Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ερώτηση ΚΚΕ: Απαράδεκτη συμπεριφορά σε πυροσβέστες του Αερολιμένα Θήρας

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας με ερωτήσεις του έχει αναδείξει αρκετές φορές τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό της Πυροσβεστικής στα περιφερειακά αεροδρόμια
της Fraport. Ιδιαίτερα οξυμένα είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αερολιμένα Θήρας.
Πιο συγκεκριμένα στις 18 Μάρτη 2020 διατάχθηκαν από τη διοίκηση του αεροδρομίου να φύγουν από τις εγκαταστάσεις μέσα σε 20 λεπτά και να αναζητήσουν κατοικία αλλού, χωρίς να έχει εξασφαλίσει προηγούμενα ως όφειλε τον χώρο διαμονής τους.
Η απαράδεκτη αυτή ακαριαία αντίδραση της διοίκησης του αεροδρομίου, οφείλεται στο γεγονός ότι με αφορμή τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση σχετικά με τον κορονοϊό και με τις κατευθύνσεις που έδωσε η φυσική ηγεσία του πυροσβεστικού σώματος, οι πυροσβέστες κατέθεσαν αναφορές στην διοίκηση, περιγράφοντας τις απαράδεκτες και επισφαλείς για την υγεία τους συνθήκες διαμονής στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου.
Είναι ήδη γνωστό ότι οι πυροσβέστες, το τελευταίο διάστημα διαμένουν σε κοντέινερ με οκτώ κρεβάτια στο καθένα, μέσα στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου. Σημειώνουμε ότι τα προηγούμενα 2,5 χρόνια διέμεναν σε ετοιμόρροπο κτήριο το οποίο μετά τις διαμαρτυρίες τους κατεδαφίστηκε.
Οι απαράδεκτες αυτές συνθήκες διαβίωσης στον αερολιμένα της Θήρας, οφείλονται στο γεγονός ότι η κυβέρνηση αδιαφόρησε για τις συνθήκες διαμονής των πυροσβεστών σε τουριστικές περιοχές, όπου είναι γνωστά τα προβλήματα της στέγασής τους.
Μετά την απαράδεκτη εκδίωξή τους, οι πυροσβέστες μπροστά στο αδιέξοδο που δημιουργήθηκε, φιλοξενούνται μέχρι το τέλος Μάρτη σε ιδιόκτητο χώρο, που όμως δεν είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες των 12 περίπου υπαλλήλων που αντιμετωπίζουν στεγαστικό πρόβλημα και είναι χωρίς θέρμανση και ζεστό νερό.
Η πράξη αυτή έρχεται να προστεθεί ως εκδικητική συνέχεια, στις άδικες και καταχρηστικές πειθαρχικές ποινές που επιβλήθηκαν σε 15 υπαλλήλους της πυροσβεστικής υπηρεσίας του αερολιμένα, για το λόγο ότι διαμαρτυρήθηκαν για τις άθλιες και επικίνδυνες συνθήκες που βίωναν επί 2,5 χρόνια στο ετοιμόρροπο κτήριο που στεγαζόταν προηγούμενα η υπηρεσία τους. 
Η κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες για τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης των πυροσβεστών στον αερολιμένα της Θήρας και για την ανοχή που δείχνει απέναντι στην εταιρεία εκμετάλλευσης των χώρων του αεροδρομίου που δεν υλοποιεί τις υποχρεώσεις της για δημιουργία σύγχρονων κτηριακών εγκαταστάσεων.
Στην ουσία μέσω και των δύο απαράδεκτων πράξεων σε βάρος των υπαλλήλων της πυροσβεστικής υπηρεσίας του αερολιμένα Σαντορίνης, τόσο των πειθαρχικών διώξεων όσο και της έξωσης από τις εγκαταστάσεις της, επιδιώκεται η μη διατάραξη του επενδυτικού πλάνου της εκμεταλλεύτριας εταιρίας, που η επιτυχή του έκβαση απαιτεί την πλήρη υποταγή των εργαζομένων.    

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει επιτέλους η κυβέρνηση για:
Να εξασφαλίσει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης των πυροσβεστών στον Αερολιμένα Θήρας, καθώς και για την εξασφάλιση και μίσθωση κατοικιών για τους πυροσβέστες;
Να αρθούν οι άδικες και καταχρηστικές ποινές σε βάρος των 15 υπαλλήλων; 

Οι Βουλευτές
Παπαναστάσης Νίκος
Κομνηνάκα Μαρία
Παφίλης Θανάσης


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια