Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Φωτεινός Παγιαύλας: Σιγά σιγά πάει να γίνει μέινστριμ ο όρος λαθρομετανάστης...

Έχουμε χοντρικά 10 εκατομμύρια Έλληνες στην Ελλάδα και 15 εκατομμύρια στο εξωτερικό.
Πάντα μαθαίναμε και διαβάζαμε από το σχολείο και από έντυπα θετικά σχόλια για τους προγόνους
αυτών των 15 εκατομμυρίων. Ότι ήταν τολμηροί, δαιμόνιοι, δεν φοβόντουσαν το άγνωστο κλπ.
Πάντα περιγράφονταν ως ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.
Κάποιοι πήγαιναν στις νέες χώρες νόμιμα και κάποιοι άλλοι (ωωω! πέφτουμε από τα σύννεφα τώρα!) ΠΑΡΑΝΟΜΑ.
• «Όχι, οι Έλληνες που έφυγαν κατά το παρελθόν, έφυγαν όλοι νόμιμα».
Πώς ακριβώς ξέρουμε ότι π.χ. κάποιοι από αυτούς τους Έλληνες που έφυγαν για Βραζιλία το 1860 δεν πήγαν εκεί ακάλεστοι (sic); Πώς ακριβώς η Βραζιλία θα τους έστελνε πίσω στην Ελλάδα το 1860 όταν εδώ, στο 2020, δεν υπάρχει ακόμα η δυνατότητα να στείλουμε πίσω στις χώρες τους τους παράνομους μετανάστες παρά μόνο ένα μικρό ποσοστό απ’ αυτούς;
• «Οι Η.Π.Α. ήταν κράτος και έλεγχε το 1910 τους Έλληνες που πήγαιναν εκεί πριν μπουν στη χώρα.»
Πάλι πόσο βέβαιο είναι αυτό όταν πάλι τώρα, το 2020, οι Η.Π.Α. δε μπορούν να ελέγξουν πλήρως τις παράνομες μεταναστευτικές ροές από το Μεξικό;
Για να το μαζέψω: ο όρος λαθρομετανάστης, λαθροέποικος, λαθροεισβολέας και ακόμη χειρότερα το σκέτο λάθρο εκτός του ότι είναι προσβλητικός και μειωτικός για οποιονδήποτε άνθρωπο, είναι σύγχρονος και εφευρέθηκε για να περιγράψει ΜΟΝΟ τους ανθρώπους άλλων λαών. Και ενέχει ρατσισμό, γιατί ποτέ, ποτέ, ΠΟΤΕ μέχρι στιγμής δεν έχει ειπωθεί για να περιγράψει το δικό μας λαό. Ποτέ δεν έχει ειπωθεί «οι Έλληνες της Κωνστανινούπολης το 1453 δεν πήγαν να μείνουν στις πρώτες ασφαλείς πόλεις της βόρειας Ιταλίας, αλλά κάποιοι ως λαθροεισβολείς συνέχισαν για τη βόρεια Ευρώπη».
Ο όρος λαθρομετανάστης ενέχει ρατσισμό και όπλισε το χέρι του κάθε Ρουπακιά και πολύ φοβάμαι ότι θα οπλίσει το χέρι και κανενός Εβρίτη κυνηγού που έχει βγει με τη καραμπίνα και φυλάει τα σύνορα λες και δεν υπάρχει στρατός και αστυνομία για να κάνει αυτή τη δουλειά.
• Ναι, προσβαλλόμαστε κι εμείς όταν τους αποκαλείτε λαθρομετανάστες.
• Όπως θα προσβληθούμε εάν οποιοσδήποτε αποκαλέσει λαθρομετανάστες τους προγόνους των 15 εκατομμυρίων Ελλήνων της διασποράς.
• Όπως θα προσβληθώ προσωπικά εάν οποιοσδήποτε πει λαθρομετανάστες τους γονείς του μακρινού συγγενή μου, του Τζον Παγιαύλα, που έφυγαν νόμιμα ή παράνομα (αυτοί μόνο ήξεραν) για τις Η.Π.Α. πριν πάνω από μισό αιώνα και τώρα ο γιος τους είναι ο 43ος πιο πλούσιος Έλληνας.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια