Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Επί ποδός Αστυνομία και Λιμενικό σε Εβρο, νησιά

Με 1.200 αστυνομικούς απ’ όλη την επικράτεια έχουν ενισχυθεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι αστυνομικές διευθύνσεις Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης. Οι περισσότεροι από τους
αστυνομικούς που πήραν εντολή να μεταβούν στον Εβρο προέρχονται από τα ΜΑΤ, τις Ομάδες Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας και τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης.
Μόλις χθες στην περιοχή πήγαν επιπλέον 370 αστυνομικοί. Οι 200 από αυτούς προέρχονται από αστυνομικές υπηρεσίες της Βόρειας Ελλάδας και οι υπόλοιποι 170 ανήκουν στη δύναμη της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής. Πρόκειται για 8 διμοιρίες των ΜΑΤ που θα αναπτυχθούν στο μεθοριακό πέρασμα στις Καστανιές του Εβρου, όπου από την περασμένη Παρασκευή μαίνονται επεισόδια. Αλλες 4 διμοιρίες από την Αττική βρίσκονται στην ίδια περιοχή από το Σάββατο, ενώ την Παρασκευή στο τελωνείο είχαν μεταβεί αστυνομικοί από γειτονικούς νομούς και τη Θεσσαλονίκη. Μαζί με τη μόνιμη δύναμη των διευθύνσεων Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης, ο συνολικός αριθμός των αστυνομικών που βρίσκονται στον Εβρο υπολογίζεται ότι πλησιάζει τις 2.000. Εκτός από την επιτήρηση των συνόρων, προσπάθειες γίνονται και για τον εντοπισμό και την άμεση «επιστροφή» όσων αλλοδαπών εντοπίζονται να κινούνται εντός ελληνικής επικράτειας, σε χωριά της Ορεστιάδας και της Αλεξανδρούπολης.
Μιλώντας χθες στην «Κ» ο γραμματέας της Ενωσης Συνοριακών Φυλάκων Εβρου, Δημήτρης Δερβεντλής, δήλωσε ότι ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών στη νεκρή ζώνη κοντά στο τελωνείο Καστανιών έχει σταδιακά αρχίσει να μειώνεται. Αντιθέτως, καταγράφεται αύξηση της πίεσης από παράτυπους μετανάστες στους Κήπους, στο Δέλτα του ποταμού Εβρου, στις Φέρες κ.α. Στον Εβρο βρίσκονται από την Πέμπτη δύο λόχοι καταδρομών, ενώ περίπου 1.000 άτομα στρατιωτικό προσωπικό από την Κεντρική, τη Βόρεια και τη Δυτική Ελλάδα έχουν μεταφερθεί και πραγματοποιούν τα τελευταία εικοσιτετράωρα περιπολίες κατά μήκος της συνοριογραμμής.
Στο Ανατολικό Αιγαίο, από το πρωί της Παρασκευής στην υφιστάμενη δύναμη του Λιμενικού, που αριθμεί 50 σκάφη και 1.300 άτομα προσωπικό, προστέθηκαν 5 σκάφη και 70 στελέχη του σώματος, ανάμεσα στα οποία και άνδρες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών. Περιπολούν σε Σάμο, Χίο, Μυτιλήνη και Κω. Ενίσχυση υπήρξε και με μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού. Συγκεκριμένα, στη Λέσβο σε γενική επιφυλακή βρίσκονται και οι Ενοπλες Δυνάμεις υπό τον φόβο γενικευμένης εξέγερσης στον καταυλισμό της Μόριας. Σύμφωνα μάλιστα με αρμόδιους κυβερνητικούς αξιωματούχους, ορισμένες οργανωμένες προσπάθειες ξεσηκωμού των αλλοδαπών που βρίσκονται στο ΚΥΤ αποτελούν αντικείμενο έρευνας «ειδικών» υπηρεσιών από την Ελλάδα και όχι μόνον...


Γιάννης Σουλιώτης


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια