ και μήνες, χωρίς συμβάσεις, στον “αέρα” και καλούνται να δουλέψουν από το σπίτι, το τελευταίο αποτελεί και το κερασάκι στην
τούρτα!
Από τον Οκτώβριο του 2019, δεν έχουν πληρωθεί οι … χιλιάδες εκπαιδευτικοί των Δημοσίων ΙΕΚ (ΔΙΕΚ) και των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ), καθώς δεν έχουν καταβληθεί από τον εποπτεύοντα φορέα (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) οι δεδουλευμένες αποδοχές και οι ασφαλιστικές εισφορές.
Επιπλέον, μετά την «απαγόρευση της εκπαιδευτικής λειτουργίας» από την κυβέρνηση, καμιά ενημέρωση δεν υπάρχει από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ προς τους εκπαιδευτικούς, σχετικά με την καταβολή αμοιβών και ασφαλιστικών εισφορών κατά την περίοδο που παραμένουν κλειστές οι δομές λόγω κοροναϊού, όπως αντίστοιχα συμβαίνει σε άλλες δημόσιες δομές (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ και ΙΕΚ ΟΑΕΔ) στις οποίες θα καταβληθούν κανονικά οι αμοιβές και οι ασφαλιστικές εισφορές για τους ωρομίσθιους και αναπληρωτές.
Υπάρχουν άτομα που δεν έχουν άλλους πόρους για να ζήσουν και καλούνται να τα βγάλουν πέρα χωρίς εισοδήματα! Μέσα σε όλα, τους ζητάνε να βάλουν το δικό τους λιθαράκι στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με το να ανεβαζούν υλικό σε συγκεκριμένες πλατφόρμες.
“Αυτή η πολιτική από την πλευρά του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης, είναι αντικειμενικά αντεργατική και αποτελεί προσβολή για το λειτούργημα του εκπαιδευτικού. Επιπλέον, αποτελεί αρνητικό παράδειγμα και κακός οδηγός για τις εργασιακές σχέσεις στους φορείς εκπαίδευσης του ιδιωτικού τομέα, «κλείνοντας το μάτι» στους εργοδότες των ιδιωτικών εκπαιδευτικών δομών να αξιοποιήσουν την κατάσταση για να καταπατήσουν τα δικαιώματα των συναδέλφων.
Όταν ένα τμήμα των εκπαιδευτικών πλήττεται από την πολιτική της κυβέρνησης και των εργοδοτών, ανοίγει ο δρόμος για να υποβαθμιστεί η θέση του συνόλου των εκπαιδευτικών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα”, τονίζουν οι εκπαιδευτικοί.
Ζητούν
Την άμεση εξόφληση του συνόλου των δεδουλευμένων και των ασφαλιστικών εισφορών των
εκπαιδευτών ΔΙΕΚ (πιστοποιημένων και μη) και ΣΔΕ από τον Οκτώβριο μέχρι και την ολοκλήρωση του χειμερινού εξαμήνου
Την καταβολή αμοιβών και ασφαλιστικών για όλο το διάστημα που τελούν οι δομές σε «απαγόρευση της εκπαιδευτικής λειτουργίας»
Την άμεση αποστολή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των συμβάσεων του εαρινού εξαμήνου βάσει των αναθέσεων που έχουν γίνει στους εκπαιδευτικούς των ΔΙΕΚ
Να μην τεθεί σε κίνδυνο η ένταξη των εκπαιδευτικών στο ταμείο ανεργίας κατά τους θερινούς μήνες, κάτι που εξαρτάται από την έγκαιρη καταβολή του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών από την πλευρά του ΙΝΕΔΙΒΙΜ.